Persbericht: Het NIC en Procumulator worden onderdeel van de Aeves Groep

29 aug 2019

Het NIC en Procumulator worden onderdeel van Aeves Groep. Hiermee versterkt Aeves Groep haar leidende positie in de inkoopmarkt en voegt Aeves Groep twee waardevolle bedrijven met een sterke reputatie toe aan de reeds bestaande labels AevesBenefit, Aeves Executive Search en Aeves Interim Management.

Aeves Groep realiseert hiermee samen met aandeelhouder Gate Invest een full service aanbod in inkoopdienstverlening en contractmanagement. De dienstverlening richt zicht op: advies, interim management, detachering, opleiding, traineeship, werving & selectie en outsourcing. De uitbreiding volgt op de eerdere overname van Benefit door Aeves in 2016.

Met ruim 500 professionals aan het werk, in zowel de private als publieke sector, levert het bedrijf een verdere bijdrage aan de professionalisering van de vakgebieden inkoop, contractmanagement en interim management.

Het NIC
Het NIC is bijna 100 jaar geleden – in 1921 –  opgericht als inkoopcentrum vanuit de overheid. Inmiddels is Het NIC met ruim 120 medewerkers een succesvolle dienstverlener op het gebied van inkoopprojecten. Het NIC heeft een sterke positie in specifieke marktsectoren, zoals regionale en lokale overheden. Het NIC zal als zelfstandige en onafhankelijke entiteit blijven opereren onder eigen naam binnen de Aeves Groep. Het NIC is en blijft regionaal georganiseerd met vier vestigingen (Den Haag, Eindhoven, Zwolle en Assen).

Procumulator
Procumulator heeft een sterke positie in outsourcing van inkoop en contractmanagement. Procumulator levert structurele besparingen voor klanten door bundeling van volumes, selectie van leverancier(s) met de beste condities in de markt en gedegen contracten tussen klanten en leveranciers. De nieuwe samenwerking in de Aeves Groep biedt de mogelijkheid om de dienstverlening van Procumulator uit te breiden naar voor haar nieuwe sectoren en het klantvolume te vergroten.

Directie
AevesBenefit, Aeves Executive Search en Procumulator worden onderdeel van Aeves Holding onder leiding van Sherief Abdalla, Andries Faas en Pieter van der Vloed. Andries Faas blijft daarbij verantwoordelijk voor Procumulator. Jelle Wenselaar blijft verantwoordelijk voor Het NIC.

Sherief Abdalla, Algemeen Directeur: “Wij zijn trots dat deze mooie bedrijven onderdeel zijn geworden van Aeves Groep. Met onze ‘buy & build’ strategie beogen wij om naast autonome groei ook met versterking van andere bedrijven onze leidende positie verder uit te bouwen. Zowel Het NIC als Procumulator passen erg goed bij Aeves Groep. Ik zie er erg naar uit om met deze bedrijven te werken aan een vruchtbare samenwerking met onze klanten.”