Ontwikkeling klanttevredenheid Aeves

16 mei 2016

Iedere drie maanden geven kandidaten hun mening over Aeves. Ze beoordelen hun eerste contact met Aeves, het kennismakingsgesprek op kantoor en hun gesprek voor een functie bij de klant. Wat vinden zij van Aeves?

Kandidaten steeds tevredener over Aeves

De gemiddelde totale tevredenheidsscore van kandidaten is weer gestegen. Op een schaal van 1 tot 5 kwam Aeves in het eerste kwartaal van 2016 uit op een 3,8. In het vorige kwartaal was dit een 3,7. Daarbij scoort Aeves steeds vaker de maximale score (een 5) dan in de afgelopen kwartalen. Kandidaten die we voorstellen bij klanten, geven Aeves daarbij een hogere score dan kandidaten die we niet voorstellen. Op bijna alle onderdelen van het proces scoort Aeves minimaal een 4 op een schaal van 1 tot 5; een uitstekend resultaat. Kandidaten zijn daarbij meer tevreden over het gesprek op kantoor én bij de klant dan in 2014.

Prettig en persoonlijk contact

De deelnemers aan de enquête waarderen vooral het persoonlijke contact met Aeves en de heldere feedback die ze van de recruiters en accountmanagers ontvangen. Zij zien Aeves als een professioneel bedrijf met betrokken mensen, waar ze prettig contact mee hebben. Contact onderhouden en informatie aanbieden zijn (en blijven) de belangrijkste verbeterpunten van Aeves. Gemiddeld 76% van de kandidaten staat open staat voor nieuw contact met ons. Zij willen ook in de toekomst graag via Aeves bemiddeld worden.

KTOQ1