Uitnodiging: Ochtendseminar Dubbele uitdaging! Rechtmatig inhuren van personeel onder Wet DBA en Aanbestedingswet – 22 november 2016

4 nov 2016

Sinds 18 april 2016 valt het inkopen van diensten rondom arbeidsbemiddeling niet meer onder het verlichte regime voor 2B diensten. Dat wil zeggen dat voor het inhuren van personeel (boven de drempelbedragen) de volledige Europese procedure moet worden gevolgd. Bovendien eindigt op 1 mei 2017 de transitieperiode van de Wet DBA. Hoe gaan aanbestedingsplichtige partijen deze dubbele uitdaging aan?

Na afloop van dit ochtendseminar:

  • bent u op de hoogte van de wijzigingen in de wet en wat de wetgever hiermee bedoelt
  • kunt u een keuze maken welke instrumenten u gaat hanteren om uw vraag naar extern personeel in te vullen (raamovereenkomsten, master vendor, dynamisch aankoopsysteem)
  • zijn uw vragen over rechtmatigheid en doelmatigheid van het inhuurproces beantwoord
  • krijgt u praktische handvatten over de opvolger van EMVI: beste prijs kwaliteit verhouding (PKV)
  • kunt u grip op inhuur definitief op de directie-agenda plaatsen

Voor wie?

Voor wie? Aanbestedingsplichtige organisaties die voor meer dan EUR 2 miljoen extern personeel inhuren per jaar. Meer specifiek van deze organisaties de volgende functionarissen:

  • Directies
  • Verantwoordelijken of seniors in HR, Recruitment, Inkoop en Legal
  • Inhurende managers

Waar?

De Landgoederij Camminghalaan 30 3981 GH Bunnik

Programma

08.30 uur Inloop met Koffie, Thee en Croissant
09.00 uur Ontvangst en Opening  – Dagvoorzitter
09.15 uur Nieuwe aanbestedingswet, waarom en wat betekent dit voor bestuur en toezicht? – Van Benthem Keulen
10.00 uur Rechtmatig en Doelmatig inhuren met de nieuwe aanbestedingswet; wat betekent dit voor HR, Inkoop, Legal en inhurend management en welk instrumentarium is er beschikbaar? Hoe rechtmatig en doelmatig zijn de alternatieven? – Aeves
10:45 uur update wet DBA – Bovib

11 uur Pauze
11.15 uur Van marktplaats naar DAS in de nieuwe Aanbestedingswet – Netive
11.45 uur Presentatie “Generieke DAS”: DAS te huur om mee te oefenen en ervaring op te doen – Staffing MS
12.15 uur Afsluiting en discussie – Dagvoorzitter
12.30 uur Lunch

Direct aanmelden?

Klik hier

Organiserende bedrijven

Staffing Management Services is de grootste onafhankelijke managed service provider in Nederland: de professionele dienstverlener die voor haar klanten in bedrijfsleven, overheid, zorg en onderwijs het complete inhuurproces van flexibele arbeid organiseert, regisseert, faciliteert en uitvoert. Het kantoor is gevestigd in Rotterdam.

Van Benthem Keulen Advocaten (VBK) is een toegankelijk topkantoor met 80 juridische professionals in advocatuur en notariaat. VBK is een full-service kantoor en richt zich op grote en middelgrote ondernemingen. Daarnaast is VBK sterk vertegenwoordigd in gezondheidszorg, onderwijs en overheid. Het kantoor is gevestigd in Utrecht.

Aeves Benefit is specialist in Executive Search, Interim Management en Consultancy en uitgegroeid tot de grootste detacheerder op het gebied van Inkoop en Logistiek. De werkwijze van Aeves Benefit is mensgericht, adequaat en gebaseerd op een duidelijke plan van aanpak. Aeves Benefit is sterk vertegenwoordigd in de publieke sector en is gevestigd in Amsterdam, Bussum en Eindhoven

Netive is de enige volledig onafhankelijke VMS (Vendor Management Systeem) aanbieder in Nederland. De organisatie richt zich op het maken van software om alle facetten van het werven, selecteren, contracteren en beheren van vaste en tijdelijke medewerkers te ondersteunen. Van behoeftestelling tot en met facturering. Het VMS van Netive is ontwikkeld op de nieuwste en beste cloudtechnologie van Salesforce. Het kantoor is gevestigd in Rijswijk.