Maatwerk voor mensen

17 nov 2017

Lancering social-returnproeftuinen

Op 14 november werd onder grote belangstelling het startschot gegeven voor twaalf social-returnproeftuinen. Een initiatief van Esther Rijken, Categoriemanager “Hoogwaardige Inhuur” bij de Rijksoverheid en Fons Buurman, Categoriemanager “Financieel advies en auditdiensten” bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Met deze proeftuinen gaan tenminste veertig kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk.  Simone Roos (DG Overheidsorganisatie Ministerie van BZK) : “Dit is nog maar het begin en vraagt om meer.”

Samen met Roos en Jos van Wesemael (Hoofddirecteur Financiën, Management en Control bij het ministerie van I&W) zetten leveranciers, directeuren Inkoop en P&O, beleidsdirecteuren en mensen uit de doelgroep hun handtekening op de banier “Maatwerk voor Mensen. Ik doe mee.” Daarmee gaan de twaalf proeftuinen officieel van start.

“Onze proeftuin is zo geweldig omdat wij gezamenlijk met de Haagse Inkoopsamenwerking inkopers met een afstand tot de arbeidsmarkt helpen om toe te treden tot het mooie inkoopvak.” Aldus Wim Nieland, directeur Publiek bij AevesBenefit. Binnen onze proeftuin werken wij samen met Emeritor.

In totaal zijn er veertien leveranciers bij dit project betrokken: EF, VKA, AevesBenefit, Emeritor, Atos, Berenschot, BMC, Conducto, Conclusion, Eiffel, EY, Supply Value, PWC en Yacht.

Wij zijn ontzettend trots dat wij deel uitmaken van dit social return project.

 

Bekijk hier de video van de bijeenkomst en waarin alle leveranciers aan bod komen: