Klanttevredenheid AevesBenefit stijgt met 5%

20 mrt 2019

Het resultaat van het klanttevredenheidsonderzoek van Inkoopadviesbureau AevesBenefit in januari 2019 was op alle fronten positief. De overall klanttevredenheid steeg met 5% ten opzichte van de vorige meting: naar een 8,97 (schaal 1-10).

In het onderzoek besteedde AevesBenefit aandacht aan verschillende categorieën, steeds op een schaal van 1 tot 10):

  • Kwaliteit van de consultants          (9,4 = 6%)
  • Uitvoering van de opdrachten       (8,9 = 5%)
  • Dienstverlening                                (9,3 = 15%)
  • Contact met accountmanager       (9,4 =  2%)
  • Kwaliteit van de aanbiedingen      (8,4 = 3%)
  • Oplossing van klachten                   (9,6 = 6%)

Onze klanten waarderen dus de investeringen die we dagelijks doen in de kwaliteit van onze consultants enorm. Ook het ‘one-stop-shop’ principe dat AevesBenefit sinds 2016 heeft uitgebouwd, wordt positief ontvangen. AevesBenefit biedt namelijk consultancy, juridisch (aanbestedings)advies, detachering, werving & selectie, traineeships, resultaatverplicht aanbesteden en outsourcing. Alle inkoopadviesdiensten onder één dak!

Actuele zaken waar de grotere professionele klanten hun waardering voor uitspreken, zijn de mate waarin de consultants van AevesBenefit hun inkoopkennis aan de klantorganisatie overdragen. Het goed en realistisch managen van de klantverwachting is een ander punt waar veel lof voor is.

Toch zijn er ook zaken waar AevesBenefit extra alert op blijft. Communiceren over de voortgang in projecten en tussentijds evalueren van gedetacheerde inkopers zijn de twee voornaamste. Hier gaan we met z’n allen in 2019 nog beter op inzetten.

Enkele quotes van klanten:

  • “AevesBenefit kenmerkt zich voor mij door haar consistentie en betrouwbaarheid in geleverde diensten, mensen en middelen. Het vertrouwen is er”.
  • “Ik ervaar wel de meerwaarde dat AevesBenefit een goede selectie doet en in de regel mature kandidaten voorstelt in een relatief kort tijdbestek”.
  • “Over de samenwerking met de ingehuurde consultant en de accountmanager ben ik beiden zeer te spreken. De consultant heeft de rol van een voormalig consultant in mijn team overgenomen. In het begin waren er wat zorgen over het tempo waarin hij de rol oppakte. De accountmanager heeft hem daarin goed ondersteund (laten ondersteunen) en de consultant heeft de rol uitermate professioneel opgepakt. Tot slot: het is heel gaaf om van dichtbij het hoge tempo van de ontwikkeling van de consultant te zien”.