Kandidaten scoort Aeves 4 uit 5!

6 sep 2016

Iedere drie maanden geven kandidaten hun mening over Aeves. Ze beoordelen hun eerste contact met Aeves, het kennismakingsgesprek op kantoor en hun gesprek voor een functie bij de klant.

Steeds meer tevreden over Aeves

De gemiddelde totale tevredenheidsscore van kandidaten is in het tweede kwartaal van 2016 voor het derde kwartaal op rij gestegen. Op een schaal van 1 tot 5 kwam Aeves uit op een 4,1. In het vorige kwartaal was dit nog een 3,8. Daarmee scoort Aeves boven de doelstelling van meer dan een 4. En de lijn blijft stijgende! Aeves scoort bovendien steeds vaker de maximale score (een 5) dan in de afgelopen kwartalen. Ook geven kandidaten die we wel spreken maar niet voorstellen bij klanten, Aeves een hoge score (3,9). Op bijna alle onderdelen van het proces scoort Aeves minimaal een 4 op een schaal van 1 tot 5; een uitstekend resultaat.

Prettig en persoonlijk contact

De deelnemers aan de enquête waarderen vooral het persoonlijke, mensgerichte contact met Aeves en de heldere feedback die ze van de recruiters en accountmanagers ontvangen. Ook de professionele dienstverlening stellen ze op prijs. Kandidaten op de hoogte houden van de voortgang is volgens hen het belangrijkste verbeterpunt van Aeves. Gemiddeld 93% van de kandidaten wil opnieuw gebruik maken van de diensten van Aeves.

 

KTO