Inkopers rennen al vier jaar tegen kanker.

17 okt 2018

Hardlopen is leuk, en hardlopen voor het goede doel is nog leuker. Daarom schreven Wim Nieland (directeur publiekmede-oprichter bij AevesBenefit) en Sander van den Broek (oprichter inkopers-café.nl) in 2015 voor het eerst een team in om mee te doen aan de Dam-tot-Damloop. Het idee was simpel: inkopers laten zich sponsoren om mee te doen aan de 16 km lange loop en het geld dat ze daarmee ophalen wordt ingezet voor onderzoek naar kanker. Vier jaar later is het enthousiasme alleen maar groter geworden. Dit jaar schreef ook Het NIC een team in, waardoor er drie teams deelnamen die samen 3200 euro ophaalden.

Ren jij volgend jaar ook mee? Je bent van harte welkom, stelt Nieland, alleen wel onder twee voorwaarden. “Je moet inkoper zijn en je moet je committeren aan de sponsorbijdrage. Iedereen die meedoet probeert om minstens 100 euro aan sponsorgeld te verzamelen. Dat hoeft niet heel lastig te zijn. Ik heb dit jaar bijvoorbeeld op Facebook een actie aangemaakt en mensen een tikkie gestuurd voor 5 euro. Dat is men wel bereid om te betalen, zeker als het om het goede doel gaat. Maar je kunt ook zelf het sponsorgeld geven. Als tegenprestatie krijg je van ons een starbewijs en een T-shirt.”

Gezellig

16 km rennen is lang, geeft Nieland toe. “Je moet hardlopen wel echt leuk vinden om mee te lopen. Maar meedoen aan de Dam-tot-Damloop is altijd heel gezellig. Zo zorgen de drumbandjes en DJ’s langs de kant voor een leuke sfeer en is er veel publiek aanwezig om je aan te moedigen als als je er even doorheen zit. En uiteindelijk is meedoen belangrijker dan winnen. Dat je 16 km uit kan lopen is al heel erg gaaf. Of dat uiteindelijk in een strakke tijd gebeurt maakt niemand wat uit. Het sponsorgeld dat je inzamelt vinden we veel belangrijker. Deze keer wist Jan Kwint (Rijksvastgoedbedrijf) het meeste geld binnen te halen.”

Collegiaal

Nieland benadrukt daarnaast het collegiale aspect van de Dam-tot-Damloop. “Het is gewoon heel leuk om met collega’s iets buiten werk om te doen. Zeker in de aanloop er naar toe. Dit jaar organiseerden we drie trainingen in Bussum, Amsterdam en Utrecht, onder leiding van een personal trainer. Zo konden we in vorm komen en elkaar leren kennen. En nadat we de 16 km hebben uitgelopen drinken we met zijn allen een biertje. Helaas regende het dit jaar, waardoor de feestvreugde ‘napret’ een beetje beperkt bleefwerd beperkt. Maar volgend jaar is er weer een nieuwe kans. Rond het voorjaar zal ik iedereen uit de groep weer benaderen of ze in september weer mee willen doen. Nieuwe inkopers die mee willen doen zijn natuurlijk ook van harte welkom.”

Alpe d’Huzes

De inkopers rennen de 16 km van Amsterdam naar Zaandam onder de vlag van Inkopers tegen Kanker, een initiatief van onder meer Peter Streefkerk. Hij fietst jaarlijks met een groep inkopers de Alpe d’Huzes. Vier jaar geleden wilde hij verder gaan dan wielrennen alleen, waarop Nieland en van Van den Broek op het idee van de Dam-tot-Damloop kwamen. Zij zijn van plan om er nog langer mee door te gaan. “We houden van hardlopen, en hiermee kunnen we ook nog eens bijdragen aan een goed doel. Het sponsorgeld dat wij inzamelen gaat naar Alpe d’Huzes, dat het vervolgens verdeelt over verschillende projecten, ziekenhuizen en goede doelen. Zo weten wij zeker dat alles op een juiste manier wordt ingezet in de strijd tegen kanker.’

Wil jij volgend jaar ook meedoen? Hou dan de websites van Inkopers-Café en AevesBenefit in de gaten. Rond het voorjaar kun je je weer inschrijven om met een van onze teams mee te rennen tegen kanker.

 

Bron: Inkopers-Café