Hoogste tevredenheidsscore kandidaten Aeves ooit!

4 jan 2017

Iedere drie maanden geven kandidaten hun mening over Aeves. Ze beoordelen hun eerste contact met Aeves, het kennismakingsgesprek op kantoor en hun gesprek voor een functie bij de klant.

Steeds tevredener over Aeves

De gemiddelde totale tevredenheidsscore van kandidaten is in het derde kwartaal van 2016 voor het vierde kwartaal op rij gestegen. Op een schaal van 1 tot 5 kwam Aeves uit op een 4,12. In het vorigekwartaal was dit nog een 4,09. Daarmee scoort Aeves wederom boven de doelstelling van meer dan een 4. Aeves scoort bovendien steeds vaker de maximale score (een 5) dan in de afgelopen kwartalen. Ook kandidaten die we wel spreken maar niet voorstellen bij klanten, zijn erg tevreden over Aeves (4,3). Voor het eerst scoort Aeves op alle onderdelen van het proces meer dan een 4 op een schaal van 1 tot 5; een uitstekende beoordeling!

Deskundigheid, netwerk en persoonlijke interesse

De deelnemers aan de enquête waarderen vooral de deskundigheid en het netwerk van de recruiters en accountmanagers van Aeves. Ook de oprechte interesse in de mens stellen ze op prijs. Een groter aanbod van vacatures in het oosten van het land is volgens hen het belangrijkste verbeterpunt van Aeves. Door de winst in 2016 van contracten met klanten in onder andere Nunspeet en Coevorden komt Aeves aan die wens tegemoet! Gemiddeld 83% van de kandidaten wil opnieuw gebruik maken van de diensten van Aeves.

 

kto