Een ode aan veranderingen

4 dec 2019

AevesBenefit, het bedrijf waar ik in 2014 begon te werken, bestaat niet meer. Begrijp me niet verkeerd: ik werk er nog steeds en we doen het beter dan ooit, maar het is onherkenbaar veranderd. We zijn gegroeid van de ‘underdog’, een club met 20 ambitieuze mensen, naar marktleider: een ‘full-service’ inkoopadviesbureau met 250 man. Met een sterk directieteam aan het roer en een gemotiveerd team, leidden autonome groei en drie overnames tot dit punt.

Een turbulente, fantastische periode met veel veranderingen, die mij vooral kansen boden. Zo kreeg ik de kans om meer verantwoordelijkheid op me te nemen en leidinggevende ervaring op te doen. Als jonge dertiger is er ook in mijn privé-situatie genoeg gebeurd wat mijn leven drastisch veranderde. De geboorte van mijn geweldige zoon, een koophuis, ga zo maar door. Alle ontwikkelingen bij elkaar opgeteld leidden tot een onherkenbaar leven ten opzichte van (slechts) een paar jaar geleden.

Wat mijn geheim is om met alle veranderingen om te gaan? Het begint bij de juiste mentaliteit: erkennen en accepteren van veranderingen. Natuurlijk is niet iedere verandering een verbetering. Ik zie ze echter als tsunami’s. Als de oorzaken van de verandering te groot zijn om zelf te beïnvloeden, is acceptatie ervan de enige optie. Je erkent dan dat er iets op je afkomt. Hoe nuttig is het immers om de verandering te ontkennen, ervoor weg te rennen of er weerstand tegen te bieden? Waarschijnlijk nauwelijks. Je accepteert dat het gebeurt, past je aan en speelt in op de gebeurtenis. Sommige dingen zijn nu eenmaal onvermijdelijk. Door de snelheid van veranderingen in mijn leven heb ik ook geleerd: verandering is het enige constante. Zoals Charles Darwin (vrij vertaald) ooit zei: ‘Het is niet de sterkste of de meest intelligente die overleeft, maar degene die het beste reageert op verandering.’ Ik ben hier door persoonlijke en zakelijke ervaringen heilig van overtuigd geraakt.

In hoeverre moet je een verandering accepteren? Een verandering hoeft niet altijd bij je te passen. In mijn vakgebied merk ik dagelijks de gevolgen van organisatorische veranderingen bij onze opdrachtgevers voor medewerkers. Fusies en overnames, automatisering, centralisatie en groei: de wereld staat niet stil. Waar de omgeving van een bedrijf iemand het ene moment past als een handschoen, kan die handschoen door veranderingen gaan knellen. Als de medewerker nog vertrouwen heeft in de toekomst, kan hij of zij bijdragen aan de verandering en zichzelf ontwikkelen waar nodig. Als dat vertrouwen ontbreekt, is het soms beter om de knoop door te hakken en te zoeken naar een omgeving die beter bij de persoon past. Ik heb het geluk dat ik na bijna zes jaar nog met veel plezier bij hetzelfde bedrijf werk. De veranderingen bij AevesBenefit waren positief, en ik voel me nog steeds thuis in de informele en open cultuur, gekenmerkt door een persoonlijke benadering en focus op de mens. Talloze voorbeelden uit de praktijk laten helaas zien dat het in de match tussen medewerkers en bedrijven na een verandering vaak anders gaat.

Welke veranderingen op stapel staan? Daarvoor denk ik in scenario’s, want zekerheden zijn er niet. We stevenen bijvoorbeeld af op een technologisch revolutie waarin automatisering, robotica en machine learning leiden tot nieuwe manieren van werken. Werk op operationeel en tactisch niveau verandert drastisch of verdwijnt zelfs helemaal. Aanpassing en ontwikkeling van de medewerker, zoals bijscholing of omscholing zijn de enige antwoorden hierop. Stilstand is achteruitgang.

Daarbij hoop ik wel dat geluk en voldoening uit werk halen centraal blijven staan. Júist door alle technologische ontwikkelingen neemt het belang van de menselijke aspecten in en rondom ons werk toe. Het wordt makkelijker om ons te verstoppen achter systemen en processen waardoor we relatief minder tijd steken in onze relaties. Instandhouding van contact met onze omgeving is essentieel om samenwerking te bevorderen. De menselijke kracht (zoals synergie, creativiteit en innovatie) is niet te automatiseren. Persoonlijk zijn mijn relaties met collega’s, klanten en kandidaten essentieel voor mijn werktevredenheid en ik ben nieuwsgierig naar deze ontwikkeling.

Wat mij betreft is één ding zeker: we doen onszelf een plezier als we leren met alle veranderingen om te gaan. Niet blijven hangen in het verleden maar vooruitkijken, reflecteren en handelen. Omarm de onvermijdelijke verandering en ontwikkel jezelf zodat je je aan kunt passen. Acceptatie van verandering biedt namelijk altijd kansen: binnen en buiten de huidige organisatie.

Lees hier ook de blog van Elen Yildirim.

Blog template_Boudewijn