Digitaal solliciteren en onboarden: het kan!

29 jun 2020

Wouter van Beesten is “midden in de Corona-tijd” via AevesBenefit gestart als Categoriemanager bij Alliander. Het hele proces – van solliciteren tot onboarden – verliep digitaal. Wouter is volop bezig en deelt graag zijn ervaring!

Wouter neemt ons mee. “Als interim professional of kandidaat voor vaste functies is het altijd een must om een goed CV te hebben. Je CV moet triggeren om bij een organisatie aan tafel te komen: eerste doel is de uitnodiging krijgen om te mogen pitchen om vervolgens de opdracht of baan binnen te slepen. Dit lijkt eenvoudig, maar in dit proces zitten een heleboel activiteiten die deels digitaal zijn en sommige nog gewoon “handwerk”.

Het staat buiten kijf dat het selecteren van medewerkers (interim of vast, maakt niet uit) voor organisaties geen sinecure is. Recruitment is een vak. De functieomschrijving, bedrijfscultuur, imago, salariëring, strategie, toekomstig beleid en nog vele andere componenten zijn nodig om kandidaat geïnteresseerd te krijgen en de match te kunnen maken.

Voor mij persoonlijk was het de eerste keer dat ik “end to end” een digitaal werving en selectie proces heb gevolgd voor een mooie interim opdracht. Het telefoontje kwam van Mitchell van AevesBenefit; ik weet dat hij niet zomaar belt. Ik kan leunen op een lange relatie met AevesBenefit en mooie passende opdrachten die ik mag uitvoeren of mij worden voorgelegd. Ik denk dat het feit dat ik een gevestigde relatie heb met AevesBenefit, wel heeft bijgedragen aan een spoedig(er) digitaal proces. Maar ook zonder die relatie, geloof ik dat “op afstand” afstemmen en relaties opbouwen, kan werken. Dat heeft het onboarden bij mijn opdracht ook uitgewezen, waarover zo meer.

Het belletje met Mitchell was kort: “Beschikbaar? Ik heb een top rol voor je. Ken je Alliander en zou je een opdracht willen doen als Category Manager Procurement?” Ik: “Jazeker!”. Na digitale uitwisseling van profiel, CV en tarief, ging het razendsnel. Alliander wilde mij graag op gesprek. Digitaal natuurlijk in verband met Corona. Via Microsoft Teams heb ik vervolgens een heel leuk gesprek gehad met de Manager van het Center of Excellence en Manager HR van Alliander. Het gesprek verliep vlot. Maar wel vroeg het van mij wellicht nog wel meer focus dan een fysiek gesprek. Ik ervaar een digitaal gesprek anders: non-verbale communicatie verloopt anders, het is lastiger inschatten hoe informatie wordt ontvangen, en ik merk dat het mij dwong om nóg scherper en to the point te zijn dan “normaal”. Zoals met AevesBenefit ook voorgesproken: voorbereiding is nu helemaal key. Na het prettige gesprek was ik heel verheugd dat er binnen 5 minuten na afloop een invite in m’n mailbox zat voor een gesprek met de CPO. Ook dit tweede gesprek verliep goed via Microsoft Teams. Ook hier merkte ik wederom dat “solliciteren” via de digitale weg extra scherpte en bewustzijn van hoe je overkomt vraagt. Digitaal is het nóg belangrijker om de balans te zoeken in de wijze van communiceren: “overstellen” kan te geforceerd lijken als je het non-verbaal minder kan compenseren. Gelukkig liep ook dit gesprek goed. Ik mocht aan de slag. Yes! Digitaal recruitment dus afgevinkt. Ook met AevesBenefit alles digitaal in orde gemaakt: digitaal contract en NDA, digitale ondertekentool, en digitale VOG.

En toen de onboarding. Zou dat ook goed gaan? En ja, ook die verliep naar wens. Na een razendsnelle digitale introductie bij Alliander, ben ik nu al ruim twee maanden op 200 km afstand van het hoofdkantoor in een hosted desktop omgeving aan het werk. Zónder op een laptop van Alliander te moeten werken (en die dus op te halen) of daar fysiek te moeten zijn. Ik heb tot op heden nog geen collega van Alliander in levenden lijve ontmoet. Dat is voor mij zeker even wennen; ik ben graag onder de mensen en maak graag contact. Het kan echter zo maar tot september duren voordat dit gaat gebeuren. Niettemin bouw ik ook digitaal echt wel een relatie op. De opdracht is heel erg boeiend en er gebeurt van alles.

Als ik nu terugkijk doet dit digitale proces in mijn beleving zeker geen afbreuk aan een, je zou bijna zeggen, klassiek proces. Als al het voorwerk klopt, dan kan het beslist!

Wouter van Beesten