Contact boven contract

20 jun 2019

“Aanbesteden door overheden kan prachtige kansen bieden voor het midden- en klein bedrijf. Voor overheden is het de manier om de beste waar voor je geld te krijgen en te zorgen voor een gezond economisch klimaat. Als overheid kun je door aanbesteden én een innovatieve, duurzame of sociale oplossing voor je probleem vinden én een mooi bedrijf een kans bieden om te groeien. Dit wordt alleen niet door iedereen zo ervaren. En dat is jammer”.

Zo begint Mona Keijzer haar inleiding van het e-book ‘Contact boven contract’. Een uitgave van Eelco Koolhaas en Karsten Klein, de aanjager van het traject Beter Aanbesteden van het ministerie van EZK. Consultant Jordan van Wijk heeft namens AevesBenefit een belangrijke rol gespeeld in één van de trajecten; de totstandkoming van de handreiking tenderkostenvergoeding. Deze wordt later in de inleiding door staatssecretaris Mona Keijzer speciaal benoemd!

Het boek is samengesteld uit interviews en gesprekken die de auteurs de afgelopen periode hebben gehad. Het biedt een schat aan tips en suggesties om de aanbestedingspraktijk beter te maken. Wim Nieland van AevesBenefit heeft een interview gegeven (pag 22-25). Hij houdt onder meer een pleidooi voor categoriemanagement voor decentrale overheden. Het boek is op 14 juni 2019 uitgekomen. Een absolute aanrader voor in de zomervakantie!

Download het e-book hier gratis!