Anders zijn dan anderen: een straf of een zegen?

6 feb 2020

Diversiteit is een modewoord dat de afgelopen jaren veel aandacht kreeg op het werk, school, in het nieuws en sociale media. Bij diversiteit denken mensen vaak aan de verdeling man/vrouw of westerse/niet-westerse achtergrond; twee van de vele mogelijkheden. Dat ook organisaties veel aandacht besteden aan het onderwerp is begrijpelijk. Zij willen immers een afspiegeling van de samenleving (en hun klanten) zijn en in deze krappe arbeidsmarkt mensen kunnen aantrekken.   

Dat het onderwerp mijn aandacht trekt, komt door mijn ervaringen in privé-, school- en werkomgeving. Mijn niet-westerse achtergrond heeft altijd invloed gehad op mijn leven. Het minst vermoeiende vond ik nog de vragen en opmerkingen die mijn achtergrond benadrukten: ‘Wat spreek je goed Nederlands!’  ‘Moet jij geen hoofddoek dragen?’ of ‘Mag je wel een hand geven aan mannen?’

Regelmatig kreeg ik het gevoel dat ik een stapje extra moest zetten om mezelf te bewijzen, en dat ik minder fouten mocht maken dan anderen voordat ik geaccepteerd werd. Op zo’n moment vond ik dat erg vervelend. Anderen gaven mij het gevoel dat ik ‘’anders’’ ben. Mensen lijken geprogrammeerd om vooroordelen te hebben als iets of iemand afwijkt van wat ze gewend zijn. Hierdoor voelde ik me na mijn studie erg onzeker en keek ik er tegenop te solliciteren. Ik kwam fris uit de schoolbanken met nul jaar werkervaring en stond door mijn negatieve ervaringen voor mijn gevoel al 1-0 achter. Er gingen veel vragen door mijn hoofd. ‘Stel dat ze mij afwijzen vanwege mijn culturele achtergrond?’ of ‘Zal ik ooit in een werkomgeving mezelf kunnen zijn?’

Om een positiever perspectief op dit onderwerp te krijgen, heb ik veel nagedacht en gelezen. Anders zijn is immers geen straf! Uit verschillende onderzoeken blijkt zelfs dat diverse teams beter presteren en tot meer innovatieve ideeën komen. Ik leerde dat diversiteit breder is dan geslacht of culturele achtergrond. Het kan ook gaan om leeftijd, persoonlijke eigenschappen, levenservaring, kwaliteiten of karakter.

Via een oud klasgenootje kwam ik in aanraking met AevesBenefit. Ik solliciteerde op twee functies die veel raakvlakken hebben met mijn studie: Corporate Recruitment en Werving & Selectie Consultant. Ze gaf aan erg enthousiast te zijn over de bedrijfscultuur en collega’s van het bedrijf. Desondanks was ik erg zenuwachtig om te solliciteren. Een sollicitatiegesprek doe je niet alleen en ik was erg benieuwd welk gevoel de gesprekspartners mij zouden geven.

Tijdens het gesprek werd ik positief verrast. Ik werd behandeld als Elen en de recruiters toonden interesse in mijn achtergrond, familie, hobby’s en ambities. Tijdens het proces maakte ik een persoonlijkheidstest. Die geeft een goed beeld van je kwaliteiten, waarden en normen, en je valkuilen. Mijn valkuil is dat ik geneigd ben om te snel stappen te zetten. Deze valkuil kwam dan ook ter sprake met de interne recruiter en ik kon goed uitleggen waar het vandaan kwam… AevesBenefit beoordeelt echter elke sollicitant op diens kwaliteiten en persoonlijkheid en niet op afkomst of huidskleur. Dit gaf mij de bevestiging dat ik bij AevesBenefit wilde werken.

Zelf vond ik het lastig om te kiezen tussen de functie Corporate Recruitment en die van Werving & Selectie Consultant. De doortastendheid en de vraagstelling van de gesprekspartners in combinatie met een persoonlijkheidstest, leidden ertoe dat wij samen tot de conclusie kwamen dat de functie van Werving & Selectie Consultant beter bij mij zou passen.

Nu ik dit proces zelf heb doorlopen ben ik tot nieuw inzicht gekomen. Mijn culturele achtergrond heeft mij vaak in de weg gezeten. Het voelde in sommige situaties als een beperking. Achteraf gezien koos ik er zelf voor om nadruk te leggen op de negatieve aspecten. Nu weet ik dat anders zijn een gedeelte van mijn kracht is. Vanaf het moment dat ik de kracht benutte en hierbij de juiste partijen tegenkwam, is mijn “anders zijn” een zegen. Mede dankzij mijn culturele achtergrond lukt het me om zaken vanuit een ander perspectief te bekijken en dit is een toegevoegde waarde, ook in ons werkveld. Na drie maanden merk ik dat zowel de functie als AevesBenefit goed bij me past. Ik word gezien als volwaardig Junior Werving & Selectie Consultant en nog belangrijker, als Elen.

Lees hier ook de blog van Boudewijn Meijs.