Aeves Groep wint opnieuw FD Gouden Gazelle Award in regio West

23 nov 2016

Op 22 november won Aeves Groep de FD Gouden Gazelle voor de regio West. In de categorie middelgrote bedrijven versloeg Aeves liefst 82 andere bedrijven.

Een eigen inkoopstrategie

Het was bekend terrein voor de oprichters van de Aeves Groep: Sherief Abdalla en Pieter van der Vloed. Ook in 2014 ontvingen zij een regionale Gouden Gazelle Award, maar toen in de categorie kleine bedrijven. Sherief sprak daarbij de ambitie uit om te groeien tot € 25 mln omzet in 2020. Met een groei van ruim vijfhonderd procent over de afgelopen drie jaar is dat doel nu in zicht. Het geheim van Aeves? “Focus. Na een analyse van de inkoopmarkt kozen we bewust voor een buy-and-build strategie in de inkoopbranche. In april hebben we in lijn met deze strategie  Benefit Inkoopadviesgroep overgenomen.”

Ontwikkeling van klanten en medewerkers

Net als twee jaar geleden, sprak Sherief op het podium zijn waardering uit voor de mensen met wie hij werkt. “Goede mensen in dienst nemen en die blijven ontwikkelen, dat is een van onze succesfactoren. We bieden onze medewerkers een leuke plek om te werken, met veel groeimogelijkheden.” Opdrachtgevers die hun vertrouwen aan Aeves geven, zijn ook onmisbaar. Dit jaar heeft de Aeves Groep meer dan 45 raamovereenkomsten weten te sluiten, waaronder met de Rijksoverheid. “In totaal bedienen we jaarlijks ruim tweehonderd klanten. Samen met hen tillen we inkoop naar een hoger plan. Bovendien geven zij onze consultants de kans zich te blijven ontwikkelen,” aldus Sherief.

Blijf jezelf

“Uiteindelijk zijn onze drie succesfactoren: goede mensen in dienst nemen, ze blijven ontwikkelen en ons focussen op 1 niche: inkoop. Professionaliteit en doen waar je goed in bent zijn daarbij belangrijke randvoorwaarden. We leggen ook de nadruk op relativeren, authenticiteit en lol maken. Je brengt meer tijd door op je werk dan thuis. Dan kun je maar beter jezelf zijn!”

Snelst groeiende bedrijven

Alle ondernemingen die de afgelopen drie boekjaren ten minste 20% zijn gegroeid in omzet, ontvangen een FD Gazelle Award van Het Financiële Dagblad. De drie snelst groeiende bedrijven per regio ontvangen een gouden, zilveren of bronzen Gazelle. Zij dingen ook mee naar de FD Gouden Gazelle voor heel Nederland, die op 2 december tijdens de FD Gazellen Finale worden uitgereikt.