Medior Inkoper (W&S) – TNO – Den Haag

1 nov 2021 Inkoop Werving en Selectie TNO - Den Haag

Introductie

Het inkopen van producten en diensten die bijdragen aan de wereld van morgen. Een strategische functie gericht op hightech innovaties in samenwerking met de interne klant én eindklanten zoals ASML. Een afwisselende, autonome functie in een professionele en collegiale omgeving. Zoek jij een technische inkoopfunctie in een onderscheidende omgeving?

AevesBenefit is voor TNO op zoek naar een gedreven en gemotiveerde: 

Medior Inkoper (40 uur)

Organisatie

TNO is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie die op basis van haar expertise en onderzoek een belangrijke bijdrage levert aan bedrijven en organisaties en aan de economie en de kwaliteit van de samenleving als geheel. Door mensen en kennis te verbinden creëert TNO innovaties die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken. Denk bijvoorbeeld aan ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie in zelfsturende auto’s, vraagstukken rondom de energietransitie en nieuwe medische technologieën.Met zo’n 3000 medewerkers werkt TNO voor uiteenlopende opdrachtgevers zoals ASML en Airbus: overheden, het mkb, grote bedrijven, dienstverleners en maatschappelijke organisaties. Samen werken ze aan technologische ontwikkelingen, nieuwe kennis, betere producten en heldere adviezen over beleid en processen.

De inkoopafdeling van TNO speelt een belangrijke rol in de benodigdheden voor de uiteenlopende domeinen (zoals Defensie, Energietransitie en Industrie) en ook de producten en diensten voor de eigen organisatie (Corporate Services). Een team van vijf inkopers en zes category managers werkt samen met de interne organisatie om de best passende oplossing uit de markt te halen. De cultuur van TNO is open en informeel. Collega’s zijn toegankelijk en bereid om elkaar te helpen. Dé uitdaging waar de inkoopafdeling op heeft ingezet is zichtbaarder worden naar- en een nauwe samenwerking aangaan met de interne organisatie. Het resultaat? Een duidelijk beeld van de inkoopbehoefte van de interne klanten en samenwerking op meer strategisch niveau.

Functie

Jouw functie is zeer afwisselend, door de variatie aan producten en diensten die je inkoopt, maar ook doordat je regelmatig op pad gaat. Bijvoorbeeld op klantbezoek bij een unit in Leiden of Delft of naar een marktconsultatie bij een van de leveranciers. Omdat TNO werkt op onontgonnen terrein is actieve samenwerking met de markt een prioriteit. Daarnaast krijg je met de nodige uitdagingen te maken. Zo krijg je de kans om in het speelveld van hoogtechnologische innovatie de rechtmatige Europese aanbestedingstrajecten te begeleiden en werk je samen met je collega’s continu aan verbeteringen binnen jouw afdeling Procurement. Jij laat de interne klant zien waar de toegevoegde waarde van inkoop zit, zodat je betrokken blijft bij de inkoop van innovatieve producten en diensten. Daarnaast:

 • Adviseer en ondersteun jij collega’s van de researchunits bij de uitvoering van inkooptrajecten en aanbestedingen. Dit doe je bijvoorbeeld voor de units Healthy Living, Energy Transition, Building, Infrastructure & Maritime, ICT en Strategy Analysis & Policy.
 • Koop je uiteenlopende producten in, van massaspectrometers tot en met klimaatsystemen.
 • Werk je aan vooruitstrevende inkoopstrategieën en zorg je voor de uitvoering. Samen met jouw interne klanten stel je specificaties op, benader en selecteer je leveranciers en leg je afspraken vast in contracten.
 • Om dit voor elkaar te krijgen, breng je de klantwensen en -eisen goed in kaart én onderzoek je de mogelijkheden vanuit de ontwikkelingen in de markt.

Functie-eisen

Een groot verantwoordelijkheidsgevoel, betrokkenheid en zelfredzaamheid typeren jou als persoon. Je toont initiatief en staat open voor nieuwe onderwerpen en ideeën. Jij weet wat de interne klant wil en doet er ook alles aan om daar achter te komen. Je gaat voor resultaat, durft initiatief te nemen en komt gevraagd en ongevraagd met nieuwe ideeën. Als inkoper zet je jouw kennis en ervaring in om de units te adviseren en te overtuigen van bepaalde beslissingen. Jij hebt verder het volgende in huis:

 • Minimaal een afgeronde hbo opleiding.
 • Minstens drie jaar relevante inkoopervaring (ervaring met Europese Aanbestedingen is een pre en géén harde eis).
 • Oog voor structurele verbeteringen om de professionaliteit van inkoop te doen toenemen.
 • Sterk ontwikkelde interpersoonlijke vaardigheden, assertiviteit en overtuigingskracht.

Aanbod

In TNO vind jij een unieke werkgever die het maatschappelijke belang combineert met innovatie en ondernemerschap. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. De state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe: impact maakt het verschil. Met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen. Je mag onder andere het volgende verwachten:

 • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s.
 • Flexibele werktijden (tussen de 36-40 uur) en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Uitgebreide mogelijkheden voor coaching en opleiding.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 28 vakantiedagen en 5 atv-dagen.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!

Solliciteren