Medior Inkoper – Tricht

27 nov 2019 Inkoop Werving en Selectie Tricht

Introductie

Zie je het als een grote uitdaging om het fundament van de inkoopafdeling te versterken en de inkoopprocessen te optimaliseren en te stroomlijnen? Ben je op zoek naar een functie waarin je de vrijheid hebt om zelf beslissingen te nemen, in een organisatie die volop in verandering is? Ben jij een goede sparringpartner die op een professionele manier om kan gaan met inkoopvraagstukken en ben jij een kei in stakeholdermanagement? Dan zijn we op zoek naar jou!

AevesBenefit is voor Intero Integrity Services B.V. in Tricht op zoek naar een:

Medior Inkoper (40 uur)

Organisatie

Intero Integrity Services is ‘s werelds enige bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van Inspectie en Industrial Services aan de olie- en gasindustrie. Vanuit drie locaties in Nederland (met het hoofdkantoor in Tricht) en meerdere internationale kantoren bedienen ongeveer 400 medewerkers de markt wereldwijd. Intero gelooft erin dat elk vraagstuk een unieke en creatieve oplossing vraagt. De diensten worden daarom geleverd met innovatieve technologieën, hoogwaardige apparatuur, uitgebreid datamanagement en deskundig inzicht. Dit maakt Intero uniek en succesvol. De organisatie richt zich voornamelijk op transportleidingen en opslagtanks op het gebied van chemische producten, olie en gas. De Rotterdamse haven is een voorbeeld van een belangrijk werkterrein voor Intero. Intero ontwikkelt snel en heeft bijvoorbeeld een award gewonnen voor ’s werelds eerste tankinspectierobot.

Met private equity investeringsfirma First Reserve als nieuwe aandeelhouder wordt er een nieuwe koers gevaren. Er wordt geïnvesteerd in Intero om het bedrijf te professionaliseren op meerdere fronten. Inkoop is hier een onderdeel van. In de nieuwe structuur wordt er één Medior Inkoper volledig verantwoordelijk voor de professionalisering en uitvoering, ondersteunend door een aantal Category Owners die technisch verantwoordelijk zijn voor bepaalde productgroepen. De Category Owner is in deze structuur verantwoordelijk voor de benodigde specificaties en de Medior Inkoper is verantwoordelijk voor het afsluiten en monitoren van inkoop contracten.

Het is van belang om de samenwerking met de stakeholders in Tricht en Hoogeveen te verbeteren, inkoop centraal te positioneren en meer waarde toe te kunnen voegen. Om dit goed te implementeren werkt de inkoper drie dagen per week in Tricht en twee dagen per week in Hoogeveen. De Medior Inkoper rapporteert hiërarchisch aan de CFO en functioneel aan de directeuren van de business units.

Functie

Als Medior Inkoper ben je zelfstandig verantwoordelijk voor de operationele en tactisch inkoop van het gehele bedrijf. Je neemt initiatief, draagt jouw visie uit en houdt je geleidelijk bezig met het professionaliseren van inkoop binnen Intero, waarbij het van belang is om draagvlak te creëren bij alle stakeholders.

Als Medior Inkoper ga je verder aan de slag met:

 • Het verbeteren van de interne inkooppositie door de relatie en de samenwerking met de business te verbeteren;
 • Het beheren van de relatie met leveranciers en de beoordeling van de huidige contracten en (indien nodig) nieuwe contracten opstellen;
 • Het proactief zoeken naar nieuwe leveranciers;
 • De ontwikkelingen analyseren op de leveranciersmarkten met betrekking tot de eigen inkoopbehoefte en de organisatiedoelstellingen;
 • Een inkoopplan opstellen in overleg met de Category Owners. Waar nodig zet je de inkoopgroepen/expert panels op en leidt je dit proces;
 • Een consistente werkwijze creëren met de Category Owners en die waarborgen;
 • Het communiceren van de inkoop strategie met de eindgebruikers;
 • Signaleren van verbetermogelijkheden in werkprocessen, voorstellen doen voor verbetering en zorgdragen voor de implementatie;
 • Het opzetten van een e?ciënt inkoopproces waaronder het optimaliseren van het voorraadbeheer en het administratieve proces;
 • Nadat het proces in Nederland goed ingericht is zal dit wereldwijd uitgerold worden.

Functie-eisen

Jij bent in staat een waardevolle bijdrage te leveren aan de omslag van traditionele inkoop naar duurzame inkoop. Met jouw gedrevenheid, technische inzicht en innovatieve visie op inkoop wil je gaan voor een optimaal resultaat. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en weet een goede verbinding te maken met alle stakeholders.

Denk jij dat je de ideale kandidaat bent voor deze functie? Dan neem je het volgende mee:

 • Tenminste HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring met tactische inkooptrajecten;
 • Technische kennis en ervaring is een pre;
 • Organisatiesensitiviteit en een verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Een krachtige persoonlijkheid die mensen kan overtuigen en motiveren;
 • Zelfstandigheid maar ook goed kunnen samenwerken in teamverband;
 • Een grote mate van pro activiteit, een pragmatische insteek en de bereidheid om je verder te ontwikkelen;
 • Positieve energie en geduld om verbeteringen tot stand te brengen;
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Bereidheid om zowel op het kantoor in Tricht (west Gelderland) als Hoogeveen (Drenthe) te werken.

Aanbod

Intero biedt een uitdagende functie voor een getalenteerde inkoper. Namelijk een functie met veel verantwoordelijkheden, waarin je de ruimte hebt om jouw visie op inkoop te implementeren. Je hebt de ruimte om te ondernemen en verbetermogelijkheden te realiseren, waardoor je direct veel impact hebt binnen de organisatie. Je komt daarnaast te werken in een informele en technische werkomgeving met gedreven professionals die over een enorme hoeveelheid kennis en ervaring beschikken, waar je veel van kan leren. Daar tegenover staat een marktconform salaris, 25 vakantiedagen, 8% vakantiegeld en een goede pensioenregeling.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 0652850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Interesse? Solliciteer via onderstaande knop!

Solliciteren