Medior inkoper – Rotterdam

9 aug 2019 Inkoop Werving en Selectie Rotterdam

Introductie

RWG biedt een unieke ervaring, je hebt de mogelijkheid om mee te bouwen aan de meest efficiënte, duurzame en innovatieve containerterminal ter wereld. Zoek jij deze kans waar jij actief jouw bijdrage kan leveren aan de professionalisering van de inkoopafdeling, door verbetervoorstellen te doen en de relatie met de interne klant te versterken?

AevesBenefit is voor Rotterdam World Gateway (RWG) op zoek naar een:

Medior inkoper


Organisatie

RWG heeft de afgelopen 2,5 jaar gebouwd aan de inkoopafdeling, waarbij er een mooie basis is neergezet op operationeel vlak. Er is een leveranciersanalyse gemaakt, de basis voor contracten is gelegd en het operationele inkoop proces is inzichtelijk gemaakt. De komende jaren wil RWG veel investeren in de professionalisering van inkoop. Hierbij kan er gedacht worden aan het borgen van contracten, het reduceren van leveranciers en het doorlopen van de 6 fasen van inkoop (specificeren, selecteren, contracteren, bestellen, bewaken en nazorg). De komende tijd zullen er naar verwachting minimaal 50 contracten beoordeeld en opnieuw uitgevraagd moeten worden. Inkoop zal hier een leidende en actieve rol in spelen.

Momenteel bestaat de afdeling uit de Supervisor Procurement en 2 operationele inkopers. Er is een interim inkoper die zich bezig houdt met het verder neerzetten van de afdeling op strategisch niveau. Ter versterking van het team is RWG op zoek naar een ervaren en gedreven medior inkoper.


Functie

Je draagt zorg voor het inkopen en contracteren van een zeer divers pakket aan diensten en producten. De nadruk zal liggen op het afsluiten en inrichten van contracten met A- en B-leveranciers. Jouw portefeuille gaat voornamelijk over nieuwe investeringen (CAPEX) en de onderhoudscontracten voor vervanging, reparatie, service en onderhoud (MRO). Deze contracten zijn veelal technisch en complex, daarom is het belangrijk om de behoeften van jouw stakeholders goed in kaart te brengen en op de hoogte te zijn van wat er speelt. Je verdiept je in hun behoeften en biedt diverse oplossingen en mogelijkheden.

Tevens is het belangrijk dat je het leuk vindt om:

Samen met de Supervisor Procurement het jaarplan op te stellen om onder andere besparingsdoelstellingen te realiseren;

Verbetervoorstellen te doen om de inkoopprocessen en -procedures naar een hoger niveau te tillen;

Internationaal te sourcen naar potentiële leveranciers en deze te verbinden aan de organisatie;

RFI’s en RFQ’s uit te schrijven;

Samen met Legal de juiste (mantel)overeenkomsten af te stemmen en deze kort sluiten met de juiste leveranciers.


Functie eisen

RWG zoekt een inkoper die, bij voorkeur, zelfstandig op tactisch niveau kan werken en strategisch mee wilt denken. De grootste uitdaging is het met pro-activiteit en assertiviteit de organisatie ingaan en zorgen voor verbinding met alle stakeholders. Daarnaast is iedereen druk en daarom moet je nieuwsgierig genoeg zijn om zaken zelf uit te zoeken en na te denken, om een gedegen gesprek aan te kunnen gaan met de interne stakeholders.

Voor deze functie zien we daarnaast graag de volgende kwaliteiten terug in jouw profiel:

Afgeronde HBO- of academische opleiding;

2 tot 5 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie;

Ervaring in een technische omgeving is een sterke pre, affiniteit met techniek is een must;

Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Een mooie extra is de kennis van EAMS (Enterprice Asset Management System), voorraadbeheer systemen en procedures.


Aanbod

Naast marktconforme arbeidsvoorwaarden biedt RWG jou de kans om jezelf te ontwikkelen. Zij bieden gerichte opleidingen en je zal veel al doende leren over de ins en outs van de terminal. Daarnaast krijg je de ruimte om jouw rol vorm te geven en mee te denken over jouw eigen ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Annabelle van der Vossen – 0646317655 – a.vandervossen@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!

Solliciteren