Medior Inkoper – Regio Utrecht

4 sep 2019 Inkoop Werving en Selectie Regio Utrecht

Introductie

Wil jij vanuit jouw inkoopfunctie bijdragen aan de succesvolle groei en uitbreiding van een internationaal bedrijf? Is inkoop jouw passie en denk je graag mee over verbeteringen binnen het inkoopproces? Krijg je energie van het ondersteunen en adviseren van collega’s op tactisch/strategisch inkoopniveau? Hou jij daarnaast ook van hands-on werk voor meerdere business units op verschillende locaties? Dan zoeken wij jou!

AevesBenefit is voor haar opdrachtgever in regio Utrecht op zoek naar een:

Medior Inkoper

Organisatie

Onze opdrachtgever exploiteert sinds 2000 hoogwaardige digitale infrastructuur. Met het eigen open netwerk en de datacenters bieden ze ondernemingen, overheden en non-profit organisaties toekomst vaste dataverbindingen. Klanten hebben de vrijheid om zelf de diensten, toepassingen en aanbieders te kiezen die ze nodig hebben. Zo kunnen ze het innovatiepotentieel in de digitalisering ten volle benutten. De organisatie beschikt over duizenden kilometers netwerk in Nederland en België en vier datacenters. Daarnaast worden er oplossingen voor volledig flexibele interconnectiviteit tussen meer dan 50 datacenters geboden. De organisatie opereert vanuit regio Utrecht en België met een netwerk in Nederland, België en Duitsland. Onder de organisatie vallen vijf business units waarvan twee landen (Nederland en België) en drie aparte diensten op het gebied van managed services, datacenters en cloud toegangsdiensten. De ruim 330 medewerkers zijn allemaal experts en onderdeel van het slimme netwerk. Werken bij dit bedrijf betekent werken bij een organisatie die enorm groeit. Ondanks het groeiende marktaandeel bestaat de organisatie uit een relatief klein team met een hoge interne betrokkenheid. Zij bieden medewerkers veel ruimte voor ontwikkeling en om vanuit eigen kracht en verantwoordelijkheid te werken.

Het bedrijf maakt grote stappen met jaarlijkse groei in de dubbele cijfers als gevolg. Door autonome groei en overnames neemt de omvang van de organisatie toe, met uitdagende (toekomstige) projecten als gevolg. De Procurement afdeling valt onder de CFO. Het Procurement team van zes fte is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, realiseren en bewaken van een consistent (strategisch) inkoopbeleid. Daarnaast levert de afdeling een actieve bijdrage aan het optimaliseren van de relaties met leveranciers op het gebied van inkoop, contract- en vendor management. Het doel van de afdeling is om doormiddel van de juiste inzet van inkoopkennis een duurzame en positieve bijdrage te leveren aan de groei en het succes van de organisatie. De afdeling ondersteunt alle business units, ook die van de vestiging in België. Je zult deze locatie ook regelmatig bezoeken. Met een enthousiaste Procurement Director aan het hoofd van de afdeling worden er verschillende verbetertrajecten opgepakt en uitgevoerd. Er wordt gewerkt aan een te vormen inkoopstructuur verdeeld in PR (zoals aannemers en materialen) en NPR (zoals IT, HR en facilitaire zaken). De teams worden op operationeel vlak ondersteund door een Medewerker Inkoop. Op organisatorisch vlak lopen er op dit moment drie grote programma’s: 1. Centraliseringsproject, 2. Automatisering (P2P) en 3. Professionalisering (beleid, proces, structuur). Er wordt binnen het team gezocht naar een Medior Inkoper die samen met een Senior Inkoper (en/of zelfstandig) verschillende projecten oppakt.

Functie

Als Medior Inkoper draag je bij aan het inzichtelijk maken en analyseren van de inkoopbehoefte van jouw stakeholders. Je vertaalt deze naar de markten middels concrete inkoopacties.

  • Je bent verantwoordelijk voor de aansturing, uitvoering en optimalisatie van de inkoopprocessen en vertaalt deze naar een operationeel plan.
  • Je levert een actieve bijdrage aan de Procurement Roadmap (inkoopjaarplan) en zorgt voor de realisatie van besparingen in lijn met deze Roadmap.
  • Je begeleidt zelfstandig product gerelateerde inkooptrajecten (met de focus op de inkoop categorieën IT en inhuur en inkoop van netwerk van derden).
  • Je voert de onderhandelingen ten aanzien van tenders, offertes, aanbiedingen en contracten uit binnen dit domein.
  • In de rol van Medior Inkoper werk je voornamelijk op tactisch niveau, met ondersteuning op strategisch niveau.
  • Tenslotte zorg je er voor dat je continu op de hoogte bent van de laatste (markt) ontwikkelingen.

Functie-eisen

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een zelfstandige kandidaat met minimaal 3 jaar relevante werkervaring. Iemand die initiatief neemt en voor resultaat gaat. Iemand die denkt in mogelijkheden en structurele oplossingen. Je hebt ervaring in een dynamische omgeving waarin zaken niet altijd vast staan en verandering een constante is. Je beschikt over aantoonbare track-records voor onderhandelingen en inkooptrajecten. Je hebt kennis van (pré) en affiniteit met Netwerk en IT.

Verder beschik je over:

  • HBO werk- en denkniveau en goed analytisch inzicht.
  • Kennis en ervaring op het gebied van leveranciersmanagement en inkoop.
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal. Frans is een pre.
  • Ervaring met het bijdragen aan verbeteringen van ERP systemen, waarbij ervaring met FinancialForce een pré is.

Aanbod

Deze organisatie biedt haar medewerkers een omgeving met veel ruimte om vanuit hun eigen kracht te werken. Zelfstandigheid en verantwoordelijk worden gestimuleerd. De werkomgeving is gericht op samenwerking, klantgerichtheid, oog voor resultaat en vertrouwen. Naast het salaris wordt er een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met onder andere 29 vakantiedagen per jaar, een dertiende maand en een bonusregeling geboden.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Heb je interesse? Solliciteer dan via onderstaande button!

Solliciteren