Medior Contractmanager (W&S) – UWV – Amsterdam

21 okt 2021 overige Werving en Selectie UWV - Amsterdam

Introductie

Een functie als onderdeel van een decentrale Leveranciersmanagement afdeling. Nauwe samenwerking met de ICT afdeling en benadering van kritische en innovatieve vraagstukken. Wil jij meerwaarde leveren aan een organisatie met maatschappelijke impact? Zoek jij een afwisselende, autonome functie in een professionele en collegiale omgeving?

AevesBenefit is voor UWV in Amsterdam op zoek naar een:

Medior Contractmanager ICT (32-38 uur)

Organisatie

Bij UWV is het uitgangspunt ‘de maatschappij kent geen zijlijn’. De organisatie streeft ernaar dat iedereen kan meedoen. UWV zorgt voor een deskundige en efficiënte uitvoering van de werknemersverzekeringen, zoals de WW, WIA, WAO, WAZ, Wajong, Wazo en Ziektewet voor meer dan 1,3 miljoen klanten. Daarnaast bieden zij arbeidsmarkt- en gegevensdiensten. UWV voert deze diensten uit als zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het jaar 2020 was ongekend, de coronacrisis heeft iedereen en alles geraakt. Het is ook een jaar waar UWV met trots en tevredenheid op terugkijkt. De druk nam toe door de NOW betalingen, een toenemend aantal WW-aanvragen en de uitvoering van verschillende nieuwe wetten zoals de Wet arbeidsmarkt in balans en de Wet invoering extra geboorteverlof. Desondanks de druk zijn de klanttevredenheidscijfers fors gestegen naar een 7,4 (uitkeringsgerechtigden) en 7,2 (werkgevers). Meer dan ooit hebben ze laten zien wat UWV kan en hoe professioneel en betrokken de medewerkers zijn. Ze hebben zich in snel tempo aangepast aan de nieuwe situatie en zijn erin geslaagd om de dienstverlening grotendeels overeind te houden.

Het terrein van werk en inkomen verandert continu. UWV werkt samen met publieke en private partijen om met deze veranderingen om te gaan en blijft investeren in betere dienstverlening voor klanten, betere ondersteuning voor medewerkers en betere kwaliteit in de uitvoering van de bedrijfsprocessen. De stafdirectie Concern ICT is (mede) verantwoordelijk voor het in stand houden, ontwikkelen en verbeteren van het UWV ICT landschap, met zo’n 300 mln. euro spend per jaar. Leveranciersmanagement beheert en managet als onderdeel van CIO Office de ICT contracten en is verantwoordelijk voor de opdrachtverstrekking aan leveranciers. De primaire werkgebieden zijn leveranciersmanagement, contractmanagement en licentiemanagement. De afdeling werkt vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam (Sloterdijk) samen met circa 35 collega’s in een werkorganisatie die verdeeld is in vier sub-teams: Infrastructuur, Applicatie, Technologie en Ondersteuning inclusief Resource Inzet Management (RIM).

Functie

Als Medior Contractmanager ICT ben jij verantwoordelijk voor contracten op het gebied van bijvoorbeeld Infrastructuur of Applicatiemanagement. Je opereert op tactisch niveau en voert de regie bij onderhandelingen met leveranciers op het gebied van ICT en je richt de contracten slim in. Je werkt samen met leveranciers als Ordina, Capgemini en Sogeti en werkt nauw samen met de ICT organisatie om de behoeftestelling te vertalen naar goede contractuele oplossingen. Daarnaast:

 • Onderhoud je klant- en leveranciersrelaties, waarbij je primair fungeert als aanspreekpunt voor ‘jouw’ ICT-leveranciers.
 • Onderhandel je met leveranciers over de inhoud en de prijsstelling van offertes op het gebied van informatie- en communicatietechnologie, welke worden uitgebracht binnen de kaders van de in mantelovereenkomsten vastgelegde afspraken.
 • Geef je bindende adviezen bij een (Europese) aanbesteding over onder meer de inrichting en besturing van contracten en de toekomstige samenwerking met leveranciers.
 • Richt je de contracten in conform de vastgestelde governance en procedures.
 • Zorg je voor het inregelen, managen en zo optimaal mogelijk laten functioneren voor het UWV van een ‘multi-vendor’ overlegstructuur en bijbehorende dienstverlening.

Functie-eisen

Je bent goed in het managen van jouw stakeholders, weet draagvlak te creëren en kan snel schakelen. Het onderhouden van contacten met interne klanten, collega’s en leveranciers gaat je gemakkelijk af en je bent voor hen een gesprekspartner op niveau. Daarnaast heb je een stevige

persoonlijkheid en heb je overtuigingskracht. Je weet verantwoordelijkheden goed te prioriteren, van werk in de operatie tot en met strategisch overleg.

Voor deze functie zien we daarnaast graag het volgende terug in jouw profiel:

 • Een afgeronde hbo- of academische opleiding. Een relevante opleiding op het gebied van (ICT) Inkoop of contractmanagement is een pré.
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring als Contractmanager, ervaring met sales en/of inkoop is een pluspunt.
 • Affiniteit met ICT en digitaal werken.
 • Ervaring met het managen van contracten gericht op het beheer, onderhoud en vernieuwen van applicaties (pré).
 • Ervaring met kostencalculaties, je kunt goed onderhandelen en je bent goed in het adviseren van opdrachtgevers en management.

Aanbod

Je komt te werken binnen een leuke, gedreven en dynamische groep collega’s met veel kennis en kunde. Omdat UWV vakmanschap belangrijk vindt, zijn er veel voorzieningen om zowel je hard als softskills te ontwikkelen. Daar krijg je alle ondersteuning en ruimte voor die je nodig hebt.

Verder kan je het volgende verwachten:

 • Een afwisselende functie binnen een maatschappelijk betrokken organisatie.
 • Een fulltime werkweek van 38 uur, waarbij gezamenlijk de optimale werk en privé balans bepaald wordt.
 • Een mooi salaris met een maximum van € 5.085 (schaal 9). Inschaling is afhankelijk van je werkervaring.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, mogelijkheden om (in overleg) flexibel te werken en jezelf zowel op zakelijk als persoonlijk vlak te ontwikkelen.
 • Een goede pensioenvoorziening en aantrekkelijke regelingen voor opleiding en ontwikkeling.
 • Een aanstelling voor een jaar waarbij een vast dienstverband tot de mogelijkheden behoort.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!