Medior Contract- en Leveranciersmanager (W&S) – UWV – Amsterdam

21 okt 2021 Inkoop Werving en Selectie UWV - Amsterdam

Introductie

Wil jij meerwaarde leveren aan een organisatie met maatschappelijke impact? Weet jij contract- & leveranciersmanagement verder op de kaart te zetten? Zoek jij een afwisselende, autonome functie in een professionele en collegiale omgeving? Lees dan snel verder!

AevesBenefit is voor UWV in Amsterdam op zoek naar een:

Medior Contract- en Leveranciersmanager (32-38 uur)

Organisatie

Bij UWV is het uitgangspunt ‘de maatschappij kent geen zijlijn’. De organisatie streeft ernaar dat iedereen kan meedoen. UWV zorgt voor een deskundige en efficiënte uitvoering van de werknemersverzekeringen, zoals de WW, WIA, WAO, WAZ, Wajong, Wazo en Ziektewet voor meer dan 1,3 miljoen klanten. Daarnaast bieden zij arbeidsmarkt- en gegevensdiensten. UWV voert deze diensten uit als zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het jaar 2020 was ongekend, de coronacrisis heeft iedereen en alles geraakt. Het is ook een jaar waar UWV met trots en tevredenheid op terugkijkt. De druk nam toe door de NOW betalingen, een toenemend aantal WW-aanvragen en de uitvoering van verschillende nieuwe wetten zoals de Wet arbeidsmarkt in balans en de Wet invoering extra geboorteverlof. Desondanks de druk zijn de klanttevredenheidscijfers fors gestegen naar een 7,4 en 7,2. Meer dan ooit hebben ze laten zien wat UWV kan en hoe professioneel en betrokken de medewerkers zijn. Ze hebben zich in snel tempo aangepast aan de nieuwe situatie en zijn erin geslaagd om de dienstverlening grotendeels overeind te houden.

Het terrein van werk en inkomen verandert continu. UWV werkt samen met publieke en private partijen om met deze veranderingen om te gaan. De afdeling inkoop is dan ook een essentieel onderdeel om de organisatie toekomstbestendig te maken én houden. De afdeling inkoop valt onder het Facilitair Bedrijf van UWV (een van de stafdirecties). Om de toegevoegde waarde voor UWV verder te maximaliseren professionaliseert de inkoopafdeling. Een nieuwe structuur met een gloednieuw inkoop MT zorgt voor specialisatie binnen de inkoopfunctie. De afdelingen Category Management, Contract & Leveranciersmanagement en Inkoopmanagement werken samen aan een meer strategische inkoopfunctie. Er ontstaat een inkoopfunctie die de (toekomstige) behoefte van de business beter begrijpt en hierop anticipeert, ondernemend, proactief en commerciëler acteert, de markt kent en excelleert in inkoopkennis.

Functie

Als Medior Contract- en Leveranciersmanager kom je terecht in een ervaren team van ongeveer 12 fte. Jij richt je op uiteenlopende trajecten verdeeld over verschillende productgroepen, zoals

Communicatie en HR. Je hebt een commerciële functie en zorgt dat de relatie met leveranciers op adequate wijze gemanaged wordt. Tijdens de looptijd van een contract ben jij de vertegenwoordiger vanuit UWV als opdrachtgever en daarmee ook het visitekaartje van UWV richting leveranciers. Daarnaast:

 • Werk je veel samen met o.a. de category manager, de inkoopadviseur, jurist en de (gedelegeerde) opdrachtgever.
 • Beheers jij contracten met een gemiddelde complexiteit, bestuurlijke impact en gemiddeld risico voor de bedrijfsvoering.
 • Heb je periodiek contact met interne stakeholders.
 • Adviseer jij proactief over vraag- en contractoptimalisatie, vraagbundeling en contractmogelijkheden.
 • Zorg jij voor optimalisatie van de gecontracteerde dienstverlening.
 • Ontwikkel en onderhoud je relaties met gecontracteerde leveranciers en stuur je op kwantiteit en kwaliteit van de dienstverlening.
 • Signaleer je mogelijke kwaliteitsverbeteringen, besparingen en potentiële risico’s.
 • Volg je nauwgezet ontwikkelingen, kansen en risico’s en veranderingen in de markt, bij de leverancier als wel bij UWV.
 • Maak je onderdeel uit van het inkoopteam bij inkooptrajecten en geef je gevraagd en ongevraagd advies over de invulling van nieuwe contracten.
 • Benut je de Senior Contract- en Leveranciersmanager als vraagbaak voor specifieke vraagstukken.

Functie-eisen

Als Medior Contract- en Leveranciersmanager ben je organisatiesensitief, gestructureerd en goed in voortgangsbewaking van de contracten en leveranciers van UWV. Je bent klantgericht, legt de lat voor jezelf hoog en bent nieuwsgierig, Verder ben je creatief in het vinden van oplossingen voor de uitdagingen die je gesteld worden, geen uitdaging is jou te gek!

Voor deze functie zien we daarnaast graag het volgende terug in jouw profiel:

 • Een afgeronde hbo opleiding.
 • Ongeveer 3 jaar of meer werkervaring, bij voorkeur op het gebied van contract- en leveranciersmanagement.
 • Analytisch vermogen en een resultaatgericht, commerciële houding.
 • Je bent leergierig en ambitieus.
 • Je bent in het bezit van de inkoop- of contractmanagement opleiding of bent bereid om deze te volgen.
 • Je bent een netwerker die weet om te gaan met gevoelige verhoudingen binnen een complexe omgeving.
 • Je bent een teamspeler die zich richt op de realisatie van mooie prestaties samen met de rest van het team.

Aanbod

Je komt te werken binnen een leuke, gedreven en dynamische groep collega’s met veel kennis en kunde. Omdat UWV vakmanschap belangrijk vindt, zijn er veel voorzieningen om zowel je hard als softskills te ontwikkelen. Daar krijg je alle ondersteuning en ruimte voor die je nodig hebt.

Verder kan je het volgende verwachten:

 • Een afwisselende functie binnen een maatschappelijk betrokken organisatie.
 • Een fulltime werkweek van 38 uur, waarbij gezamenlijk de optimale werk en privé balans bepaald wordt.
 • Een salaris met een minimum van € 3.272,59 en een maximum van € 4.537,88 (functiegroep 8 van de cao UWV). Inschaling is afhankelijk van je werkervaring.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, mogelijkheden om (in overleg) flexibel te werken en jezelf zowel op zakelijk als persoonlijk vlak te ontwikkelen.
 • Een goede pensioenvoorziening en aantrekkelijke regelingen voor opleiding en ontwikkeling.
 • Een aanstelling voor een jaar waarbij een vast dienstverband tot de mogelijkheden behoort.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!