Manager Procurement (W&S) – AVR – Rozenburg

6 apr 2021 Inkoop Werving en Selectie AVR - Rozenburg

Introductie

Ben jij een van de koplopers in de circulaire economie en de energietransitie? Zoek jij een positie van waaruit je het verschil kan maken, duurzaamheidsdoelstellingen kan helpen realiseren en afval omzetten naar stoom, warmte en stroom? Je draagt bij aan hoog innovatieve projecten, zoals ’s werelds eerste grootschalige CO2 afvanginstallatie en neemt de leiding over de inkoopafdeling.

AevesBenefit is voor afvalenergiebedrijf AVR op zoek naar een:

Manager Procurement (40 uur)

Organisatie

AVR is gespecialiseerd in de verwerking van diverse soorten restafval. Ze zetten dit afval om in energie en grondstoffen voor huishoudens en bedrijven, van waardeloos naar waardevol. Het is hun ambitie om een schone wereld te creëren waarin niets onbenut blijft. Er wordt continu geïnnoveerd om op nieuwe manieren met de afval en energievraagstukken van Nederland om te gaan. Met de nieuwste technieken worden de duurzaamheidsdoelstellingen behaald. Zo realiseerde AVR als eerste ter wereld een installatie die op grote schaal CO2 afvangt én die CO2 een nuttige toepassing in de tuinbouwsector geeft. De komende jaren staan er diverse investeringen op de agenda die de positie van AVR op dit vlak nog meer versterken.

AVR beschikt over twee verwerkingslocaties (Rozenburg en Duiven) en vier overslagstations met in totaal 450 medewerkers. AVR heeft sinds 2006 een transitie doorgemaakt van een publieke naar een private onderneming, waarbij een cultuuromslag heeft plaatsgevonden, een succesvolle bedrijfsstrategie is geïmplementeerd en de operationele en financiële performance aanzienlijk is verbeterd. AVR loopt binnen de sector voorop op het gebied van innovatie. Het inkoopteam heeft een sterke interne positie, bestaat uit 9 fte en wordt aangestuurd door de Manager Procurement. Een combinatie van Strategisch Inkopers, Project Inkopers, P2P medewerkers en Operationeel/Tactisch Inkopers werkt intensief samen met de business in zowel Rozenburg als Duiven. AVR besteedt per jaar circa € 140 mln. aan externe leveranciers. AVR heeft een lange termijn strategie om de business duurzaam te doen groeien. De inkoopafdeling speelt een sleutelrol in de realisatie van deze strategische ambitie.

Functie

Als Manager Procurement rapporteer je aan de CFO en geef je leiding aan het inkoopteam verdeeld over de twee locaties. Jij zorgt ervoor dat alle inkoopaspecten goed op elkaar zijn afgestemd en er op een effectieve en efficiënte manier gewerkt wordt. Je hebt visie en hebt oog voor de belangen van de interne organisatie. Onder jouw leiding weet inkoop de juiste adviesrol te bekleden en de beste oplossingen in de markt te zoeken om de doelstellingen van de interne organisatie te helpen realiseren. Verder zal jij:

 • Inspireren, faciliteren en sturen op de ontwikkeling en de prestatie van de afdeling inkoop.
 • De inkoopvisie en het beleid vormgeven, in lijn met de doelstellingen van de organisatie.
 • Inkoopjaarplannen en sourcing strategieën opstellen en uitvoeren (in samenwerking met het team).
 • De directie van AVR voorzien van advies over te contracteren partijen en make or buy vraagstukken, met gedegen onderbouwing en analyses.
 • Actief meewerken aan de belangrijke investeringsprojecten (capex) binnen AVR.
 • Strategisch contract- en leveranciersmanagement monitoren, sturen en aanscherpen waar nodig.
 • Contact onderhouden met diverse stakeholders binnen en buiten de organisatie op alle niveaus van werkvloer tot directie.
 • Het team motiveren, begeleiden en coachen.

Functie-eisen

Als Manager Procurement heb je visie, ben je strategisch onderlegd en snap je de business. Je kent de markt, concurrenten en leveranciers en denkt in oplossingen en mogelijkheden. Je bent een geboren leider, daadkrachtig, stuurt het team én stuurt op kwalitatief en kwantitatief resultaat. Verder dien jij voor deze functie te beschikken over de volgende kwaliteiten:

 • Een afgeronde hbo- of academische opleiding.
 • Minimaal twee jaar ervaring in een vergelijkbare management functie.
 • Aantoonbaar inkoop specialisme.
 • Goed besef van de belangen op het gebied van onder andere Commercie, Operations en Finance.
 • Technische affiniteit vanuit werk of persoonlijke interesse.
 • Sterk ontwikkelde interpersoonlijke vaardigheden en het vermogen om jouw omgeving te motiveren.
 • Samenwerking is voor jou van essentieel belang. Je zoekt stakeholders op verschillende niveaus op en weet met organisatiesensitiviteit en de juiste profilering te zorgen voor behoud van de relatie.
 • Strategische focus: je bent doelgericht, prioriteert en delegeert.

Aanbod

AVR biedt jou een uitdagende functie met ruimte om te excelleren. Je komt terecht in een team van gedreven professionals die samen met de vooruitstrevende organisatie daadwerkelijk het verschil maken in de circulaire economie en de energietransitie. Tegenover jouw inzet staat een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaardenpakket met een auto van de zaak.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!