Manager Inkoop NPR – Rotterdam

20 mrt 2019 Inkoop Werving en Selectie Rotterdam

Introductie

De volledige verantwoordelijkheid voor de opzet en implementatie van inkoop- en contractmanagementbeleid binnen een internationale organisatie. Vrijheid, zelfstandigheid en ondernemerschap in een ambitieuze maar ook mensgerichte organisatie met een open cultuur.

AevesBenefit is voor Aon Nederland op zoek naar een:

Manager Inkoop NPR


Organisatie

Aon Nederland is een toonaangevende wereldwijde zakelijke dienstverlener op het gebied van risk, retirement en health. Aon Nederland analyseert risico’s, geeft advies, zorgt voor de (financiële) oplossing en staat klanten bij als bij een incident de bedrijfscontinuïteit wordt bedreigd. Zo helpen zij klanten succesvol te ondernemen. Ze hebben de unieke kans om de absolute topspeler in Nederland te zijn. In Nederland heeft Aon 15 locaties met 2.600 medewerkers. Je bent onderdeel van het Facility Management/Real Estate team. Dit team bestaat uit een aantal Aon medewerkers en outsourcing partners. Dit team is verantwoordelijk voor alle facilitaire en Real Estate zaken alsmede voor procurement en contractmanagement binnen Aon Nederland.

Het team werkt daarnaast nauw samen met collega’s uit de EMEA organisatie (met name in de UK) op bovenstaande aandachtsgebieden. Inkoop is gecentraliseerd in de UK (genaamd Global Spend Management of GSM). Een gedeelte van procurement tooling, procesmanagement en uitvoering van tenders zijn uitbesteed aan Accenture. Er zit één medewerker van GSM in Rotterdam. De Manager Procurement NPR draagt de volledige (functionele) verantwoordelijkheid voor inkoop en contractmanagement in Nederland en geeft zelfstandig invulling aan de opzet en implementatie van het inkoopbeleid.


Functie

Als Manager Procurement NPR ben je verantwoordelijk voor het managen en selecteren van leveranciers. Je geeft invulling aan de nadere uitwerking van het inkoop- en contractmanagement voor een brede scala aan leveranciers binnen Aon Nederland. Je werkt nauw samen met de collega’s van ‘Global Spend Management’ bij het ontwikkelen, implementeren, onderhouden en evalueren van regionale en global category strategies. Verder:

Werk je aan de interne versterking van de positionering van de inkoopfunctie;

Weet je de behoefte in kaart te brengen, de organisatie te ontzorgen en waarde toe te voegen;

Signaleer je mogelijke compliance issues en weet je die effectief en adequaat op te lossen;

Analyseer je spend data als basis voor onder andere de sourcing strategie;

Hou je het overzicht van de totale spend en adviseer je de business in leverancierselecties;

Voer je contract- en prijsonderhandelingen;

Werk je aan verbetering van leveranciers- en contractmanagement;

Rapporteer je jouw voortgang aan de hand van duidelijke overzichten aan de Executive Director Facilities Management UK & EMEA.

Je werkt veelvuldig samen met interne klanten en stakeholders. Je krijgt binnen Aon Nederland de kans om inkoop om te zetten van een projectrol naar een ingebedde functie binnen de organisatie. Je hebt veel invloed in het vormgeven van het nieuw te ontwikkelen inkoopbeleid. Je zult veelvuldig contact hebben met jouw collega’s in London.


Functie eisen

Naast de nodige kennis en ervaring ben jij vooral iemand die graag alle partijen aan tafel brengt om gezamenlijk tot de beste afspraken en SLA’s te komen. Je bent strikt als het moet maar door jouw overtuigingskracht, doortastendheid, sensitiviteit en oog voor andermans belangen krijg je snel mensen mee. Verder heb je:

Minimaal een afgeronde HBO opleiding;

Bij voorkeur een aanvullende inkoopleiding (zoals NEVI);

Ongeveer 7 jaar werkervaring binnen een soortgelijke rol;

Sterk ontwikkelde eigenschappen in relatiemanagement (intern en extern);

Sterke communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels;

Een zelfstandige, commerciële en resultaatgerichte houding;

Analytisch inzicht en conceptueel denkvermogen.

Tot slot ben je intrinsiek gemotiveerd en zelf startend. Je neemt initiatief en kan goed omgaan met een grote mate aan vrijheid en verantwoordelijkheid.


Aanbod

Aon Nederland biedt een gevarieerde baan waarin jij jouw ondernemerschap kan laten zien in een organisatie die flink in beweging en internationaal actief is. Er is volop ruimte voor eigen initiatief, studie en persoonlijke ontwikkeling. Werken volgens ‘het nieuwe werken’, dit betekent dat je autonoom werkt, de vrijheid krijgt om je eigen dag in te delen en de mogelijkheid krijgt om vanuit huis te werken en je tijd flexibel in te kunnen delen.

Hierbij bieden wij een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden aan, waaronder een vaste 13de maand, bonusregeling en premievrij pensioen. De uiteindelijke inschaling en hoogte van je salaris is afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring.


Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs 06 52850540 b.meijs@aevesbenefit.com.


Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!


Solliciteren