Manager Inkoop – Jaarbeurs Utrecht – Utrecht

25 sep 2020 Inkoop Werving en Selectie Utrecht

Introductie

Een organisatie in een uitdagende sector met een duidelijke visie. Een inkooporganisatie die een onmisbare rol speelt in de toenemende digitalisering-, innovatie- en duurzaamheidsdoelstellingen. Een functie met brede verantwoordelijkheid, autonomie en dynamiek. Zoek jij de stap naar een eindverantwoordelijke inkooppositie?

AevesBenefit is voor Jaarbeurs Utrecht op zoek naar een:

Manager Inkoop


Organisatie

Zo’n 2.300.000 bezoekers, verdeeld over 79 beurzen en evenementen en 8.126 congressen en vergaderingen. Iets meer dan 100 jaar geleden werd de allereerste Jaarbeurs georganiseerd om handel en nijverheid te bevorderen en voorspoed te stimuleren. Nu, 100 jaar later vormt dit ideaal nog steeds het fundament. Op dit moment wordt er vanuit de strategie 2019-2022 gewerkt aan een duurzame Jaarbeurs en staat de organisatie door COVID-19 voor een aantal onverwachte uitdagingen. Desondanks de teruglopende resultaten van de organisatie is er een stabiele basis. Er is een duidelijke visie en investeringen op het gebied van digitalisering, duurzaamheid en innovatie staan hoog op de agenda.

De inkoopafdeling speelt een belangrijke rol in deze situatie. Het team bestaat uit 2 fte (waaronder deze vacature) en ondersteunt de organisatie bij ieder mogelijk onderwerp: onderhoud, voedingsmiddelen, marketing, beveiliging, inhuur, schoonmaak, IT, materialen voor beurzen en congressen en ook technische en bouwkundige investeringsprojecten. Waar Jaarbeurs zich als organisatie ontwikkelt doet de inkoopafdeling dat zelf ook. Er wordt niet alleen aan de inkoopprojecten gewerkt, maar ook aan de volwassenheid en professionaliteit van de afdeling. Er zijn stappen gemaakt met bijvoorbeeld een P2P systeem, maar er is nog genoeg werk aan de winkel. De afdeling rapporteert rechtstreeks aan de directie (CFO) en heeft daarmee een goede positie om de ontwikkelingen voor de komende periode vorm te geven. Jaarbeurs wil blijven groeien en ontwikkelen en dat kan alleen met mensen die dat zelf ook willen. Daarom bieden ze ruimte voor talent, ambitie en ontwikkeling.

Functie

Je bent als Manager Inkoop de meewerkend voorman/voorvrouw en de gesprekspartner van de directie en contracteigenaren als het gaat om strategische en tactische inkooptrajecten. Je staat in de business en gaat met hen aan de slag om de inkoopdoelen te bereiken. Veelal neem je zelf de regierol op je. Je zoekt potentiële leveranciers met oog voor innovatie, betrouwbaarheid, haalbaarheid, duurzaamheid en kwaliteit. Met jouw kennis, scherpe oog en advies help je de organisatie om de juiste keuzes te maken. Verder:

 • Ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van de inkoopstrategie en -beleid.
 • Werk je aan de standaardisatie van de interne- en externe werkwijze, procedures en templates.
 • Verbeter je de inkoopbasis door interne relaties te versterken en proactief in te spelen op de behoefte van jouw stakeholders.
 • Coach en motiveer je jouw collega Inkoper.
 • Weet je contract- en leveranciersmanagement beter in te richten om de waarde van contracten optimaal te benutten.
 • Hou je marktontwikkelingen nauwlettend in de gaten en vertaal je deze door naar de beste passende mogelijkheden voor de organisatie.


Functie-eisen

Jij weet de volwassenheid van de inkooporganisatie te bevorderen en een essentiële bijdrage te leveren aan de bedrijfsstrategie. Je hebt de persoonlijke eigenschappen om relaties te versterken en verbeteringen te realiseren. Het kost je geen moeite om de diverse werkzaamheden op inhoudelijk en organisatorisch vlak te combineren en prioriteren. Verder zoeken we het volgende in een kandidaat:

 • Een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur aangevuld met een relevante inkoopopleiding.
 • Je hebt de communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht om te acteren op directieniveau.
 • Je hebt ongeveer 6-8 jaar inkoopervaring in een soortgelijke baan.
 • Leidinggevende ervaring is een pré.
 • Inkoopervaring op het gebied van diensten en facilitaire zaken is een pré.
 • Je past in een dynamische omgeving en bent proactief.
 • Je bent een sterke onderhandelaar die resultaat en relatie goed in balans weet te houden.

Aanbod

Je krijgt alle ruimte om jouw ambities waar te maken en te groeien in je vak. Je gaat aan de slag binnen een informele werksfeer, met vers fruit op de werkvloer, gezellige borrels en leuke activiteiten. Bij Jaarbeurs werk je op een centrale toplocatie, naast station Utrecht Centraal. Je mag het volgende verwachten:

 • Een marktconform salaris (gebaseerd op jouw achtergrond en ervaring).
 • Minimaal 32 uur per week.
 • 27 vakantiedagen bij een fulltime (40 uur) aanstelling.
 • Een marktconforme pensioenregeling.
 • Een omgeving met veel dynamiek en groeimogelijkheden.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan via het formulier op deze pagina!