Leveranciersmanager ICT (W&S) – UWV – Amsterdam

21 okt 2021 Inkoop Werving en Selectie UWV - Amsterdam

Introductie

Een uitdagende en complexe functie op strategisch niveau. Divisie overstijgende projecten in een complexe ICT organisatie. Wil jij meerwaarde leveren aan een organisatie met maatschappelijke impact? Zoek jij een afwisselende, autonome functie in een professionele en collegiale omgeving?

AevesBenefit is voor UWV in Amsterdam op zoek naar een:

Leveranciersmanager ICT (32-38 uur)

Organisatie

Bij UWV is het uitgangspunt ‘de maatschappij kent geen zijlijn’. De organisatie streeft ernaar dat iedereen kan meedoen. UWV zorgt voor een deskundige en efficiënte uitvoering van de werknemersverzekeringen, zoals de WW, WIA, WAO, WAZ, Wajong, Wazo en Ziektewet voor meer dan 1,3 miljoen klanten. Daarnaast bieden zij arbeidsmarkt- en gegevensdiensten. UWV voert deze diensten uit als zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het jaar 2020 was ongekend, de coronacrisis heeft iedereen en alles geraakt. Het is ook een jaar waar UWV met trots en tevredenheid op terugkijkt. De druk nam toe door de NOW betalingen, een toenemend aantal WW-aanvragen en de uitvoering van verschillende nieuwe wetten zoals de Wet arbeidsmarkt in balans en de Wet invoering extra geboorteverlof. Desondanks de druk zijn de klanttevredenheidscijfers fors gestegen naar een 7,4 (uitkeringsgerechtigden) en 7,2 (werkgevers). Meer dan ooit hebben ze laten zien wat UWV kan en hoe professioneel en betrokken de medewerkers zijn. Ze hebben zich in snel tempo aangepast aan de nieuwe situatie en zijn erin geslaagd om de dienstverlening grotendeels overeind te houden.

Het terrein van werk en inkomen verandert continu. UWV werkt samen met publieke en private partijen om met deze veranderingen om te gaan en blijft investeren in betere dienstverlening voor klanten, betere ondersteuning voor medewerkers en betere kwaliteit in de uitvoering van de bedrijfsprocessen. De stafdirectie Concern ICT is (mede) verantwoordelijk voor het in stand houden, ontwikkelen en verbeteren van het UWV ICT landschap, met zo’n 300 mln. euro spend per jaar. Leveranciersmanagement beheert en managet als onderdeel van CIO Office de ICT contracten en is verantwoordelijk voor de opdrachtverstrekking aan leveranciers. De primaire werkgebieden zijn leveranciersmanagement, contractmanagement en licentiemanagement. De afdeling werkt vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam (Sloterdijk) samen met circa 35 collega’s in een werkorganisatie die verdeeld is in vier sub-teams: Infrastructuur, Applicatie, Technologie en Ondersteuning inclusief Resource Inzet Management (RIM).

Functie

De Leveranciersmanager ICT richt zich op de relatie met de leverancier en houdt zich bezig met de totale performance van een leverancier. Je legt verbanden over leveranciersportefeuilles en divisies heen en vertaalt deze door naar business gedreven oplossingen. Je stuurt op effectiviteit, kwaliteit, rechtmatigheid en prijs. Je speelt een belangrijke rol en zorgt dat de dienstverlening aan de UWV-bedrijfsonderdelen een actuele afspiegeling zijn van de klantbehoefte. Daarnaast:

 • Onderhoud je relaties met interne stakeholders en externe leveranciers.
 • Regel je de nieuwe dienstverlening in met de daarbij behorende organisatorische veranderingen, optimalisatie van bestaande dienstverlening, met maximale effectiviteit.
 • Registreer en adviseer je de voorbereidingsprojecten welke leiden tot een Europese aanbesteding van de ICT-dienstverlening. Bij complexe Europese aanbestedingen treedt je op als programmamanager en geeft hierbij bindende adviezen.
 • Onderhandel je met leveranciers over (mantel)overeenkomsten en initieert, leidt en adviseert bij complexe exit-situaties.
 • Definieer je vanuit Leveranciersbeleid en – strategie de gewenste ICT Governance reglementen en daarbij behorende kaders alsook de gewenste en actuele vendorstrategie.

Functie-eisen

Je bent goed in het managen van jouw stakeholders, weet draagvlak te creëren en kan snel schakelen. Het onderhouden van contacten met interne klanten, collega’s en leveranciers gaat je gemakkelijk af en je bent voor hen een gesprekspartner op niveau. Daarnaast heb je een stevige persoonlijkheid en kom je op voor jouw mening en visie.

Voor deze functie zien we daarnaast graag het volgende terug in jouw profiel:

 • Een afgeronde hbo- of academische opleiding.
 • Circa 5-10 jaren relevante werkervaring, bijvoorbeeld als Product Owner, Sales Manager, als Leveranciersmanager of als ICT Sourcing, idealiter met aanzienlijke portefeuillewaardes (>10 miljoen).
 • Ervaring met Europese aanbestedingen is een pre.
 • Sterke netwerker (‘connect & collaborate”), constructief en zo nodig confronterend op alle niveaus intern en extern.
 • Je hebt organisatiesensitiviteit en overtuigingskracht. Je draagt bij aan het bespoedigen van de interne besluitvorming.

Aanbod

Je komt te werken binnen een leuke, gedreven en dynamische groep collega’s met veel kennis en kunde. Omdat UWV vakmanschap belangrijk vindt, zijn er veel voorzieningen om zowel je hard als softskills te ontwikkelen. Daar krijg je alle ondersteuning en ruimte voor die je nodig hebt.

Verder kan je het volgende verwachten:

 • Een afwisselende functie binnen een maatschappelijk betrokken organisatie.
 • Een fulltime werkweek van 38 uur, waarbij gezamenlijk de optimale werk en privé balans bepaald wordt.
 • Een mooi salaris met een maximum van € 6.151,79 (schaal 11). Inschaling is afhankelijk van je werkervaring.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, mogelijkheden om (in overleg) flexibel te werken en jezelf zowel op zakelijk als persoonlijk vlak te ontwikkelen.
 • Een aanstelling voor een jaar waarbij een vast dienstverband tot de mogelijkheden behoort.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!