Lead Purchaser – Hoogerheide

24 mei 2019 Inkoop Werving en Selectie Hoogerheide

Introductie

Krijg jij energie van veel ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid in een “greenfield” functie? Heb je affiniteit met de luchtvaartindustrie en complexe supply chain programma’s? Ben jij de leidinggevende die naast het coachen van je team ook de handen uit de mouwen steekt? Ben jij sterk in leveranciersmanagement en ben jij altijd op zoek naar de verbetering van processen?

AevesBenefit is voor Fokker Elmo op zoek naar een:

Lead Purchaser (Hoogerheide)


Organisatie

Fokker Elmo is een onderdeel van Fokker Technologies, een divisie van GKN Aerospace. GKN Aerospace is een toonaangevende wereldwijde luchtvaart specialist. Fokker ontwikkelt en produceert hoogtechnologische geavanceerde vliegtuig systemen en componenten voor vliegtuigbouwers en levert geïntegreerde servicediensten en producten voor eigenaren en gebruikers van vliegtuigen. Het bedrijf werd opgericht in 1919. Fokker Technologies is actief met ongeveer 4900 medewerkers en vestigingen in Nederland, Roemenië, Turkije, Canada, Mexico, de VS, China, India en Singapore. Fokker Elmo is marktleider in design, manufacturing en elektrische bedrading van interconnectie systemen voor de luchtvaart en defensie programma’s.

Sinds 2002 is Fokker betrokken bij de bouw van de F-35, een straaljager die voort is gekomen uit het Joint Strike Fighter programma. De F-35 is de vervanger van de F-16 waarmee de luchtmacht sinds 1979 vliegt. In totaal gaat Defensie 37 van deze gevechtsvliegtuigen kopen die voor de radar minder zichtbaar zijn. Fokker heeft recent een nieuwe miljoenenorder ontvangen waardoor de productie voor de F-35 fors wordt uitgebreid. De uitdaging bij deze programma’s ligt bij de complexiteit van de onderdelen, het beperkt aantal mogelijke leveranciers en de risico’s in de supply chain, waardoor leveranciersmanagent essentieel is. Het lokale inkoopteam van Fokker Elmo Hoogerheide werkt mee aan dit programma en zorgt dat de onderdelen op tijd geleverd worden op locatie. In het team hangt een open, familiare sfeer waar iedere dag de nodige grappen worden gemaakt en met trots gewerkt wordt aan de programma’s.


Functie

De Lead Purchaser positie is nieuw ingericht om meer structuur te geven aan het operationele inkoopteam van 3 fte. Het team is verantwoordelijk voor de inkoop van materialen voor Fokker Elmo in Nederland. Belangrijk is dat jij verantwoordelijkheid neemt en communicatief vaardig bent. Jij kunt met alle lagen binnen Fokker Elmo communiceren, je vindt het leuk om de business op te zoeken en je weet behoeftes om te zetten naar doelen en taken. Vanuit deze functie rapporteer jij aan de Manager Supply Chain & Purchasing.

Je werkt onder andere aan de volgende zaken:

Vormgeven van de afdeling door kritisch te kijken naar beleid, processen en systemen;

Het motiveren, inspireren en professionaliseren van het team;

Actief de voortgang van het proces volgen en de prestaties analyseren;

Het optimaliseren van de beschikbaarheid van materialen;

Het bepalen en nemen van tactische beslissingen en overleg met de supply chain manager op basis van S&OP-reviews;

Het actief managen van leveranciers en acteren naar aanleiding van escalaties;

Het reizen naar leveranciers om specifieke cases en issues te bespreken;

Beheersing en continue verbetering van processen.


Functie eisen

Fokker Elmo wil iemand die zich sterk heeft ontwikkeld op logistiek vlak, analytisch vermogen heeft en de wil om op een eigen manier leiding te kunnen geven aan een team. Leidinggevende ervaring is niet nodig, ambitie en potentie op dit vlak is het belangrijkst! Dit is een ideale stap voor een ambitieuze inkoper met een paar jaar ervaring. Ook de branche waar je uit komt of productgroepen die je hebt ingekocht (direct/indirect) zijn van ondergeschikt belang. Voor deze functie dien jij te beschikken over de volgende achtergrond:

Minimaal een afgeronde HBO opleiding (NEVI 1 is een pré);

Enkele jaren werkervaring in inkoop of supply chain;

Affiniteit met techniek en de wil hier meer over te leren;

Bij voorkeur ervaring met ERP systemen, zoals BAAN en SAP;

Sterke interpersoonlijke vaardigheden;

Overtuigingskracht en assertiviteit;

Logisch denkvermogen en analytisch inzicht;

Uitstekende beheersing van de Engelse taal.


Aanbod

Fokker biedt een goed arbeidsvoorwaarden pakket afhankelijk van jouw achtergrond en werkervaring, conform CAO Metalectro.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Susanne Laanen – 06 30127018 – s.laanen@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!

Solliciteren