Junior inkoper – Zoetermeer

12 aug 2019 Inkoop Werving en Selectie Zoetermeer

Introductie

Heb jij recent jouw studie afgerond of zoek jij een vliegende start voor je carrière? Je komt te werken bij het Instituut Fysieke Veiligheid, het landelijke instituut voor een veilige samenleving. AevesBenefit, het grootste inkoopadviesbureau van Nederland, zorgt tijdens je werk bij het Instituut Fysieke Veiligheid voor intensieve training en begeleiding. Met dit uitdagende ontwikkel programma groei jij in twee jaar tijd tot een zelfstandige inkoopprofessional. Heb jij de potentie, ambitie en motivatie om binnen een maatschappelijk betrokken organisatie veel te leren?

AevesBenefit is voor het Instituut Fysieke Veiligheid op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde:

Junior inkoper (Talent Ontwikkel Programma)

Organisatie

Het Instituut Fysieke Veiligheid (hierna het IFV) draagt bij aan een veilige samenleving door het versterken van de diverse veiligheidsregio’s en hun partners. Het Facilitair Dienstencentrum (FDC) ondersteunt de brandweer, politie, GHOR en veiligheidsregio’s met het voorbereiden op en het bestrijden van grootschalige incidenten, rampen en crises. Het FDC geeft uitvoering aan de wettelijke taken op basis van meerjarige investeringen en de daaraan gekoppelde exploitatie en beheer.

Het team Verwerving valt onder de afdeling Ontwikkeling en Realisatie. Het team bestaat uit de teamleider en tien medewerkers die op alle niveaus betrokken zijn bij inkoopprojecten en aanbestedingen, voor zowel het IFV als de veiligheidsregio’s. Het team is opgedeeld in twee categorieën, namelijk de zes inkopers (operationeel, tactisch en strategisch) en vier collega’s die werken voor de FLIB (Faciliteit Landelijk Inkoop Brandweer Nederland). De inkopers zijn verantwoordelijk voor alle inkoop- en aanbestedingstrajecten voor het IFV zelf. Denk daarbij aan facilitaire vraagstukken, brandweermaterieel en -materiaal en de uitrusting voor de organisatie USAR (aardbevingen). FLIB is verantwoordelijk voor de grote, centrale aanbestedingen die vaak overkoepelend zijn voor de veiligheidsregio’s, zoals hulpverleningsvoertuigen, kleding voor zowel de brandweer en ambulance en communicatieapparatuur. Daarnaast is er nog een projectondersteuner die zich meer op de administratieve werkzaamheden richt. De afgelopen periode is het IFV bezig geweest met het uitbreiden van het team. De vorige projectondersteuner is binnen het team doorgegroeid naar een inkooprol. Daarom is het IFV op zoek naar een proactieve kandidaat die weet door te groeien naar de rol van Junior inkoper.

Functie

In eerste instantie zal je de rol van projectondersteuner vervullen. In deze rol ondersteun je de inkopers in aanbestedingstrajecten, ben je verantwoordelijk voor de facturaties, notuleer je tijdens de overleggen met de veiligheidsregio’s en organiseer je, samen met collega’s, het jaarlijkse inkoopseminar. Doordat je een gedegen en goede basis krijgt in het inkoopvak maak je snel stappen en geef jij vorm aan jouw ontwikkeling. Zodra de basis staat, groei jij door naar de rol van Junior inkoper waar jij jouw bijdrage levert aan het op een rechtmatige en doelmatige wijze verkrijgen van de benodigde producten, materieel en diensten. Je adviseert en bent een gesprekspartner voor de projectleiders.

 • Het eerste halfjaar zal de focus voornamelijk liggen op het vervullen van de rol van projectondersteuner en het uitvoeren van enkelvoudige trajecten. Na dat halfjaar zal je onder begeleiding van een strategisch inkoper Meervoudige en Europese aanbestedingen uit gaan voeren;
 • Je ondersteunt het primaire proces van het team Verwerving en draagt mede zorg door een doelgericht en efficiënt verloop;
 • Ondersteuning bij landelijke kennisactiviteiten (regiegroep, vakgroep inkoop en landelijke evenementen);
 • Je levert een bijdrage aan het opzetten van het contractmanagement;
 • In samenwerking met de budgethouders voer je zelfstandig offertetrajecten uit;
 • Je stelt overeenkomsten en contracten op en ziet toe op de contractimplementatie;
 • Je komt met verbetervoorstellen over processen, systemen, leveranciers, producten en/of diensten.

Functie eisen

Je hebt talent en onderscheidt jezelf door jouw werkmentaliteit, leergierigheid en persoonlijkheid. Daarnaast werk je graag secuur, ben je analytisch en communicatief sterk. Je durft vragen te stellen, weet de juiste personen bij jouw werk te betrekken en bent zichtbaar binnen de organisatie. Je wilt graag investeren in jouw toekomst en je bent bereid om hard te werken.

Voor deze functie is het volgende belangrijk:

 • Je beschikt over minimaal een afgeronde HBO opleiding, een afgeronde inkoopopleiding zoals NEVI 1 is een pré;
 • Relevante werkervaring is mooi meegenomen, maar uiteindelijk is jouw persoonlijkheid en motivatie doorslaggevend;
 • Je hebt affiniteit met aanbesteden en bent maatschappelijk betrokken.


Aanbod

 • Een uniek traineeship voor een extra steile leercurve;
 • De mogelijkheid om dankzij externe begeleiding snel stappen te maken en veel te leren in een toonaangevende organisatie;
 • Een interessant startsalaris op basis van een 36-urige werkweek;
 • Een jaarcontract bij AevesBenefit met de mogelijkheid om na dat jaar in dienst te gaan bij het IFV.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen? Neem contact op met Annabelle van der Vossen – 0646317655 – a.vandervossen@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Solliciteer via onderstaande knop!

Solliciteren