Junior Inkoper (TOPper) – TNO – Den Haag

22 nov 2020 Inkoop Talentontwikkeling Den Haag

Introductie

Ben jij op zoek naar een uitdagende start van jouw carrière, waarbij jij de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen binnen het inkoop vak? AevesBenefit, het grootste inkoopadviesbureau van Nederland, biedt jou de mogelijkheid om jezelf in twee jaar tijd te ontwikkelen tot zelfstandig inkoopprofessional. Je komt te werken bij TNO, een onafhankelijke onderzoeksorganisatie die werkt voor overheden en het bedrijfsleven op het gebied van technologie, innovatie en concurrentiekracht. Gecombineerd met ons opleidingsprogramma krijg jij de juiste handvatten, begeleiding en training om een steile leercurve te stimuleren. Heb jij de potentie, ambitie en motivatie om in jezelf te investeren en het maximale uit jezelf te halen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

AevesBenefit is voor het Talent Ontwikkel Programma (TOP) in samenwerking met TNO op zoek naar een gedreven en gemotiveerde:

Junior inkoper (TOPper)


Organisatie

TNO is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie die op basis van haar expertise en onderzoek een belangrijke bijdrage levert aan bedrijven en organisaties en aan de economie en de kwaliteit van de samenleving als geheel. Door mensen en kennis te verbinden creëert TNO innovaties die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken. Denk bijvoorbeeld aan ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie in zelfsturende auto’s, vraagstukken rondom de energietransitie en nieuwe medische technologieën. Met zo’n 3000 medewerkers werkt TNO voor uiteenlopende opdrachtgevers: overheden, het mkb, grote bedrijven, dienstverleners en maatschappelijke organisaties. Samen werken ze aan technologische ontwikkelingen, nieuwe kennis, betere producten en heldere adviezen over beleid en processen.

De inkoopafdeling van TNO speelt een belangrijke rol in de benodigdheden voor de uiteenlopende domeinen (zoals Defensie, Energietransitie en Industrie) en ook de producten en diensten voor de eigen organisatie (Corporate Services). Een team van 10 fte werkt samen met de interne organisatie om de best passende oplossing uit de markt te halen. De cultuur van TNO is open en informeel. Collega’s zijn toegankelijk en bereid om elkaar te helpen. Dé uitdaging waar de inkoopafdeling op heeft ingezet is zichtbaarder worden naar- en een nauwe samenwerking aangaan met de interne organisatie. Het resultaat? Een duidelijk beeld van de inkoopbehoefte van de interne klanten. TNO hecht waarde aan de investering in jong talent met nieuw inzicht. Daarom zoekt TNO een ambitieuze junior kandidaat die zich aan de hand van het ontwikkelingsprogramma van AevesBenefit ontwikkelt in de inkoopfunctie.

Functie

Jij begint als Junior Inkoper met ondersteunende werkzaamheden in projecten voor het onderdeel Corporate Services. Je leert de organisatie kennen en je zorgt ervoor dat je proactief het bedrijf in gaat om de positie van inkoop te versterken. Naarmate je deze eerste stappen hebt gezet krijg je de verantwoordelijkheid voor diverse inkooptrajecten (in samenwerking met een ‘buddy’ uit het inkoopteam). Zodra de basis is gelegd maak je snel stappen en krijg je in toenemende mate verantwoordelijkheid voor diverse inkooptrajecten, zodat je na twee jaar in staat bent om volledig zelfstandig te werken. Verder hou jij je onder andere bezig met de volgende werkzaamheden:

 • Je adviseert interne klanten en opdrachtgevers bij de uitvoering van inkooptrajecten en aanbestedingen.
 • Het opstellen van inkoopaanvragen, contracten en de juiste administratie hiervan.
 • Je houdt externe ontwikkelingen nauwlettend in de gaten, bijvoorbeeld aan de hand van marktonderzoek.
 • Je bouwt intern en extern (leveranciers) een netwerk op.
 • Het meewerken aan inkoopprojecten.

Functie-eisen

Een groot verantwoordelijkheidsgevoel, betrokkenheid en zelfredzaamheid typeren jou als persoon. Je toont initiatief en staat open voor nieuwe onderwerpen en ideeën. Daarnaast houdt je van een open, direct en eerlijke manier van communiceren, durf je fouten toe te geven en leer je hiervan. Je bent zelfstandig ingesteld en werkt ook graag samen, versterkt het teamgevoel en bent gericht op collegialiteit. Je hebt talent en onderscheidt jezelf door jouw werkmentaliteit, potentie en persoonlijkheid. Jij herkent jezelf in de volgende punten:

 • Je hebt de ambitie om jezelf te ontwikkelen als inkoper.
 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo opleiding.
 • Met ongeveer 0-2 jaar werkervaring heb je behoefte aan meer begeleiding en training.
 • Je wilt graag investeren in jouw toekomst.


Aanbod

 • Een uniek ontwikkel programma voor een extra steile leercurve.
 • De mogelijkheid om dankzij externe en interne begeleiding snel stappen te maken en veel te leren in een internationale en toonaangevende organisatie.
 • Een interessant startsalaris op basis van een 36-urige werkweek.
 • Na het succesvol afronden van het programma ontvang je een vast dienstverband bij TNO.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen? Neem contact op met Boudewijn Meijs – 06 52 85 05 40 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Interesse? Solliciteer via onderstaande knop!