Junior inkoper – Amsterdam

13 nov 2019 Inkoop Werving en Selectie Amsterdam

Introductie

Ben jij net afgestudeerd en/of toe aan een stap in jouw carrière en sta jij in de startblokken om jouw carrière een boost te geven binnen de publieke sector? In deze functie zorgt AevesBenefit, het grootste inkoopadviesbureau van Nederland, voor intensieve training en begeleiding waardoor jij als trainee het beste uit jezelf kunt halen. Heb jij de potentie, ambitie en motivatie om binnen een maatschappelijk betrokken organisatie veel te leren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

AevesBenefit is voor de Universiteit van Amsterdam / Hogeschool van Amsterdam (UvA/HvA) op zoek naar een:

Junior inkoper (ontwikkelprogramma)

Organisatie

De Universiteit van Amsterdam werkt op het gebied van “Facility Services” samen met de Hogeschool van Amsterdam. Inkoop is hier onderdeel van. De inkoopafdeling is opgesplitst in twee teams, het Team Inkoop Services (TIS) en het Team inkoop- en aanbestedingsadviseurs. TIS is verantwoordelijk voor de bestellingen en aankopen tot €50.000,-. De inkoop- en aanbestedingsadviseurs zijn verantwoordelijk voor het ondersteunen van de aanbestedingen en inkooptrajecten vanaf €50.000,-.

Ter versterking van het inkoopteam is de UvA/HvA opzoek naar twee junior inkopers die de afdeling komt ondersteunen en versterken. Het meewerken op de inkoopafdeling van de UvA/HvA, in combinatie met coaching en training vanuit AevesBenefit zorgen ervoor dat jij je snel kunt ontwikkelen. Alle starters (vanaf 0 jaar werkervaring) met het gevraagde opleidingsniveau, affiniteit met aanbesteden en juiste persoonlijke competenties komen in aanmerking.

Functie

De eerste maanden werk je mee op de TIS afdeling, om een goede basis te leggen op het gebied van inkoop- en aanbestedingstrajecten. Daarna zal je gaan werken aan de zwaardere, meer complexere aanbestedingen. Je krijgt daarbij hulp en begeleiding van een ervaren inkoopprofessional, om je goed op weg te helpen. Afhankelijk van jouw groei en ontwikkeling word je op relatief korte termijn zelfstandig verantwoordelijk voor het op de juiste manier doorlopen en begeleiden van aanbestedingen.

 • Onder begeleiding van een buddy ben je verantwoordelijk voor de meervoudig onderhandse en Europese aanbestedingen, op termijn zal je volledig zelfstandig verantwoordelijk zijn voor het aanbestedingstraject;
 • Begeleiden en adviseren van budgethouders;
 • Specificeren van de inkoopbehoeften. Je onderzoekt welke producten ingekocht moeten worden en toetst of de producten voldoen aan interne specificaties;
 • Selecteren van mogelijke leveranciers van verschillende productgroepen;
 • Specificeren van de gemaakte afspraken met leveranciers, deze specificaties zullen in het contract opgenomen worden;
 • Onderhouden van de relatie met leveranciers;
 • Waarborgen van de kwaliteit van ingekochte producten.

Functie-eisen

Je vindt het leuk om actief mee te denken met de interne klant, oplossingen aan dragen en ervoor zorgen dat inkoop vanaf het begin wordt aangehaakt bij inkooptrajecten. Dit is een ambitie voor de langere termijn. In eerste instantie zal er geïnvesteerd worden in jouw inhoudelijke kennis en competenties, om na maximaal twee jaar in staat te zijn zelfstandig Europese aanbestedingen te doorlopen en te begeleiden. De UvA zoekt proactieve, onderzoekende kandidaten die oplossingsgericht denken. Je durft vragen te stellen en scoort sterk op adviesvaardigheden. Je bent een zelfstarter, neemt initiatief en werkt zowel goed in een teamverband als zelfstandig. Daarnaast ben je loyaal, betrokken en gedreven. Je hebt de motivatie om jezelf in een relatief korte tijd te ontwikkelen en wilt jezelf graag als inkoopadviseur ontwikkelen.

 • Een afgeronde hbo/wo opleiding;
 • 0-1 jaar relevante werkervaring;
 • Affiniteit met aanbesteden;
 • Zelfstandig, proactief en betrokken;
 • Je bent communicatief vaardig en politiek sensitief.

Aanbod

 • Een interessant startsalaris op basis van 36-urige werkweek;
 • Uniek traineeship voor een extra steile leercurve;
 • Mogelijkheid om bekend te worden met een publieke omgeving en aanbestedingen.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen? Neem contact op met Annabelle van der Vossen – 0646317655 – a.vandervossen@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Interesse? Solliciteer via onderstaande knop!

Solliciteren