Junior inkoper – Almelo / Doetinchem

13 aug 2019 Inkoop Werving en Selectie Almelo / Doetinchem

Introductie

Heb jij recent jouw studie afgerond en zoek jij een vliegende start voor je carrière? Of ben jij toe aan een volgende stap en grijp jij deze kans aan om jezelf te ontwikkelen? Je komt te werken bij Waterkracht, een samenwerkingsverband van vijf waterschappen. AevesBenefit, het grootste inkoopadviesbureau van Nederland, zorgt tijdens je werk bij Waterkracht voor intensieve training en begeleiding. Met dit uitdagende ontwikkel programma groei jij in twee jaar tijd tot een zelfstandige inkoopprofessional. Heb jij de potentie, ambitie en motivatie om binnen een maatschappelijk betrokken organisatie veel te leren?

AevesBenefit is voor Waterkracht op zoek naar een:

Junior inkoper (Talent Ontwikkel Programma)

Organisatie

Waterkracht is een samenwerkingsverband waarin vijf waterschappen samenwerken binnen de werkvelden ICT, inkoop, HRM en Waterzuiveren. Het betreft de volgende waterschappen: Drents Overijsselse Delta (Zwolle), Vechtstromen (Almelo), Rijn en IJssel (Doetinchem), Zuiderzeeland (Lelystad) en Vallei en Veluwe (Apeldoorn). De waterschappen zijn al enige tijd bezig met de professionalisering van hun samenwerking. Op het gebied van inkopen en aanbesteden zijn de waterschappen steeds meer op zoek naar een bundeling van hun krachten en het professionaliseren van de inkoopfunctie binnen de deelnemende waterschappen.

De waterschappen Vechtstromen en Rijn & IJssel zijn op zoek naar versterking van hun inkoopteams. Zij willen een kandidaat die bij AevesBenefit het Talent Ontwikkel Programma doorloopt en daar een steile leercurve doormaakt. Gedurende twee jaar zal je ervaring opdoen binnen het inkoopvak en jezelf als inkoopprofessional ontwikkelen.

Het eerste jaar ben je werkzaam bij waterschap Vechtstromen. Bij dit waterschap zijn ongeveer 550 medewerkers werkzaam. Inkoop wordt binnen de organisatie gedragen, waardoor de positie van inkoop sterk is. De inkoopafdeling bestaat uit de teamleider, één strategisch adviseur inkoop, twee senior adviseurs inkoop, één adviseur inkoop en één medewerker inkoop. De piekmomenten worden opgevangen door een flexibele schil van externe inkoopondersteuning. voor juridische ondersteuning heeft waterschap Vechtstromen een samenwerking met een gespecialiseerd bureau.

In het tweede jaar maak je de stap naar Waterschap Rijn & IJssel. Dit waterschap telt ongeveer 375 medewerkers. Recent is er een onderzoek gestart naar de professionalisering van de inkoopfunctie. De doelstelling is om in november meer duidelijkheid en inzicht te hebben in de strategie voor inkoop. Het team bestaat uit de Manager, één beleidsadviseur inkoop, twee inkoopadviseurs, een junior inkoper en één inkoopondersteuner.

Functie

In eerste instantie zal je je weg leren vinden in de applicatie “Negometrix”. Deze applicatie is een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden bij beide waterschappen, met name voor aanbesteden en contractbeheer, daarom is het belangrijk dat je snapt hoe het werkt. Daarnaast pak je de inkooptrajecten op. De doelstelling is om in het eerste jaar in ieder geval een Meervoudig Onderhandse aanbesteding zelfstandig te doorlopen en een Europese aanbesteding onder begeleiding. De opgedane kennis en ervaring uit het eerste jaar neem je mee naar het tweede jaar, waar jij jouw toegevoegde waarde voor de inkoopafdeling kan laten zien.

Tevens is het belangrijk dat je het leuk vindt om:

 • De kans te pakken om als junior mee te werken aan de uitdagende inkoopprojecten van beide waterschappen;
 • Het uitvoeren van aanbestedingen op het gebied van bijvoorbeeld facilitaire vraagstukken en technische adviesbureaus.
 • (Kennismakings)gesprekken te voeren en relaties op te bouwen met je interne klanten en directe collega’s;
 • De mails in de algemene inkoopmailbox te beantwoorden en verder op te pakken;
 • Het onderhouden van het contractbeheer bij wijzigingen in de vorm van contractopzeggingen of –verlengingen maar ook invoeren van nieuwe contracten;
 • Het uitvoeren en analyseren van de Spendanalyse;
 • Je richt je op marktonderzoek en analyses, als input voor de inkooptactiek en strategie;
 • Je komt met verbetervoorstellen over processen, systemen, leveranciers, producten en/of diensten.

Functie eisen

Je hebt talent en onderscheidt jezelf door jouw werkmentaliteit, leergierigheid en persoonlijkheid. Je beschikt over overtuigingskracht, bent een stevige gesprekspartner en weet te verbinden. Je versterkt de positie van inkoop intern en overwint eventuele weerstand. Je scoort hoog op stakeholdermanagement, bent resultaatgericht en weet projecten goed te overzien. Je wilt graag investeren in jouw toekomst en je bent bereid om hard te werken.

Voor deze functie is het volgende belangrijk:

 • Je beschikt over minimaal een afgeronde HBO opleiding, een afgeronde inkoopopleiding zoals NEVI 1 is een pre;
 • Relevante werkervaring is mooi meegenomen, maar uiteindelijk is jouw persoonlijkheid en motivatie doorslaggevend;
 • Je hebt affiniteit en/of ervaring met aanbesteden.

Aanbod

 • Een uniek tweejarig traineeship voor een extra steile leercurve;
 • De mogelijkheid om dankzij externe begeleiding snel stappen te maken en veel te leren in een toonaangevende organisatie;
 • Een interessant startsalaris op basis van een 36-urige werkweek;
 • Een tweejarig contract bij AevesBenefit met het perspectief om na twee jaar als zelfstandig tactisch inkoper de arbeidsmarkt op te gaan.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Annabelle van der Vossen – 0646317655 – a.vandervossen@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Solliciteer via onderstaande knop!

Solliciteren