interim medewerker contractadministratie inhuur (16-20 uur/wk) – Utrecht

12 feb 2018 overige

Introductie

AevesBenefit is voor het team Contractmanagement van de Belastingdienst in Utrecht op zoek naar een interim medewerker contractadministratie die zich gaat bezig houden met de administratie van ingehuurde medewerkers.

Organisatie

Het Inkoop UitvoeringsCentrum (IUC) Belastingdienst is een van de vier units van B/CFD en verzorgt de inkoop en het contractmanagement voor de hele Belastingdienst. Het IUC Belastingdienst verzorgt de Rijksbrede inkoop voor zeven categorieën, te weten: post- en pakketdiensten, vakliteratuur & abonnementen, representatie, hotel- & vergaderaccommodatie, leren & ontwikkelen, ict-enterprise businessapplicaties en ict-totaaloplossingen. Binnen het IUC werken circa 100 mensen.

Functie

Onderken jij het belang van een goede administratie? Ben jij nauwkeurig en wil je ervoor zorgen dat al onze contracten up-to-date zijn? Kun je bovendien snel schakelen tussen verschillende werkzaamheden, zonder dat je daar van in de war raakt? Word jij de nieuwe medewerker contractadministratie Inhuurcontracten voor het Inkoopuitvoeringscentrum bij het Centrum voor Facilitaire Dienstverlening van de Belastingdienst (B/CFD)?

Als medewerker contractadministratie zorg je voor een actuele en nauwkeurige verwerking van contractgegevens. Je bekijkt alle gegevens die tot je komen en vertaalt deze naar de actualiteit. Om die goed te kunnen beoordelen, is het van belang dat je op de hoogte bent van onze inkoopprocedures en van alle andere relevante aspecten die een rol spelen binnen het inkoopproces.

Dit vereist een nauwe samenwerking met je collega’s die met het inkoopproces te maken hebben. Je beantwoordt bijvoorbeeld operationele vragen van teamleiders en bestelgemachtigden. Daarnaast heb je in sommige gevallen ook contact met onze leveranciers. Je levert gegevens uit de systemen aan, zodat er maandrapportages kunnen worden opgesteld door onze analisten. Het zelf maken van rapportages is een belangrijk onderdeel van je takenpakket. Je verricht als medewerker contractadministratie veel ad-hoc-werkzaamheden, waardoor er veel flexibiliteit van je wordt verwacht

Functie eisen

?

  • Je bent in het bezit van een mbo-diploma op niveau 4, bij voorkeur in een relevante richting.
  • Je hebt ruime kennis van Word, Excel en eventueel IBM Notes.
  • Je hebt veel ervaring met het opstellen van rapportages in Excel.
  • Het is een pre als je ervaring hebt SAP SRM en SAP ECC.

Je weet als geen ander om verschillende taken tegelijkertijd op te pakken. Je kent het belang van een goede samenwerking en doet er dan ook alles aan om die samenwerking, samen met jouw collega’s, te benutten. Je hebt altijd oog voor de klant en weet wat efficiënt werken betekent. Kwaliteit staat bij jou voorop; je zorgt ervoor dat jouw producten aan de kwalitatieve normen voldoen. Je communiceert helder en toont het nodige initiatief wanneer dat van je gevraagd wordt.

Aanbod

  • Je komt in dienst bij AevesBenefit voor 16-20 uur/week
  • Marktconform salaris + reiskostenvergoeding.

Inlichtingen

Wim Nieland 06-11623859 / w.nieland@aevesbenefit.com

Sollicitatie

Wim Nieland 06-11623859 / w.nieland@aevesbenefit.com

Reageren is mogelijk tot donderdag 15 februari 12.00 uur.

Solliciteren
Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Facebook