Inkoper (W&S) – Port of Rotterdam – Rotterdam

8 mrt 2021 Inkoop Werving en Selectie Port of Rotterdam - Rotterdam

Introductie

Ben jij een ondernemende Inkoper die een maatschappelijke uitdaging zoekt bij een ambitieuze organisatie? Heb je affiniteit met vraagstukken op het gebied van duurzaamheid en digitalisering? Hou je van afwisselende inkoopprojecten in een adviserende en uitvoerende functie? Wil jij jezelf ontwikkelen en specialiseren op het gebied van Europese aanbestedingen?

AevesBenefit is voor Port of Rotterdam op zoek naar een:

Inkoper (36 uur)

Organisatie

Port of Rotterdam (PoR) is de grootste zeehaven van Europa en levert een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse en regionale economie. Het doel van PoR is de versterking van de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven als logistiek knooppunt én industriecomplex van wereldniveau. PoR is dan ook voortrekker in de transitie naar duurzame energie en zet in op digitalisering om de haven en handelsstromen nog efficiënter te maken. De twee kerntaken van PoR zijn de duurzame ontwikkeling, beheer en exploitatie van de haven en het handhaven van de vlotte en veilige afhandeling van de scheepvaart. De leidende positie dankt PoR aan de uitstekende bereikbaarheid via zee en aan de intermodale verbindingen en zorgt voor zo’n 385.000 directe en indirecte banen bij bedrijven in Nederland. Ondanks de coronacrisis heeft PoR volcontinu gefunctioneerd en zijn ze in staat om de komende jaren een ambitieuze investeringsagenda uit te voeren met grote impact op werkgelegenheid, duurzaamheid en maatschappij.

De afdeling Procurement, die centraal binnen PoR is gepositioneerd, bestaat uit een dynamisch team van 19 Corporate, Infra en IT aanbesteders (inkopers) die o.a. meervoudig onderhandse en (complexe) Europese aanbestedingen uitvoeren. Contractmanagement en de Inkoop- en Inhuurdesk van 6 medewerkers maken hier tevens onderdeel van uit. Voor het onderdeel ‘Corporate’ is het team van medewerkers op zoek naar een Junior Inkoper, om samen aan de slag te gaan met de opgestelde professionaliseringsplannen. Corporate omhelst een grote diversiteit aan productgroepen. Er wordt gewerkt aan uiteenlopende inkoopprojecten, van accountancydienstverlening tot kantoormeubilair en van werkkleding tot patrouillevaartuigen. Naast het harde werken heerst er een fijne werksfeer, met ruimte voor humor en sportiviteit. PoR biedt een omgeving waar grenzeloze ambities worden waargemaakt!

Functie

Als Junior Inkoper ben je medeverantwoordelijk voor de totstandkoming en uitvoering van de inkoopstrategie van de categorieën HR, Diensten, Materieel, Communicatie en Facilitair. Met jouw inkoopervaring, financieel inzicht en expertise ben je een authentieke en inhoudelijke sparringpartner voor de business en begeleid je hen op procesmatige wijze bij diverse aanbestedingen. Verder vind je het leuk om:

 • Nauw samen te werken in multidisciplinaire projectteams waarbij jij het initiatief en de leiding neemt over het inkoopproces. De balans van doelmatigheid en rechtmatigheid verlies je daarbij niet uit het oog.
 • Naast de traditionele processen te adviseren over toe te passen innovatieve inkoopmethodieken.
 • Leveranciersrelaties te onderhouden. Op basis van je (opgedane) marktkennis koppel je de mogelijkheden van de markt aan de doelstellingen van de business.
 • Actief samen te werken met interne stakeholders en mee te denken aan lange termijn doelstellingen.
 • De afdeling en werkwijze naar een hoger niveau te brengen door de uitwerking van categorieplannen en inkoop strategieën.

Functie-eisen

Je bent een ondernemende young professional die zich op elk niveau in de organisatie thuis voelt. Je hebt lef, een hoog energieniveau en weet met enthousiasme alle betrokken partijen met elkaar te verbinden. Desondanks de diversiteit aan werkzaamheden weet jij het overzicht te behouden en handel je creatief als de situatie daarom vraagt. Met jouw duidelijke visie voeg jij waarde toe aan de organisatie.

Verder dien je voor deze functie te beschikken over de volgende kwaliteiten:

 • Een afgeronde hbo opleiding.
 • Een aanvullende inkoopopleiding is een pre.
 • Kennis van de relevante wet- en regelgeving en minimaal 1 jaar ervaring met Europese of onderhandse aanbestedingen in de publieke sector.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Een zelfstandige en proactieve werkhouding.
 • Goed ontwikkelde interpersoonlijke vaardigheden.
 • Ervaring met Negometrix is een pre.

Aanbod

PoR biedt een gave functie met veel verantwoordelijkheid, waarin jij als junior de vrijheid krijgt voor initiatief en ondernemerschap. Je komt terecht in een leerzame en voortvarende omgeving met gecommitteerde mensen die samenwerken om doelen te behalen. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling, 36 uur per week, maximaal € 4.868,00 bruto per maand. Daarnaast kan je het volgende verwachten:

 • Een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling.
 • Goede pensioenregeling bij het ABP (middelloon-stelsel, waarbij zo’n 70% van de premie door ons wordt vergoed).
 • Reiskostenvergoeding voor auto of OV.
 • Bijdrage aan een sportschool abonnement.
 • Dertiende maand en vakantiegeld, opgebouwd via een persoonlijk keuzebudget van 19,6%. Je kunt dit budget op meerdere manieren benutten, uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Elen Yildirim – 06 53293203 – e.yildirim@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!