Inkoper (W&S) – omgeving Utrecht

26 jul Inkoop Werving en Selectie omgeving Utrecht

Introductie

Ben jij een inkoper met affiniteit voor de zorg en heb jij oprechte aandacht voor de mens? Zoek jij vanuit jouw inkopers rol naar de meest optimale aansluiting van diensten en middelen voor jouw klant? Werk je graag in een organisatie waar medewerkers zelf het werk in mogen richten en heb jij tegelijkertijd oog voor de wet- en regelgeving?

AevesBenefit is voor onze opdrachtgever op zoek naar een:

Inkoper


Organisatie

Voor een zelfstandig bestuursorgaan binnen de zorg is AevesBenefit op zoek naar een inkoper. De organisatie heeft ca. 600 medewerkers met verschillende vestigingen door Nederland waarvan het hoofdkantoor in Utrecht gevestigd is. Iedereen in de organisatie werkt volgens het inrichtingsprincipe Operationeel Zelfstandige Teams (OZT’s), waarin medewerkers de ruimte krijgen om in samenspraak met hun teamleden, werk zelf zó in te richten dat de beoogde resultaten worden bereikt.

De afdeling FINAC (Facilitair, Inkoop, Administratie en Control) ondersteunt het management bij de besturing van de organisatie. De afdeling bestaat uit een aantal teams met een totale omvang van 16 medewerkers die aangestuurd worden door de manager FINAC. Binnen dit team zijn wij op zoek naar een inkoper.


Functie

Je zal samenwerken met een senior inkoper, junior inkoper en coördinerend contractmanager. Daarnaast heb je veel interactie met de andere teams binnen de afdeling (met name financiële administratie en control). De regio- en stafmanagers zijn jouw belangrijkste klanten die je vanuit je inkooprol ondersteunt. In gesprek met je interne klant zoek je naar de meest optimale aansluiting van benodigde diensten en middelen op de vraag van de klant. Iedere inkoper heeft hierbij zijn eigen aandachtsgebied: ICT, HRM of facilitair.

 • Als inkoper voer je (Europese) aanbestedingen uit en controleer je bestelaanvragen binnen jouw aandachtsgebied. Daarnaast sluit je inkoopcontracten af en onderhandel je met leveranciers over de inkoop. Je controleert de contracten en voert jouw werkzaamheden uit volgens het inkoopbeleid;
 • De inkoper is zich bewust van de financiële omvang van de financiering uit publieke gelden, de mogelijke risico’s die hieruit voort kunnen vloeien, en handelt daarnaar. Integriteit is hierbij van groot belang;
 • Je voert je werkzaamheden uiterst consistent, betrouwbaar en transparant uit. Je bent hands-on en bent uitstekend in staat de operationele werkzaamheden uit te voeren;
 • Medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling en professionalisering van de afdeling. Je bent verantwoordelijk voor een optimale inkoop, zowel kwalitatief als kwantitatief;
 • Je bent verantwoordelijk voor leveranciersbeoordeling en leveranciersmanagement, in samenspraak met de interne klant. Verbinding leggen met de interne klant, op zowel operationeel, tactisch als strategisch niveau, is van groot belang. Het vertalen van de wens van de klant naar een inkoopvraag speelt een grote rol, maar het is net zo belangrijk om de interne klant te overtuigen van de toegevoegde waarde van de inkoopfunctie. Uiteraard toon je ook je meerwaarde als adviseur.


Functie eisen

Voor deze functie dien jij te beschikken over de volgende kwaliteiten:

 • Een relevante HBO-opleiding (aangevuld met NEVI 1 en 2 is een pré).
 • Je hebt ervaring met complexe aanbestedingstrajecten. Bij voorkeur heb je ook grondige kennis van de Europese aanbestedingswet- en regelgeving. Daarnaast ben je bekend met het thema rechtmatigheid in relatie tot overheidsinkopen.
 • Je beschikt over ruime, relevante inkoopervaring en kennis van projectmanagement. Je bent bekend met de bestuurlijke en strategische context en de mogelijke risico’s die hieruit voort kunnen vloeien. Bij voorkeur heb je ervaring binnen de publieke sector.
 • De geschikte kandidaat is communicatief sterk, proactief, en klantgericht met gevoel voor relaties. Tenslotte is de inkoper ook commercieel vaardig en resultaatgericht.
 • (Ervaring met inkooppakketten op het gebied van HRM en ICT is een pré, in het bijzonder de tools Proquro en Negometrix waarmee team inkoop werkt. Daarnaast vragen we ervaring met trajecten om verbeteringen of professionalisering in de inkoopprocessen door te voeren).


Aanbod

 • Een inhoudelijke, verantwoordelijke en afwisselende functie in een dynamische werkomgeving;
 • Je krijgt de gelegenheid je vaardigheden verder te ontwikkelen in je functie en samen met je collega’s te groeien naar een operationeel zelfstandig team;
 • Marktconform salaris met goede secundaire voorwaarden als vakantietoelage en een eindejaarsuitkering.


Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem contact op met Annabelle van der Vossen – 0646317655 – a.vandervossen@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!


Solliciteren