Inkoper Verpakkingsmateriaal (W&S) – The Greenery – Barendrecht

5 jun 2020 Inkoop Werving en Selectie The Greenery - Barendrecht

Introductie

Vind jij het belangrijk om nauw samen te werken met de business om samen ambitieuze bedrijfsdoelstellingen te realiseren? Krijg jij energie van een functie waarbij je de organisatie op tactisch niveau verder helpt met innoveren? Werk jij graag in een dynamische omgeving waarin je de vrijheid krijgt om advies te geven en veranderingen te implementeren? Lees dan snel verder.

AevesBenefit is voor de internationale organisatie The Greenery op zoek naar een:

Inkoper Verpakkingsmateriaal (W&S)

Organisatie

The Greenery is een internationale verkooporganisatie en is eigendom van de telers onder coöperatie Coforta. Het bedrijf levert een significante bijdrage aan een gezonde samenleving door verse groenten en fruit op een duurzame manier bereikbaar en betaalbaar te maken voor consumenten. In 1996 heeft de fusie tussen negen groente- en fruitveilingen en het Centraal Bureau voor Tuinbouwveilingen (CBT) geleidt tot The Greenery van vandaag. Het hele jaar door levert The Greenery een compleet en dagvers assortiment aan internationale supermarktketens, groothandelaren, cateraars en de verwerkende industrie. The Greenery onderscheidt zich in de markt door de breedte van hun producten- en dienstenpakket, de korte lijnen met telers en kennis van de AGF-markt.

Vanaf de oprichting werkt The Greenery hard aan de ontwikkeling van de organisatie. In 2019 is The Greenery als nummer 1 uit een reputatieonderzoek van MT500 gekomen, in de categorie Primaire Sector! Een onderzoek waarbij duizenden ondernemers, managers en bestuurders uit dezelfde sector om hun mening wordt gevraagd. De wereld verandert in hoog tempo en The Greenery gaat de uitdaging aan om minimaal met dezelfde snelheid mee te veranderen. Ze besteden extra aandacht aan onder andere innovatie en voedselveiligheid. Zo is de logistieke infrastructuur volledig geautomatiseerd. Een systeem dat zorgt voor vermindering van verspilling en kortere levertijden. Wat duurzaamheid betreft gaat The Greenery efficiënter om met energie en verpakkingen. Zwaar repeterend werk wordt vervangen door robotisering en hersluitbare verpakking zorgt voor minder plastic en verspilling. Op dit moment wordt er verder gewerkt aan een nog professioneler bedrijf en wordt er een Inkoper Verpakkingsmateriaal gezocht die een essentiële bijdrage levert aan de ‘core business’.

Functie

De inkoopafdeling NPR bestaat uit drie fte en is verantwoordelijk voor onder andere de inkoop van verpakkingsmaterialen. The Greenery is op zoek naar een Inkoper Verpakkingsmateriaal die het enthousiaste inkoopteam versterkt. Samen met het team zorg je ervoor dat de diverse verpakkingsmaterialen op het juiste moment beschikbaar zijn voor de telers, verpakkers en DC’s. Samen beheren jullie zo’n 30 mln. spend. Jij krijgt een eigen pakket aan diverse materialen waar je volledig verantwoordelijk voor bent en zelfstandig aan werkt. Geen dag is hetzelfde en je werkt aan voornamelijk tactische werkzaamheden met wat operationele taken op z’n tijd. Je werkt nauw samen met jouw interne klanten en zit dicht tegen het hart van het bedrijf. Door alle veranderingen spring je bij waar nodig en denk je mee aan een verbeterde structuur. Je krijgt de ruimte voor initiatief en ondernemerschap en krijgt er energie van om in deze dynamische omgeving inkoopprojecten uit te voeren. Met jouw analytische en strategische oog geef je advies over onderwerpen zoals nieuwe producten, duurzame ontwikkelingen en verbeteringen in het huidige assortiment.

Verder heb je de volgende verantwoordelijkheden:

 • Het bepalen van de behoefte per jaar/moment/seizoen van verpakkingsmaterialen samen met de andere afdelingen binnen The Greenery;
 • Je denkt actief mee met de business om ze van oplossingen te voorzien;
 • Interne relaties weet je te versterken door stakeholders actief op te zoeken;
 • Jouw kennis van de markt zet je actief in om de best passende leveranciers te selecteren en te contracteren;
 • Je legt inkopen vast in SAP zodat de gebruikers over kunnen gaan tot het bestellen van de benodigdheden en je helpt het systeem te verbeteren (zoals een toekomstige toepassing van P2P);
 • De voorraden hou je in de gaten stuur je bij waar nodig;
 • Je doet onderzoek naar processen en procedures en maakt waardeanalyses van jouw pakket.

Functie-eisen

Jij voelt je thuis in een veranderende en dynamische omgeving. Met een pragmatische insteek weet je goed om te gaan met problemen en je denkt proactief mee met de business. Desondanks de diversiteit aan werkzaamheden weet jij het overzicht te behouden en handel je creatief als de situatie daarom vraagt. Onderhandelen is je op het lijf geschreven en je werkt oplossings- en resultaatgericht. Je hebt ervaring met stevige onderhandelingen en weet de juiste balans te vinden tussen prijs, tijd en kwaliteit. Verder beschik jij voor deze functie over de volgende kwaliteiten:

 • Hbo werk- en denkniveau;
 • Nevi 1 is een pre;
 • Je hebt 3-5 jaar werkervaring met het inkopen in een productieomgeving;
 • Ervaring met SAP (pre);
 • Bij voorkeur heb je kennis van en/of affiniteit met verpakkingsmateriaal.

Aanbod

Je gaat aan de slag in een dynamische logistieke organisatie met een prettige en collegiale werkomgeving. Bij de Greenery kan je uitdagende werkzaamheden verwachten want geen dag is hetzelfde! Daar staat een mooi arbeidsvoorwaardenpakket tegenover met o.a. 26 vakantiedagen en een bonusregeling. Een leuke extra is een groentepakket, dat je iedere vier weken krijgt voor een kleine bijbetaling.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs 06 52850540 b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!