Inkoper – Regio Utrecht

28 mrt 2019 Inkoop Werving en Selectie Regio Utrecht

Introductie

Wil jij werken bij een energieke en ondernemende financiële organisatie? Hou je van een professionele, zakelijk omgeving waar wel de ruimte is voor verandering en initiatief? Weet jij relaties met interne stakeholders te versterken en zoek je de ruimte om jezelf verder te ontwikkelingen?

AevesBenefit is voor een van haar opdrachtgevers op zoek naar een:

Inkoper (regio Utrecht)


Organisatie

De organisatie is met een omzet van €4 miljard een van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Nederland en richt zich op alle soorten verzekeringen. Momenteel werken er ongeveer 3400 medewerkers. Sinds juni 2016 staan zij genoteerd aan de Euronext in Amsterdam. Hun doel is om de verzekeringsbranche beter te maken. Het doel is een organisatie te zijn waar klanten op kunnen vertrouwen en het klantenbelang staat dus ook centraal. Dit doen zij met medewerkers die verantwoordelijkheid nemen, ondernemerschap tonen en willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Je bent onderdeel van een expertise team, met focus op waarde creatie voor de organisatie. Het inkoopteam bestaat uit 8 fte met een onderverdeling in categorieën. Waar jij je mee bezig zal houden is nog bespreekbaar. Het IT aspect wordt steeds belangrijker, ook binnen ‘non-IT’. De sfeer in het team is zeer positief en bruisend, met humor als belangrijk component.


Functie

In deze functie ligt jouw focus op strategische sourcing vraagstukken en leveranciersmanagement. Voor jou staat alles in het teken van de markt kennen. Expertises uit de markt breng je op een effectieve manier onder de aandacht bij de business. Je kunt het wantrouwen van leveranciers omschakelen naar vertrouwen. Daarvoor zoek je continu naar een manier waarop leveranciers in een veranderende markt zo goed mogelijk kunnen bijdragen aan de organisatiedoelstellingen. Je bent onder andere verantwoordelijk voor:

Het bijdragen aan de professionalisering van inkoop;

Het vergroten van de grip op de kosten en op de risico’s;

Het toevoegen van waarde door (ingekochte) processen te optimaliseren;

Het in kaart brengen van de uitdagingen van alle stakeholders;

Het in staat zijn om proactief adviezen uit te brengen;

Het maken van een verbindingen tussen de business partners en leveranciers;

Het managen van klant-leveranciersrelaties en het inspelen op de veranderingen op het gebied van samenwerken, (co)-creatie, inspireren en kennisdelen;

Het op effectieve manier onder de aandacht brengen van kennis en expertise van buitenaf;

Het tonen van lef, creativiteit en een bijdrage leveren aan innovatie.


Functie eisen

Er wordt een bevlogen, gedreven en sympathieke collega gezocht voor het inkoopteam, die ervoor zorgt dat de sfeer in het team nóg beter wordt. Voor deze functie dien jij te beschikken over de volgende kwaliteiten:

Minimaal een afgeronde HBO opleiding;

Ongeveer drie jaar relevante werkervaring met inkoop- en leveranciersmanagement;

Inzicht in en gevoel bij juridische aspecten;

Je beschikt over een natuurlijke overtuigingskracht;

Je hebt affiniteit met IT (ervaring of interesse);

Je bent een representatief visitekaartje met bovengemiddeld goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden.


Aanbod

Een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden, waaronder een goed basissalaris, een collectieve pensioenregeling en een vaste 13e maand;

Een inspirerende en uitdagende werkomgeving;

Ruimte en budget voor persoonlijke ontwikkeling;

Een goede werk-privé balans en veel flexibiliteit.


Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!

Solliciteren