Inkoper ICT – Amersfoort

27 nov 2018 Inkoop Werving en Selectie Amersfoort

Introductie

Ben jij een inkoper met IT ervaring of heb je de ambitie IT ervaring op te doen? Zoek jij een organisatie met ondernemerschap en genoeg ruimte voor eigen initiatief? Weet jij de samenwerking met de interne belanghebbenden op te bouwen en beheren om betere resultaten te bereiken?

AevesBenefit is voor VolkerWessels Telecom (VWT) in Amersfoort op zoek naar een:

Inkoper ICT

Organisatie

VolkerWessels Telecom zonder ICT is ondenkbaar. De dagelijkse bedrijfsprocessen worden op veel manieren door ICT mogelijk gemaakt. De monteur in het veld gebruikt app’s voor het vastleggen van de situatie ter plaatse en het bedrijfsbureau voert haar logistieke taak uit met behulp van vakspecifieke softwaresystemen. In een uitgebreid netwerk van klanten en leveranciers is ICT een kernvoorwaarde voor een voorspelbare en transparante afhandeling van administratie processen. Ook veiligheid, de belangrijkste prioriteit van werken bij VWT, wordt geoptimaliseerd met ICT.

Voor de afdeling Inkoop en Logistiek zoeken wij een pragmatische en stevige persoonlijkheid die verantwoordelijk is voor de inkoop van ICT. Iemand die kritisch durft te zijn en stakeholders kan managen. Iemand die begrijpt dat vertrouwen begint bij duidelijke afspraken en verwachtingsmanagement. Er wordt iemand gezocht voor 32 -38 uur die zal werken vanuit het hoofdkantoor in Amersfoort.

Functie

Binnen VolkerWessels Telecom ben je voor alle bedrijfsonderdelen het aanspreekpunt voor de ICT die moet worden ingekocht. Dit is een breed aandachtsgebied. Het contracteren van standaard software en hardware behoort tot jouw domein afgewisseld met complexe inkopen voor innovaties en bedrijfsspecifieke maatwerkoplossingen.

Je houdt je onder andere bezig met het volgende :

 • Je werkt samen met direct betrokken andere disciplines, zoals afdeling ICT, juridische zaken, corporate security en indien relevant ook met mensen binnen andere divisies van VolkerWessels.
 • Je weet daarin goed de belangen van alle stakeholders zorgvuldig te bewaken en mensen met elkaar in verbinding te brengen om tot het gewenste resultaat te komen.
 • Je bent verantwoordelijk voor het gehele proces van interne intake tot en met de opdrachtverstrekking aan de leverancier.
 • Afstemming over ICT onderwerpen, zowel binnen VWT als met leveranciers, is een dagelijks onderdeel van je werk.
 • Je vindt het leuk om met technische mensen te overleggen en je weet de ICT wens te vertalen in een passend contract.
 • Vanzelfsprekend maak je onderdeel uit van de afdeling Inkoop en Logistiek samen met je inkoopcollega’s die andere commodity’s als focus hebben. We delen kennis en helpen elkaar daar waar mogelijk.
 • Met betrekking tot de toekomst verwachten we dat onze portfolio bedrijven (start-ups) Hyrde, MapXAct en Recognize blijven groeien. Deze groei zal de dynamiek van de ICT inkoper nog uitdagender maken. Het professionaliseren van de ICT inkoop is hierin rand voorwaardelijk. Jouw bijdrage is hierin bepalend.

Functie eisen

Ben jij een inkoper met een aantal jaren ervaring in je gereedschapskist? Ben je een logisch denker, taalkundig sterk en een verbinder? Heb je bovenmatige interesse in ICT of heb je al eerder ICT contracten gerealiseerd? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor deze functie dien jij te beschikken over de volgende kwaliteiten:

 • Een afgeronde HBO-opleiding (evt. juridische richting, ICT richting of Nevi).
 • Werkervaring als ICT inkoper is een pré.
 • Je bent eager, wil je kennis vergroten en je verder specialiseren binnen het inkoop en ICT vakgebied in een dynamische en commerciële organisatie.
 • Als persoon ben je pragmatisch, communicatief vaardig, taalkundig, nauwkeurig, proactief, toegankelijk en makkelijk in de omgang.
 • Daarnaast ben je de Engelse taal vaardig om ook contracten in het Engels te kunnen sluiten.
 • Mensen weten jou te vinden en zaken naar je toe halen is je niet vreemd.
 • Je staat stevig in je schoenen en durft met een kritische blik naar zaken te kijken.


Aanbod

Wij bieden een dynamische baan met veel vrijheid. Voor een groot deel bepaal je zelf hoe je waarde gaat toevoegen aan je collega’s en de organisatie. Je komt in een bedrijf te werken met collega’s met veel ambitie en een hoge snelheid van handelen. Goede ideeën kun je oppakken en zelf tot een goed einde brengen. Het salaris wordt afgestemd op basis van de achtergrond en ervaring van de kandidaat.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Solliciteren