Inkoper Goederen en Diensten (W&S) – Ymere – Amsterdam

25 aug 2021 Inkoop Werving en Selectie Ymere - Amsterdam

Introductie

Ben jij een beginnende of ervaren inkoper die als sparringpartner graag advies uitbrengt en met verbetervoorstellen komt? Die ervaren is in het doorlopen van (Europese) aanbestedingen en actief de marktontwikkelingen volgt op gebied van Inkoopbeleid? Dan maken wij graag kennis met je!

AevesBenefit is voor Ymere op zoek naar een:

Inkoper Goederen en Diensten

Organisatie

Ymere is woningcorporatie met een glashelder doel: mensen met een bescheiden inkomen een goed thuis geven in de Metropoolregio Amsterdam. Een uitdagende opdracht waar ze hard aan werken, met onder andere 65.570 huurwoningen en 2900 extra nieuwbouw woningen tot en met 2025. Ymere streeft ernaar zo’n 500 nieuwe woningen per jaar te bouwen, in te spelen op de toenemende behoefte van een- en tweegezinswoningen die passend en betaalbaar zijn en te investeren in het verbeteren van de kwaliteit en duurzaamheid van de woningvoorraad. Dit alles doen ze niet alleen. Ze maken graag gebruik van alle kennis en kunde die er beschikbaar is. Zo werken ze intensief samen met bewoners, gemeenten, de Rijksoverheid, en organisaties met specialistische kennis over bijvoorbeeld duurzaamheid. Ymere bundelt zo veel mogelijk krachten om huurders en woningzoekenden zo goed mogelijk te kunnen helpen aan een fijn thuis. Nu en in de toekomst.

Het Facilitair Bedrijf is een onderdeel van het proces Concernzaken (CZ) en heeft als visie het aanbieden van een gezonde werkomgeving die duurzaam talent aantrekt, betrokkenheid van medewerkers vergroot en een productieve werkhouding stimuleert. De afdeling bestaat uit 20 medewerkers en is binnen Ymere verantwoordelijk voor de facilitaire services, huisvesting, inkoop & contractmanagement, veiligheid, gezondheid, welzijn en mobiliteit in alle (9) kantoren waaronder diverse bedrijfsverzamelgebouwen. De Inkoper Goederen en Diensten heeft een autonome en veelzijdige rol. Geen dag is hetzelfde en je bent continu in ontwikkeling. Je rapporteert aan de Manager Facilitair Bedrijf en werkt intensief samen met een Contractbeheerder en collega Inkoper van het onderdeel vastgoed. De wet- en regelgeving zou de komende maanden kunnen veranderen, waardoor woningcorporaties aanbesteding plichtig zouden kunnen worden. Aan jou de taak om de organisatie hierop voor te bereiden en de processen hierop in te richten!

Functie

Als Inkoper ben jij een deskundig businesspartner voor het management en directie, waarin je optreedt als sparringspartner, advies uitbrengt en verbetervoorstellen opstelt. Jij zorgt voor een duidelijk beeld van de interne behoefte en zorgt ervoor dat de leveranciersmarkten bijdragen aan oplossingen voor Ymere. Je stelt jaarlijks een inkoopactieplan op en geeft uitvoering daaraan. Tevens is het belangrijk dat je het leuk vindt om:

 • Te werken aan uiteenlopende inkooptrajecten op het gebied van HR, Facilitair en IT.
 • Marktontwikkelingen op inkoopgebied actief te volgen, analyses te maken en deze actief te vertalen naar bruikbare scenario’s voor de eigen organisatie.
 • Een bijdrage te leveren aan het ontwikkelen en implementeren van inkoopbeleid en hierbij nadrukkelijk de samenwerking met de diverse stakeholders in de organisatie na te streven.
 • Zorg te dragen voor een professionele inkoopfunctie gericht op de aspecten optimale prijs- kwaliteitverhouding en beheersbaarheid.
 • De verantwoordelijkheid te nemen voor het inkoopproces van begin tot eind, waarbinnen je passende programma’s van eisen en aanbestedingsdocumenten opstelt door het vertalen en verwoorden van de wensen en behoeften van de opdrachtgever.
 • Te selecteren van-, en beoordelen en onderhandelen met geschikte leveranciers en zorg te dragen voor een juiste (administratieve en juridische) vastlegging van inkoopafspraken en –overeenkomsten.
 • Op te treden als procesbegeleider en aanspreekpunt voor andere afdelingen bij aanbestedingen en zorg te dragen voor de inhoudelijke overdracht aan zowel de business als de Contractbeheerder.

Functie-eisen

Ymere heeft een open en dynamische cultuur met betrokken collega’s. Mensen krijgen ruimte om zich te ontwikkelen en groeien, zo ook deze Inkoper. Ben jij een junior inkoper die meer verantwoordelijkheid zoekt (in combinatie met begeleiding en ontwikkeling) of ben jij een ervaren inkoper die zelfstandig aan nieuw inkoopbeleid en uitvoering zou willen werken? Ymere kijkt naar ambitie en potentie en staat open voor verschillende kandidaten.

Voor deze functie dien jij te beschikken over de volgende kwaliteiten:

 • Een afgeronde hbo opleiding.
 • Je hebt relevante inkoopervaring als junior, medior of senior inkoper.
 • Als persoon ben je klantgericht, resultaatgericht, organisatiesensitief, analytisch, flexibel en gewend om snel te schakelen binnen een dynamische organisatie.
 • Onder druk werken zowel zelfstandig als in teamverband is geen probleem en je ziet een uitdaging in het oplossen van complexe situaties.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift en beschikt over voldoende sociale en communicatieve vaardigheden om de wensen van de Ymere organisatie te vertalen in passende dienstverlening.

Aanbod

Ymere is een organisatie die een gezonde balans tussen werk en privé hoog in het vaandel heeft staan en waar veel ruimte is voor nieuwe ideeën en het toepassen van alternatieve werkvormen. De organisatie geeft ruimte voor persoonlijke groei en professionele ontwikkeling.

 • Het salaris bedraagt, afhankelijk van ervaring en opleiding, maximaal € 5.083,- bruto per maand (schaal J CAO Woondiensten) exclusief vakantietoeslag op basis van 36 uur per week.
 • Een zeer afwisselende functie in een enthousiast team, waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Een jaarlijks opleidingsbudget dat je kunt inzetten voor trainingen of zelfs een extra studie. Veel collega’s groeien door naar diverse andere functies binnen de afdeling of organisatie.
 • Een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder mogelijkheid tot deelname aan collectieve zorgverzekering.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!