Inkoper – Dar – Nijmegen

7 okt 2021 Inkoop Werving en Selectie Dar - Nijmegen

Introductie

Een organisatie midden in de maatschappij, met focus op maatschappelijke doelstellingen en circulariteit. Een inkoopafdeling in opbouw en de ruimte voor investering, groei en ontwikkeling. Een open cultuur, gericht op de mens, met ruimte voor initiatief en autonomie. Werk jij als Inkoper in de publieke of private sector en zoek jij een vervolgstap?

AevesBenefit is voor afvalinzamelaar en adviseur openbare ruimte Dar op zoek naar een:

Inkoper


Organisatie

Dar heeft een breed dienstenpakket op het gebied van afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte: groen- en grijsonderhoud, reinigingswerkzaamheden en afvalbeheer. Een groot aantal gemeenten maakt gebruik van deze dienstverlening. Dit zijn de gemeente Berg & Dal, gemeente Beuningen, gemeente Druten, gemeente Heumen, gemeente Nijmegen, gemeente Mook & Middelaar en gemeente Wijchen. Dar is het regiebedrijf dat gemeenten operationeel en beleidsmatig ondersteunt op het gebied van het schoon, heel en veilig houden van de openbare ruimte. Ongeveer 180 medewerkers en 200 flexibele krachten werken samen aan de missie van Dar: maatschappelijke doelstellingen rondom afvalbeheer, circulaire economie en openbare ruimte op een duurzame wijze realiseren en daarmee ook sociale werkgelegenheid stimuleren. Hiermee levert Dar ook een bijdrage aan het welzijn van de inwoners die blij worden van een schone, onkruid- en afvalvrije omgeving. Er wordt gezorgd voor een omgeving die betaalbaar is door bijvoorbeeld 80% van het afval te hergebruiken als grondstof, zodat inwoners niet teveel betalen.

De Dar-regio behoort qua afvalscheiding al jaren tot de top van Nederland. Dar investeert in lijn met haar strategisch plan 2020-2024 om dit ook te blijven. Een goede afvalscheiding is bovendien een belangrijke voorwaarde om de transitie naar een circulaire economie te realiseren. Dar zal de gemeenten blijven ondersteunen in het streven om de VANG- doelstellingen van 2025 (maximaal 30 kilogram restafval per inwoner per jaar) te realiseren. Technologische innovatie draagt bij aan de circulaire processen. Zo is Dar de eerste afvalinzamelaar die ook luiers apart inzamelt en zo duurzaam mogelijk verwerkt.

De afdeling Inkoop valt onder de Bedrijfscontroller. Het belang van de afdeling is onmiskenbaar voor de realisatie van de doelstellingen van Dar. Dar zoekt daarom een nieuwe collega die samen met de Senior Inkoper bijdraagt aan de benodigde zichtbaarheid en professionalisering van de inkoopwerkwijze en processen.

Functie

“De handen uit de mouwen” steken typeert deze functie het beste: je bent namelijk in de breedste zin verantwoordelijk voor de uitvoering van het inkoopbeleid van Dar. Je speelt proactief in op de wensen vanuit de organisatie en coördineert en ondersteunt de inkoopprocedures. Dit betekent dat je zowel zelfstandig als in teamverband met jouw collega uiteenlopende inkoopprocedures organiseert. Daarnaast is de afdeling Inkoop verantwoordelijk voor het contractbeheer en leveranciersmanagement. Dit alles in nauw overleg met de interne klanten van de verschillende afdelingen.

Tevens is het belangrijk dat je het leuk vindt om:

 • Het recent ontwikkelde inkoopbeleid uit te dragen en continue te verbeteren.
 • (Complexe) tactische inkoopprojecten uit te voeren op het gebied van afvalinzameling en beheer van de openbare ruimte (operationele taken zijn voornamelijk decentraal belegd).
 • De interne organisatie te adviseren over de kansen en mogelijkheden rondom inkoop.
 • Marktontwikkelingen op de voet te volgen, op de hoogte te blijven van alle relevante ontwikkelingen in de afvalstromen markt en de organisatie hierover informeren.
 • Leverancierscontacten, gesprekken en beoordelingen uit te voeren.
 • Een rol te spelen in de automatiseringspakketten als key-user.
 • Zorg te dragen voor rapportages en administratieve vastleggingen volgens procedurele afspraken. Zorgt voor adequate en tijdige verstrekking van managementinformatie.
 • Leverancierscontracten vast te leggen in het centraal contractregister Negometrix, zodat de gegevens voor belanghebbenden beschikbaar zijn en actueel blijven.
 • De geldende wetgeving (zoals de aanbestedingswet) in acht te nemen en veilig, gezond en milieubewust werken zoveel mogelijk te bevorderen.

Functie-eisen

Als je bij Dar aan de slag gaat, dan kom je te werken in een dynamische en ambitieuze organisatie. Wat ze doen, speelt zich hoofdzakelijk buiten af. Je bent flexibel, enthousiast en hebt een probleemoplossend vermogen. Je ziet deze nieuwe uitdaging daarom ook als een stap om jouw ervaring binnen de Inkoopwereld verder uit te breiden. Voor deze functie dien jij verder te beschikken over de volgende kwaliteiten:

 • Een afgeronde hbo-opleiding.
 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een dergelijke functie, waarbij je kennis van- en ervaring met inkoop en contract- en leveranciersmanagement hebt opgedaan.
 • Bij voorkeur ervaring met Europese Aanbestedingen.
 • Bereidheid tot het opbouwen van kennis van afvalverwerking, duurzaamheid en RAW-bestekken.
 • Als je al affiniteit hebt met de afvalbranche, is dat een grote pré.
 • Affiniteit met systemen zoals Negometrix is een pré.
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in werkgebied van Dar.

Aanbod

Dar biedt een functie met ondernemerschap in een mensgerichte en duurzame omgeving: een ambitieuze organisatie die haar medewerkers ruimte geeft om te groeien en ontwikkelen. Voor deze functie biedt Dar een jaarcontract met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd. Je bent flexibel in thuis- en kantoorwerk en vindt deze flexibiliteit ook terug in de uitbetaling van vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

Alles op een rij:

 • Een marktconform bruto jaarsalaris.
 • CAO Grondstoffen, Energie en Omgeving (deel services), pensioenregeling, reiskostenvergoeding en/of thuiswerkvergoeding.
 • 27,5 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband.
 • Een mogelijkheid om vakkennis via Dar uit te breiden door opleidingen, trainingen en workshops.
 • Budget om jouw thuiswerkplek in te richten (je werkt tot 40% van de werkweek thuis).


Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.