Inkoper – Apeldoorn

25 jan 2019 Inkoop Werving en Selectie Apeldoorn

Introductie

Een inkoopafdeling met mandaat en daardoor een sterke interne positie. Een enthousiast team dat gaat voor verbetering en verandering. Een functie met een grote mate van vrijheid, verantwoordelijkheid en ondernemerschap. Is dit de vervolgstap die past bij jouw ambitie?

AevesBenefit is voor Monuta op zoek naar een:

Inkoper

Organisatie

Monuta is een van de grootste organisaties op het gebied van uitvaartzorg en uitvaartverzekeringen. Samen met de 700 medewerkers, franchisenemers en samenwerkingspartners geeft Monuta vorm aan het afscheid van een overledene. Er heerst een sterke betrokkenheid en grote mate van ontzorging. In het land hebben zij meer dan 80 vestigingen, waaronder crematoria, begraafplaatsen en uitvaartcentra. Naast het hoofdkantoor in Apeldoorn, heeft Monuta ook een vestiging in Düsseldorf.

Met een nieuwe CEO aan het roer werkt Monuta aan onderscheiding in markt als afscheidsspecialist. Om dat te borgen zijn zij bezig met een interne ontwikkeling en professionalisering. Een voorbeeld hiervan is het opzetten van toekomstbestendige businessmodellen om duurzaam winstgevend te zijn. Een Operationele excellente organisatie waarin een flink zwaartepunt ligt op centralisering en schaalvoordelen met als gevolg vernieuwende uitbestedingstrajecten en integraal leveranciersmanagement.

De afdeling Inkoop heeft een groot mandaat binnen de organisatie, wat betekent dat alle inkoopactiviteiten momenteel via de inkoopafdeling verlopen. Er staan mooie projecten op het programma, zoals de bouw van een nieuw crematorium, een uitdagend ICT project en centralisering van food-non food. Het inkoopteam bestaat uit 3 inkopers en valt onder de Manager Uitvaartfaciliteiten en Inkoop (verantwoordelijk voor inkoop, vastgoed en facilitaire zaken).

Functie

In deze rol krijg je een grote mate van zelfstandigheid en vrijheid. Je bent in staat om proactief aan de slag te gaan met jouw inkoopwerkzaamheden en voelt je verantwoordelijk voor jouw projecten. Je bent medeverantwoordelijk voor de totale spend van €75 miljoen en meer dan 5.500 leveranciers.

Verder:

 • Je krijgt energie van een organisatie waar je het verschil kan maken vanuit jouw functie, impact hebt op verandering en écht waarde kan toevoegen;
 • Je vindt het leuk om stevige, constructieve gesprekken te voeren met leveranciers, de directie en het management;
 • Wanneer contracten niet worden nageleefd ben jij assertief en speel je hierop in;
 • Je bent een waardig gesprekspartner voor collega’s, waarbij je weet wat er in de business speelt en daar proactief mee aan de slag gaat;
 • Je neemt de leiding in- en adviseert bij diverse tactische en strategische inkoop- en uitbestedingstrajecten. Denk hierbij aan ICT, schoonmaak, rouwdrukwerk en natuurlijk koffie;
 • Je weet de relatie met interne stakeholders en leveranciers te versterken, om projecten en processen te stroomlijnen;
 • Je levert een bijdrage aan de verbetering op het vlak van leveranciersmanagement, systemen, processen en cultuur.

Functie eisen

Je bent eager, hebt energie en ambitie. Daarnaast ben je nuchter, kostenbewust en proactief. Je krijgt energie van stakeholdermanagement en beschikt over voldoende overtuigingskracht. Je staat stevig in je schoenen, hebt een pragmatische instelling en pakt dingen graag zelfstandig op. Tot slot ben je accuraat, gestructureerd en organisatiesensitief. Voor deze functie dien jij te beschikken over de volgende kwaliteiten:

 • Een afgeronde HBO- of academische opleiding;
 • Nevi 1 en/of 2 is een pré;
 • Minimaal 3 jaar relevante ervaring in een vergelijkbare rol. Je kan op (min of meer) zelfstandig, tactisch niveau werken;
 • Ervaring en/of affiniteit met IT of facilitair is een pré.

Aanbod

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 0652850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 0652850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Denk jij dat dit voor jou de juiste vervolgstap in je carriere is? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!

Solliciteren