Inkoopadviseur (W&S) – Uden

2 dec 2020 Inkoop Werving en Selectie Uden

Introductie

Zoek jij een nieuwe uitdaging bij een organisatie met een belangrijke sociaal maatschappelijke bijdrage? Past een cultuur met betrokkenheid, ondernemerschap en pragmatisme bij jou? Ben jij die energieke businesspartner die gemakkelijk op mensen afstapt?

AevesBenefit is voor IBN in Uden op zoek naar een:

Inkoopadviseur

Organisatie

IBN (Integrale Bedrijven Noordoost-Brabant) is een grote regionale sociale werkgever met een bijzondere opdracht. IBN creëert werkgelegenheid voor mensen die extra ondersteuning naar werk nodig hebben en werkt daarvoor samen met ondernemers die hun ‘sociale hart’ willen laten spreken. De buurvrouw die met een burn-out thuis zit. Het neefje dat het niet trok op school. Of misschien je partner die na een reorganisatie op zoek moet naar heel ander werk, maar niet weet waar te beginnen. Voor al deze mensen is IBN er. Lees en bekijk de verschillende verhalen van de werknemers binnen IBN: Collega’s bij IBN

IBN werkt voor 11 gemeenten en is een grote regionale speler die op goede voet staat met lokale ondernemers.

Vanaf 1 januari 2019 is er een nieuwe organisatiestructuur van kracht binnen IBN. Het bedrijvenmodel is losgelaten om beter in te kunnen spelen op de Participatiewet en er wordt gewerkt vanuit units in de bedrijfsonderdelen Participatie, Facilitair, Services en Dienstencentrum. Inkoop speelt een cruciale rol binnen IBN en ondersteunt de bedrijfsonderdelen vanuit het Dienstencentrum. In dit centrale bedrijfsonderdeel zijn 74 professionals op diverse vakgebieden (niet-kerntaken) werkzaam, waaronder twee zelfstandige Inkoopadviseurs. Samen adviseren zij de business over projecten op het gebied van de ‘indirecte spend’. Daarnaast richten zij zich in toenemende mate ook op de inkoopbehoefte in de sociale projecten. De Inkoopadviseur heeft een grote mate van autonomie en zelfstandigheid en werkt aan uiteenlopende trajecten. Daarnaast is er in het kader van continue verbeteren nog een aantal aspecten binnen het inkoopproces die onder de loep kunnen worden genomen en waar jij je als Inkoopadviseur ook op mag richten.

Functie

Als Inkoopadviseur adviseer en ondersteun je de interne stakeholders, die voor een deel ook verantwoordelijk zijn voor het contractmanagement. Je zorgt voor een betere positionering van inkoop binnen IBN en de verdere ontwikkeling van de afdeling. Je springt bij waar nodig en voert de regie over het gehele inkoopproces van specificatie tot en met het contract en de implementatie. Je bouwt partnerships op met zowel bestaande als nieuwe leveranciers. Ook werk je proactief aan je interne relaties en zorg je ervoor dat hun belangen worden behartigd.

Verder vind je het leuk om:

 • Het inkoopbeleid en -processen door te ontwikkelen en te implementeren;
 • Te ondernemen en jouw toegevoegde waarde te laten zien binnen de organisatie;
 • Op de hoogte te zijn van de marktontwikkelingen en trends;
 • Met jouw kennis een sparringpartner te zijn voor de contractmanagers, het management en de directie van IBN;
 • Het voortouw te nemen als het gaat om opstellen, beheren en optimaliseren van contracten;
 • Te werken aan uiteenlopende projecten, van groepsvervoer en afvaldiensten, tot ICT (software/hardware) en wasmachines.

Functie-eisen

Als Inkoopadviseur ben je intrinsiek gemotiveerd en neem je het initiatief. Je hebt een dienstverlenende instelling en probleemoplossend vermogen. Je werkt zelfstandig, maakt gemakkelijk contact en bent voortdurend op zoek naar mogelijkheden om jouw stakeholders optimaal te ondersteunen. Met jouw energie en overtuigingskracht ben je in staat de business te enthousiasmeren en te zorgen voor een prettige samenwerking. Je kan goed het overzicht bewaren en weet op de juiste manier draagvlak te creëren.

Om deze functie succesvolle invulling te geven, neem je verder het volgende mee:

 • Afgeronde hbo- of academische opleiding (NEVI 1 en/of 2 is een pre);
 • Minimaal drie jaar relevante inkoopervaring (E.A. ervaring is een pre);
 • Affiniteit met maatschappelijk ondernemen, facilitaire dienstverlening, verzekeringen, HR en bij voorkeur IT;
 • Goed ontwikkelde interpersoonlijke vaardigheden en organisatiesensitiviteit.

Deze functie is ambulant in het werkgebied Brabant Noordoost (Oss-Uden-Veghel-Cuijk) en heeft als standplaats Uden.

Aanbod

Je komt in dienst bij een innovatieve, betrokken en energieke organisatie; geen enkele dag is hetzelfde. In deze leerzame en voortvarende omgeving werk je samen met collega’s die werken aan groei. Een unieke kans waar je als professional de ruimte krijgt om vanuit jouw visie het inkoopbeleid verder te ontwikkelen. Verder lever je een belangrijke bijdrage aan het bedrijfsresultaat en de maatschappelijke impact van IBN.

Naast voldoening en werkplezier mag je onder andere het volgende verwachten:

 • Fulltime functie van 36 uur, waarbij 32 uur bespreekbaar is;
 • Flexibiliteit in werktijden en werklocatie, waarbij thuiswerken ook tot de mogelijkheden behoort;
 • Een leaseauto, laptop en mobiele telefoon;
 • 8% vakantiegeld en 6,75% eindejaarsuitkering.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!