Inkoopadviseur HR & Facilitair (W&S) – de Sociale Verzekeringsbank – Amstelveen

11 nov 2021 Inkoop Werving en Selectie de Sociale Verzekeringsbank - Amstelveen

Introductie

Ben jij een ervaren Inkoper op zoek naar de volgende stap met meer ondernemerschap en dynamiek? Vind jij het leuk om strategisch mee te denken over de ontwikkelingen binnen de afdeling? Ben jij ambitieus maar hecht jij ook waarde aan een goede werk/privé balans?

AevesBenefit is voor de Sociale Verzekeringsbank (SVB) op zoek naar een:

Inkoopadviseur HR & Facilitair (Amstelveen, 36 uur)

Organisatie

Van kinderbijslag tot AOW-pensioen: de Sociale Verzekeringsbank (SVB) betaalt namens de overheid de volksverzekeringen uit. Elk jaar gaat het om ruim 50 miljard euro die de SVB overmaakt aan zo’n 5,6 miljoen klanten. Op tijd, eerlijk en efficiënt. Vanaf 11 locaties maken ze zich sterk voor de beste dienstverlening aan klanten. Dit doen ze met zo’n 4.000 betrokken en kundige collega’s. De teams vullen elkaar aan en maken zo samen het verschil. De SVB zorgt al zo’n 120 jaar voor de uitvoering van regelingen voor verschillende groepen mensen zoals ouderen, ouders, nabestaanden, houders van een persoonsgebonden budget, verzetsdeelnemers en oorlogsgetroffenen en vele anderen. Dit doet de SVB in opdracht van overheden en andere instanties, zoals het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Een baan bij de SVB biedt kansen voor denkers en doeners met initiatief. In 2020 is de SVB gekozen tot Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2020, een oorkonde van o.a. het ministerie van Binnenlandse Zaken. De jury over de SVB: ‘De focus op innovatie en het verbeteren van de ervaring voor de burger zijn belangrijke elementen in het profiel van de SVB. Er heerst een positieve en open sfeer met een nadruk op samenwerking en als resultaat indrukwekkende productiecijfers en klanttevredenheid.’

De Inkoop & Contractmanagement afdeling valt onder de directeur Bedrijfsvoering (directie -1) en bestaat uit ongeveer 14 medewerkers, waarvan 8 inkopers. Het team werkt als businesspartner, waarbij soms ook de gehele projectleiding op zich genomen wordt. De Manager Inkoop & Contractmanagement is ambitieus en heeft een duidelijke visie voor de afdeling: een strategische inkoop en contractmanagement functie om een betere bijdrage te kunnen leveren aan de bedrijfsdoelstellingen en meer waarde te realiseren. Er wordt geïnvesteerd in medewerkers, systemen en processen om deze visie te verwezenlijken zoals deze vacature voor een ambitieuze Inkoopadviseur HR & Facilitair.

Functie

Als Inkoopadviseur HR & Facilitair werk jij actief mee aan de ontwikkeling van de afdeling. Je zorgt voor een werkstructuur die de onderlinge samenwerking én die met de interne organisatie verbetert. Met jouw collega’s versterk je de verbinding en zorg je voor kennisdeling om de werkwijze te versterken en samen tot resultaat te komen. Daarnaast:

 • Beweeg jij tussen de rol van tactisch/strategisch adviseur en sparringpartner, en die van uitvoerder.
 • Ben jij eindverantwoordelijk voor de totale regie van (diverse) complexe (Europese) aanbestedingstrajecten en onderhandse aanbestedingsprocessen met een grote business impact (maatschappelijk, politiek, bestuurlijk en bedrijfsproces risico) binnen en buiten de kaders van het inkoopbeleid.
 • Zorg jij voor de vertaling van SVB bedrijfsdoelstellingen naar concrete beleidslijnen en/of innovatie/verbeteringstrajecten en daarmee de (door)ontwikkeling van beleid t.b.v. inkoop en (Europese) aanbestedingen.
 • Volg en vertaal jij relevante externe ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving naar het (inkoop)beleid van de SVB.
 • Ben jij in staat om continue het inkoopproces te analyseren en te optimaliseren, om waar mogelijk kostenbesparingen en efficiencyslagen in beleid en processen door te voeren. Dat je daarmee soms ook met je ‘voeten in de klei staat’ is voor jou geen probleem.
 • Ben jij in staat om continue het inkoopproces te analyseren en te optimaliseren, om de juiste balans te vinden tussen doelmatigheid en rechtmatigheid, efficiencyslagen in beleid en processen door te voeren en te kijken naar de beste prijs/kwaliteit verhouding.

Functie-eisen

Jij bent een proactieve, klant- en resultaatgerichte professional met realisatiekracht en strategisch inzicht, zowel op inhoud als positionering van de afdeling. Je treedt op als strategisch adviseur waarbij stakeholder management voor jou geen geheimen meer kent. Een professional die op alle niveaus contact maakt, de juiste vragen stelt en proactief signaleert. Ook ben je dienstverlenend, accuraat en zelfsturend maar maak je toch graag onderdeel uit van een team. . Daarnaast vind je het leuk om te blijven investeren in jezelf en je kennis en ervaring ook te delen, o.a. door het begeleiden van junior en medior inkopers. Kwaliteiten die je in wilt zetten om een positieve businessimpact te maken. En je hebt:

 • Een afgeronde hbo of wo opleiding, bij voorkeur aangevuld met Nevi of een andere relevante inkoopopleiding.
 • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring met inkoop en complexe Europese aanbestedingstrajecten. Dit is voor ons het meest relevant.
 • Je hebt ervaring of affiniteit met het HR en/of Facilitaire vak en minimaal de interesse om je hier in te verdiepen en ontwikkelen.

Aanbod

Bij de SVB krijg jij de kans jezelf te ontwikkelen en in deze rol ook meer managementervaring op te doen vanuit de functionele verantwoordelijkheid. Jouw uitdaging, balans en groei: het heeft de aandacht. Een keuze voor deze baan betekent een keuze voor een investering in jezelf en jouw ambitie. Kansen en mogelijkheden om te groeien als persoon en als professional zijn er genoeg.Bovendien kan jij (op basis van een 36-urige werkweek) ook rekenen op een modernarbeidsvoorwaardenpakket dat gericht is op eigen regie en keuzevrijheid. Denk onder andere aan:

 • Een bruto maandsalaris tot maximaal € 5.833 euro (afhankelijk van gebleken geschiktheid is er ook ruimte voor een aanvullende arbeidsmarkttoelage).
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB) bestaande uit 8% vakantie-uitkering en 8,33% eindejaarsuitkering. Je kiest zelf wanneer je jouw IKB laat uitbetalen of gebruikt voor het kopen van extra vakantie-uren of inzet voor fiscaal vriendelijke doelen. Met het IKB spaarverlof kun je verlof sparen voor bijvoorbeeld het nemen van een sabbatical.
 • Ruim 5 weken vakantie.
 • Flexibele werktijden. 4 x 9 uur behoort tot de mogelijkheden.
 • De mogelijkheid om thuis te werken.
 • Een goede reiskostenregeling, ook al werken we nu voornamelijk vanuit huis. Voor de volle 100% als je met het openbaar vervoer reist, of kies voor een (elektrische) ‘fiets van de zaak’ of een reiskostenvergoeding.
 • Een vergoeding van 45 euro bruto per maand op je zorgverzekering.
 • Collectiviteitskortingen bij ziektekosten- en/of arbeidsongeschiktheidsverzekering.
 • Volop ontwikkelmogelijkheden zoals een persoonlijk opleidingsbudget van 3.000 euro per 3 jaar en een opleidingsbudget per afdeling.
 • Een solide pensioenregeling bij ABP.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!

Solliciteren