Inkoop Manager (W&S) – Amsterdam

18 dec 2020 Inkoop Werving en Selectie Amsterdam

Introductie

Een strategische inkoopfunctie bij een duurzame internationale investeringsmaatschappij. Actieve samenwerking met uiteenlopende organisaties om samen de beste inkoopresultaten te bereiken. Een autonome functie met verantwoordelijkheid en ondernemerschap, van strategie tot en met de uitvoering.

AevesBenefit is voor NPM Capital op zoek naar een:

Inkoop Manager

Organisatie

NPM Capital is een investeringsmaatschappij (ongeveer 30 fte) die samen met participaties bouwt aan de bedrijven van de toekomst. NPM werd opgericht in 1948 om in het kader van de naoorlogse wederopbouw risicodragend kapitaal te verstrekken aan het Nederlandse bedrijfsleven. In lijn met de ontwikkeling van venture capital en private equity beleefde de participatiemaatschappij in de jaren tachtig een sterke groei die leidde tot een beursnotering in 1987. Het grootste familiebedrijf van Nederland, SHV, haalde NPM van de beurs in 2000 en is sindsdien aandeelhouder. Met het kapitaal van SHV is NPM in staat om ook na een initiële investering door te investeren in de participaties. NPM richt zich op middelgrote tot grote ondernemingen in de Benelux en investeert momenteel in 25 participaties. Voorbeelden van participaties op dit moment zijn Hak, Picnic, Suitsupply, Conclusion, Zorgwerk, Bergman Clinics en Ultimaker. NPM bouwt aan lange termijn waarde creatie, toont betrokkenheid en blijft bouwen gedurende de gehele holding periode, ook in moeilijkere tijden.

Functie

De gebundelde inkoopkracht van de participaties én de SHV bedrijven benut de Inkoop Manager van NPM voor gezamenlijk inkoopresultaat. Ook voormalige participaties van NPM kunnen deelnemen aan de inkoopprojecten. Je rapporteert aan de CFO van NPM en zorgt voor functionele aansturing van het ‘Joint Buying Platform’. Een platform dat regelmatig bij elkaar komt, met uiteenlopende stakeholders uit de participaties en SHV bedrijven. De materie is divers, met een focus op projecten gerelateerd aan de indirecte inkoop spend in de breedste zin van het woord (IT, verpakkingsmateriaal, transport, kantoorartikelen). Je speelt in op de behoefte van de betrokken organisaties en creëert draagvlak voor inkooptrajecten. De rolverdeling wordt per project afgestemd. Je werkt actief samen met inkopers uit de participaties die ook zelf verantwoordelijk dragen voor gezamenlijke initiatieven.

Jij houdt je verder onder meer bezig met de volgende zaken:

 • Het initiëren, leiden en participeren in inkoop projecten met NPM & SHV-bedrijven om besparingen en andere doelstellingen te realiseren.
 • Directe en indirecte betrokkenheid bij inkopen van spend van ca. € 500 miljoen, voornamelijk in Nederland maar ook erbuiten.
 • Het opstellen van een jaarlijks inkoopplan en specifieke sourcing projectplannen, inclusief de doelstellingen, project milestones, werkzaamheden en teams.
 • Het uitvoeren van (spend) analyses, als basis voor nieuwe inkoopstrategieën per spendcategorie in nauwkeurig afstemming met je interne stakeholders.
 • Het leiden van inkoopprojecten en onderhandelingen voor het optimale TCO-resultaat.
 • Actief leveranciers- en contractmanagement.
 • Optimale samenwerking met het investeringsteam van NPM zodat ze geïnformeerd zijn en hun invloed kunnen aanwenden bij de participaties.
 • Regulier contact met SHV-inkoop management om doelen en plannen af te stemmen.

Functie-eisen

Voor deze functie zoeken we een Strategisch Inkoper die in staat is om met grote organisatorische complexiteit om te gaan. Een kandidaat die met authenticiteit, sensitiviteit en overtuigende business cases zorgt voor draagvlak, om het gezamenlijke inkoopsucces te vergroten. Je werkt zelfstandig aan uiteenlopende vraagstukken, weet het overzicht te houden en prioriteiten te stellen.

Voor deze functie dien jij te beschikken over de volgende kwaliteiten:

 • Minimaal een afgeronde hbo opleiding.
 • Minimaal vijf jaar ervaring op strategisch inkoopniveau.
 • Kennis van en ervaring met het strategische inkoopproces, projectmanagement, contract- en leveranciersmanagement.
 • Kennis van de juridische aspecten verbonden aan contractvorming is een pre.
 • Goede communicatieve vaardigheden en zakelijk inzicht.
 • Sterk in onderhandelen, overtuigingskracht en in staat informeel te beïnvloeden.
 • Je gevoel voor diplomatie en tact zet je in bij onderhandelingen met leveranciers en interne stakeholders. Je hebt een goed ontwikkeld probleemoplossend vermogen.
 • Gericht op samenwerking met organisatiesensitiviteit. Je kan goed op verschillende functieniveaus schakelen en bent in staat om mensen en bedrijven te verbinden.
 • Goed ontwikkeld analytisch vermogen.
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je werkt doelmatig met aandacht voor integrale werkprocessen en handelt pragmatisch binnen gedefinieerde inkoopprocessen.

Aanbod

Werken bij NPM betekent werken in een snel veranderende dynamische omgeving. Met uiteenlopende participaties en inkooptrajecten is de diversiteit groot. Je werkt autonoom, met ruimte voor ondernemerschap. Het aantal uur per week is bespreekbaar, met een contract voor onbepaalde tijd en salaris gebaseerd op achtergrond en ervaring. Het secundaire arbeidsvoorwaardenpakket bestaat uit onder andere 12,5% bonus en een leaseauto.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Elen Yildirim – 06 53293203 – e.yildirim@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!