Inkoop Coördinator – Sportbedrijf Rotterdam – Rotterdam

9 okt 2020 Inkoop Werving en Selectie Rotterdam

Introductie

Een publieke inkoopfunctie bij een organisatie in een modern en sportief jasje, met goede onderlinge samenwerking en een ondernemende instelling. Een zelfstandige positie met de verantwoordelijkheid voor alle inkoopaspecten, van beleid tot en met de executie. Heb jij de ambitie om als inkoopprofessional op meer strategisch en beleidsmatig niveau te werken?

AevesBenefit is voor Sportbedrijf Rotterdam op zoek naar een:

Inkoop Coördinator


Organisatie

Sportbedrijf Rotterdam B.V. is het grootste Sportbedrijf van Nederland, ontstaan door de verzelfstandiging vanuit de Gemeente Rotterdam in 2018. Deze nieuwe organisatie houdt er een sportieve, moderne en ondernemende werkwijze op na en is aanbesteding plichtig met de Gemeente als enige aandeelhouder. Ongeveer 380 medewerkers krijgen én houden Rotterdammers in beweging, door de exploitatie, het onderhoud en de ondersteuning van 194 sportlocaties door heel de stad. Van gymzalen en sporthallen, tot roeibanen, hockeyvelden en zwembaden. Het bedrijf werkt klantgericht, ondernemend, innovatief en professioneel. Alles wordt gefaciliteerd zodat locaties op hun beurt alles kunnen bieden wat sporters, sportaanbieders en verenigingen nodig hebben. Zo wordt ervoor gezorgd dat elke Rotterdammer altijd in de buurt van een goede, schone en veilige sportlocatie woont.

De afdeling Bedrijfsvoering biedt ondersteuning aan de productafdelingen zwembaden, binnensport, buitensport & onderhoud en strategie & programmering. Van regie bij uitbestede werkzaamheden tot en met hands on ondersteuning. De afdeling Bedrijfsvoering bestaat uit verschillende onderdelen zoals HR, Financiën, ICT, Administratie, Klantcontact, Facilitair en Inkoop. De afgelopen jaren hebben externe inkoopconsultants gewerkt aan de basis van de inkoopfunctie, het inkoopbeleid en de uitvoering van (Europese) aanbestedingen. Nu wordt er structurele invulling gezocht, met een Inkoop Coördinator die kan bouwen aan de toekomst.

Functie

Als Inkoop Coördinator ben je zelfstandig verantwoordelijkheid voor alle aspecten van de inkoopfunctie. Er ligt een aardige basis en het is aan jou deze basis verder te professionaliseren. Je werkt samen op alle niveaus, van directie tot en met de operatie, met de focus op strategische en tactische projecten. Dankzij Negometrix en administratieve ondersteuning is het operationele gedeelte van deze functie minimaal. De reputatie van inkoop is goed en de meerwaarde wordt in toenemende mate onderkend. Met diverse organisatorische en inkoopinhoudelijke vraagstukken kom je terecht in een dynamische, autonome en uitdagende inkoopfunctie. Je zal je onder andere bezighouden met:

 • Uitwerking en invoering van inkoop jaarplannen om de pro-activiteit en samenwerking met de business verder te versterken.
 • Zelfstandige uitvoering van een grote diversiteit aan (Europese) aanbestedingen. Voor specifieke vraagstukken ben je bevoegd om externe hulp in te zetten.
 • Het identificeren en implementeren van verbetermogelijkheden op basis van (spend)analyses en rechtmatigheidstoetsen.
 • Het borgen van het operationele inkoopproces.
 • De implementatie van contract- en leveranciersmanagement en regievoering hierop.
 • Het uitwerken van management en directierapportages.


Functie-eisen

Dit is de ideale vervolgstap voor een tactisch inkoper op medior/senior niveau die meer verantwoordelijkheid zoekt. Jij hebt ervaring met Europese Aanbestedingen en hebt de persoonlijke eigenschappen om draagvlak te creëren voor de algemene inkoopfunctie en specifieke besluitvorming. Je bent dankzij jouw expertise in staat om op te treden als adviseur en de belangen te vertalen naar de best passende oplossing. Voor deze functie dien jij te beschikken over de volgende kwaliteiten:

 • Een afgeronde hbo-opleiding.
 • Rond de vijf jaar relevante werkervaring.
 • Een aanvullende inkoopleiding zoals NEVI 1 en/of 2 is een pre.
 • Kennis van de relevante wet- en regelgeving.
 • Uitstekende communicatieve en analytische vaardigheden.
 • Je beschikt dankzij goed ontwikkelde interpersoonlijke vaardigheden over organisatiesensitiviteit.
 • Je bent creatief, innovatief en denkt in oplossingen en mogelijkheden.
 • Je weet het overzicht te houden en te prioriteren in de diversiteit aan werkzaamheden.

Aanbod

Je komt terecht in een informele en moderne organisatie en een functie met grote verantwoordelijkheid. Persoonlijke ontwikkeling staat bij Sportbedrijf Rotterdam hoog in het vaandel waardoor je alle ruimte krijgt voor training en opleiding. De functieschaal loopt tot € 4.494,- bruto per maand o.b.v. 36 uur met aanvullende extra’s zoals 6% eindejaarsuitkering en 1.5% levensloopuitkering.

Inlichtingen

Heb vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Solliciteer via het formulier op deze pagina!