Hoofd Inkoop (W&S) – Amsterdam

22 dec 2020 Inkoop Werving en Selectie Amsterdam

Introductie

Een organisatie met sterke maatschappelijke impact. Een bevlogen werkomgeving gefocust op geneeskunde en het welzijn van de patiënt. Een dynamische functie op strategisch niveau, met volledige verantwoordelijkheid voor beleid tot en met de uitvoering. Ben jij toe aan een vervolgstap in je carrière en breng jij de afdeling inkoop naar een hoger plan?

AevesBenefit is voor het Antoni van Leeuwenhoek op zoek naar een:

Hoofd Inkoop

Organisatie

Het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) is een in Amsterdam gevestigd internationaal gerenommeerd kankerinstituut en behoort al decennia tot de absolute top in de oncologie. Het AVL is officieel erkend als Centre of Excellence. Het AVL is opgericht in 1913 en behoort tot de top van kankerziekenhuizen in Europa. Door de combinatie van kankerzorg en -onderzoek, en de internationale uitwisseling van kennis, levert het AVL een significante bijdrage aan het oplossen van het kankerprobleem in de 21e eeuw. Er wordt als één team samengewerkt om kanker niet langer een dodelijke ziekte te laten zijn. Werken bij het AVL betekent werken bij een befaamd onderzoeksinstituut en in een ziekenhuis dat landelijke bekendheid geniet. Maar wat de organisatie echt bijzonder maakt is de betrokkenheid en bevlogenheid van de 3000 medewerkers en 260 vrijwilligers. Deze mentaliteit is terug te vinden in alle lagen van de organisatie en vertaalt zich in een menselijke aanpak.

De afdeling inkoop valt samen met zes andere ondersteunende afdelingen (zoals Facilitair Bedrijf, Gebouwbeheer en Duurzaamheid) onder het cluster Servicediensten en is onderdeel van de centrale ondersteuning van het AVL. Als Hoofd Inkoop ben je verantwoordelijk voor de totale inkoopbehoefte van de organisatie, samen met vijf Senior Inkopers en vier Operationeel Inkopers. Een groep ervaren professionals, die de afgelopen jaren de eerste stappen heeft gemaakt in de professionalisering van inkoop. Zo wordt er gewerkt op basis van de Lean strategie en is er een project gestart voor de implementatie van een nieuw ERP systeem. Het team is verantwoordelijk voor het totale inkoop- én contractmanagementproces binnen het AVL. Met ruim € 150 mln. spend ondersteunt en adviseert inkoop de verschillende Servicediensten, als ook de het ziekenhuis en het onderzoeksinstituut. In lijn met de strategie 2020-2030 van AVL staan innovatieve initiatieven hoog op de agenda en is er een duidelijke visie voor de afdeling inkoop: door sterkere positionering effectief weten samen te werken met de interne organisatie om grip te kunnen houden op de kwaliteit van het proces en maximale waarde toe te kunnen voegen.

Functie

Als Hoofd Inkoop maak je deel uit van het Management Team van het cluster Servicediensten en rapporteer je aan de Manager Servicediensten. Je acteert op verschillende niveaus om draagvlak te creëren, van directie tot en met de operatie. Je stemt functioneel af met de directie. Met jouw inzicht en ervaring motiveer en structureer je de afdeling inkoop. Je zorgt voor groei van het team naar volwaardig businesspartner, met focus op de interne klant en strategisch leveranciersmanagement. Je verstevigt de positie van inkoop door de samenwerking met interne en externe stakeholders te versterken en zo de waarde voor de organisatie te vergroten. Verbetering van de zichtbaarheid van de afdeling inkoop en daarmee duidelijk herkenbare output is het doel. Je bent verder onder andere verantwoordelijk voor het volgende:

 • De uitwerking van het inkoopbeleid en de strategische inkoopjaarplannen.
 • Je vertaalt de plannen naar effectieve en efficiënte processen, procedures en templates.
 • Met jouw visie op inkoop en jouw leidinggevende rol regisseer je de transitie van de inkoopafdeling in de groeiende organisatie van het AVL.
 • Je bent hiërarchisch verantwoordelijk voor 9 fte.
 • Je coacht en motiveert het team en zorgt voor cohesie.
 • Het opbouwen en onderhouden van relaties met de interne stakeholders.
 • Realisatie van doelstellingen op het gebied van kostenbesparing en leveranciersprestaties.
 • Je stuurt op inkoopresultaten die in lijn zijn met de eisen en wensen van de bedrijfsonderdelen.
 • Plannen worden opgesteld met interne stakeholders, waarin inkoopstrategieën, inkoopmethoden en toepassingen worden vastgesteld.
 • Indien nodig neem je de leiding in de uitvoering van complexe inkooptrajecten.
 • Je draagt zorg voor strategisch leveranciersmanagement en neemt hier actief deel aan.
 • Je adviseert en ondersteunt de interne klant bij het tot stand komen van de technische- en functionele specificaties en initieert verbeter- en besparingsplannen.
 • Je draagt zorg voor data en analyses en vertaalt deze naar management rapportages.

Functie-eisen

Je hebt een sterke basis op het gebied van strategisch inkoop, leidinggevende ervaring en goed ontwikkelde interpersoonlijke vaardigheden. Je bent een integraal denker, onderhandelaar en beschikt over zeer goede sociale vaardigheden. Je houdt van relatiebeheer, samenwerken en je bent oplossingsgericht en innovatief. Je zorgt dat Inkoop een regiefunctie neemt in het vaststellen van de inkoopdoelstellingen samen met de andere clusters van het AVL om zo tot een optimaal organisatie breed inkoopproces te komen, professioneel en klaar voor de toekomst!

Verder beschik je over de volgende kwaliteiten:

 • Een afgeronde hbo- of academische opleiding.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het professionaliseren en strategisch positioneren van inkoop.
 • Minimaal 3-5 jaar relevante ervaring op managementniveau.
 • Ervaring met complexe, politieke omgevingen.
 • Je neemt het initiatief en werkt oplossingsgericht.
 • Je bent analytisch, hebt scherp inzicht en goed conceptueel denkvermogen.
 • Je hebt een eigen stijl van leidinggeven ontwikkeld, faciliterend en opbouwend en je bent in staat om de transitie van de afdeling inkoop op een veilige en vertrouwelijke wijze verder vorm te geven en hier duidelijk richting aan te geven.
 • Je bent communicatief vaardig (mondeling en schriftelijk) en je beweegt gemakkelijk op alle niveaus in de organisatie.

Aanbod

Je werkt in een gedreven organisatie met betrokken medewerkers. Het werk is dynamisch en afwisselend door alle kansen die er voor inkoop binnen het AVL liggen. Jouw salaris zal, afhankelijk van ervaring, maximaal € 6.752,- bruto per maand bedragen op basis van een 36-urige werkweek. Dit is conform FWG 70 en de CAO Ziekenhuizen.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Elen Yildirim – 06 53293203 – e.yildirim@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!