Global Category Manager – Eindhoven

5 jun 2019 Inkoop Werving en Selectie Eindhoven

Introductie

Hou jij van een omgeving met ruimte voor ondernemerschap, waarin jij bijdraagt aan de strategische doelstellingen van het bedrijf? Past een informele cultuur bij jou, maar zoek je toch een professionele en internationale omgeving? Hou je van complexe inhoudelijke vraagstukken, maar ook om in de operatie te springen als de situatie daarom vraagt?

AevesBenefit is voor een internationale, toonaangevende industriële speler op zoek naar een:

Global Category Manager


Organisatie

Deze organisatie is een bepalende industriële integrator in Europa. Zij analyseren, implementeren en beheren in opdracht van klanten de supply chain, met een focus op inkoop voor MRO-producten (Maintenance, Repair & Operations) en BOM-producten (Bill of Material). Zij hebben een succesvol en internationaal track record en zijn succesvol in de medische, hightech, farmaceutische en food sector. In totaal werken er wereldwijd meer dan 250 medewerkers in 16 landen. Met een internationale moedermaatschappij werkt de organisatie verder aan een nieuwe strategie om continuïteit in groei te borgen.

De afdeling Procurement speelt een essentiële rol in de verdere professionalisering van de organisatie. De afdeling is verantwoordelijk voor het strategisch en tactisch managen van het uitdagende leveranciers-portfolio, het verder ontwikkelen van de supply chain-oplossingen en het borgen van de kwaliteit van de product master data. Als Category Manager rapporteer je direct aan de Chief Procurement Officer, die onderdeel is van het MT.

Functie

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het categorie plan en de verdere ontwikkeling van de global sourcing strategie. Ook ben je medeverantwoordelijk voor de verdere professionalisering van inkoop binnen het bedrijf en ondersteun je bij de ontwikkeling van de winstgevende supply chain oplossingen.

Tevens is het belangrijk dat je energie krijgt van;

  • Het uitwerken van de strategie en het beleid die als basis fungeren voor jouw categorieplan (electrical);
  • Het leiden van verbeterprojecten, toegespitst op specifieke leveranciers;
  • Verhogen van de leverbetrouwbaarheid, marge en omzet d.m.v. een nauwe samenwerking met stakeholders en klanten;
  • Het optimaliseren van jouw categorie met behulp van eigen inzichten en initiatieven.

Functie eisen

Je hebt analytisch vermogen, waarmee je een plan opstelt om voorbereid te zijn op de toekomst. Het team kan een goede strateeg gebruiken die rekening houdt met de lange termijn. Met een praktische insteek vertaal je organisatiebehoeftes en doelstellingen in een categorieplan voor jouw productgroep om risico’s af te dekken en kansen te benutten. Je bent dan ook niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken. Je bent in staat op strategisch en tactisch niveau te werken en in lijn met jouw plan te besluiten met welke leveranciers er optimaal samengewerkt moet worden om continuïteit te borgen en innovatie te stimuleren. Jij hebt sterke interpersoonlijke vaardigheden en de benodigde organisatiesensitiviteit om ook de samenwerking met collega’s te verbeteren.

Verder dien jij te beschikken over de volgende kwaliteiten:

  • Je hebt een afgeronde hbo of academische opleiding;
  • Affiniteit met technische producten;
  • Organisatiebelang staat boven eigenbelang, je verplaatst je in de ander en denkt mee om behoeften te vervullen;
  • Je werkt gestructureerd, borgt processen en bent secuur;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als in geschrift.

Aanbod

Je komt terecht in een sterke en gezellige organisatie, waarbij inkoop een essentieel onderdeel is van het bedrijf en ook onderdeel is van het MT. Afhankelijk van jouw achtergrond, ervaring en competenties bieden ze een uitstekende beloning, aangevuld met goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een 13e maand, 28 vakantiedagen en 8 ATV-dagen.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!

Solliciteren