Contractmanager (W&S) – Gelderland

15 nov 2021 Inkoop Werving en Selectie Gelderland

Introductie

Ben jij graag de verbindende factor tussen externe leveranciers en de (veranderende) interne organisatie, en dat in een rol waarbij je direct waarde toevoegt aan de energietransitie? Weet jij marktontwikkelingen en leverancierskennis te benutten om interne vraagstukken op te lossen? Krijg jij energie van een functie met ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid? Dan mag je deze kans niet voorbij laten gaan.  

AevesBenefit is voor een van haar opdrachtgevers op zoek naar een:

Contractmanager (32-40 uur, Gelderland)

Organisatie

Dit bedrijf is een nationaal vooruitstrevend en innovatief netwerkbedrijf dat ervoor zorgt dat iedereen onder gelijke condities toegang houdt tot betrouwbare, bereikbare en duurzame energie. 5000+ professionals houden zich dagelijks bezig met het beheren en aanleggen van kabels en leidingen, die stroom en gas leveren aan miljoenen Nederlandse woningen en bedrijven. Het bedrijf staat voor grote uitdagingen die nauw met elkaar samenhangen: de energietransitie, kostenbesparingen en een grote hoeveelheid werk met een tekort aan technici en schaarste in de leveranciersmarkt. Het maatschappelijk belang van het werk is groot en ook van jou wordt een actieve bijdrage in deze ontwikkelingen gevraagd. Als Contractmanager kom je te werken in een bedrijfsonderdeel dat zich richt op de strategische planning van diensten en materialen. Dit organisatieonderdeel zorgt ervoor dat de materialen, aannemers en de eigen mensen op het juiste moment beschikbaar zijn om het werk in de realisatieketens uit te voeren.

Functie

Als Contractmanager ben je van begin tot eind betrokken bij een of meerdere contracten die onder jouw verantwoordelijkheid vallen. Tijdens de looptijd van het contract beheers je het proces en zorg je ervoor dat alle afspraken worden nagekomen. Je onderhoudt proactief de contacten met zowel de leverancier als de contracteigenaar en overige stakeholders. Verder:

 • Heb je periodiek contact met interne stakeholders.
 • Adviseer jij proactief over vraag- en contractoptimalisatie, vraagbundeling en contractmogelijkheden.
 • Zorg jij voor optimalisatie van de gecontracteerde dienstverlening.
 • Ontwikkel en onderhoud je relaties met gecontracteerde leveranciers en stuur je op kwantiteit en kwaliteit van de dienstverlening.
 • Signaleer je mogelijke kwaliteitsverbeteringen, besparingen en potentiële risico’s.
 • Volg je nauwgezet ontwikkelingen, kansen en risico’s en veranderingen in de markt, bij de leverancier als wel bij de interne organisatie.
 • Maak je onderdeel uit van het inkoopteam bij inkooptrajecten en geef je gevraagd en ongevraagd advies over de invulling van nieuwe contracten.

Functie-eisen

Met jouw energie blink je uit als Contractmanager. Je hebt aandacht voor wederzijdse belangen en weet die evenwichtig te behartigen. Dankzij jouw pro-actieve houding in combinatie met uitstekende communicatieve vaardigheden ben je problemen voor, of weet ze in de kiem te smoren. Je bent in staat om creatieve oplossingen te bedenken die afwijken van de gebaande paden. Je hebt een stevige mening en bent er niet bang voor om het eerlijke gesprek te voeren. Dit doe je op een dusdanig respectvolle manier dat dit bijdraagt aan een nog betere relatie. Je bent sterk in plannen en organiseren, waardoor je op ieder moment controle hebt over jouw werkzaamheden.

Verder neem je het volgende mee:

 • Wo werk- en denkniveau (minimaal een afgeronde hbo opleiding).
 • Vijf jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in een bouw/infra/productie omgeving.
 • Kennis van aanbestedingswetgeving, risicomanagement, projectbeheersing, kwaliteitsnormering en inkoop-contractering.
 • Bedrijfseconomische, bedrijfskundige of technische kennis.
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

Aanbod

Voor deze vacature kan je rekenen op een uitdagende en zeer afwisselende baan bij een organisatie die volop in ontwikkeling is. Uiteraard hoort hier een prima salaris bij. Verder ontvang je een set aan secundaire voorwaarden die je zelf kunt samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van extra vrije dagen of mogelijkheden voor ouderschapsverlof. Ook zijn er ruime vergoedingen voor opleidingen & trainingen.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!

Solliciteren