Contract- en Leveranciersmanager (W&S) – Zuid Holland

28 jul 2021 Inkoop Werving en Selectie Zuid Holland

Introductie

Ben jij op zoek naar een volgende stap in jouw carrière bij een organisatie waar je jezelf kan ontwikkelen en kan bijdragen aan de energietransitie, de klimaatdoelstellingen en onderdeel gaat zijn van de nieuwe energiegeneratie? Heb je affiniteit met techniek en ben je in staat om een rol te spelen in complexe en afdeling overstijgende projecten?

AevesBenefit is voor een van haar opdrachtgevers op zoek naar een:

Contract- en Leveranciersmanager (Zuid Holland, 32-40 uur)

Organisatie

Dit bedrijf richt zich op energietransport en speelt een cruciale rol in de energietransitie. Woonwijken, industrieën, ziekenhuizen en de Rotterdamse haven zijn allemaal afhankelijk van de betrouwbaarheid van deze dienstverlening. De Supply Chain afdeling van dit bedrijf is opgesplitst in meerdere teams. De afdeling staat onder andere in voor inkoop van primaire, secundaire en andere systemen voor het energienetwerk. Er wordt gewerkt aan primaire systemen, zoals transformatoren, kabels en schakelaars waarbij de materiaal- en technologiekeuzes robuust, toekomstbestendig en duurzaam dienen te zijn. Secundaire systemen zijn bijvoorbeeld Internet of Things (IoT) technologieën zoals storingsverklikkers en sensoring, die gebruikt worden om het netwerk slimmer te maken en beter te kunnen besturen.

Leveringsbetrouwbaarheid, veiligheid en kwaliteit zijn cruciaal. Het team Contract & Prestatiebeheer (CPB) is een van de teams van de Supply Chain afdeling en zet zich met 5 fte in om de 500 leveranciers optimaal te betrekken bij de bedrijfsprocessen en de samenwerking te versterken. De organisatie heeft hoog ingezet op contract- en leveranciersmanagement. Ze zoeken daarom professionals die bijdragen aan de ontwikkeling van de afdeling CPB, die initiatief nemen, netwerken in een complex speelveld, de toegevoegde waarde van contracten benutten en een duurzame relatie weten op te bouwen met diverse partijen. De afdeling waar je komt te werken is divers, behulpzaam en sociaal. Je krijgt daarnaast veel vrijheid in het team om je werkzaamheden in te richten en jezelf verder te ontwikkelen. Daarnaast krijg je de vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw werkweek zelf in te plannen, zodat je zelf kan zorgen voor een optimale balans tussen werk en privé.

Functie

Als Contract- en Leveranciersmanager speel jij een sleutelrol: je bent verantwoordelijk voor het meten van de tactische en strategische prestaties van aannemers gedurende de uitvoering van het contract en je hebt een sturende rol in de ontwikkeling hiervan. Hiermee heb je direct invloed op het verbeteren en behalen van de targets ten aanzien van betrouwbaarheid, kwaliteit en ontwikkeling van diensten. Er is altijd aandacht voor kostenefficiency, maar ze trekken de samenwerking met leveranciers graag breder. Hoe maakt de dienst of het product klanten blij? Hoe gebruiken we ze impact om duurzaamheid te verhogen? Hoe dragen ze bij aan digitalisering om de diensten slimmer te maken? Hiernaast

 • Speel je samen met de projectleiders een bijdrage aan de ontwikkeling van de relatie met de opdrachtnemers.
 • Speel je een belangrijke rol in de professionalisering van samenwerking en toepassing van processen en systemen.
 • Stuur je op naleving van SLA en KPI’s en escaleer je wanneer nodig.
 • Stuur je op lange termijn groei in prestaties en werk je hiervoor intensief samen met andere afdelingen. Dit doe je op basis van door jou, in afstemming met andere afdelingen, opgestelde leveranciers- strategieën.
 • Zorg je voor een goede relatie met de leveranciers op alle niveaus.
 • Toets je discussies, ontstaan uit werken, in relatie tot de contractafspraken.

Functie-eisen

Voor deze functie zijn we niet op zoek naar een kandidaat met uitgebreide ervaring binnen dit discipline, maar zoeken we vooral de persoon met het juiste niveau en passende persoonlijke vaardigheden. Je denkt in mogelijkheden en creatieve oplossingen om je doel te bereiken. Jij bent gewend om te schakelen op en tussen verschillende niveaus. Je bent in staat met jouw inzicht invulling te geven aan verschillende vormen van contracten, leveranciersstrategieën en Service Level Agreements. Voor deze functie dien jij te beschikken over de volgende kwaliteiten:

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo opleiding.
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring op vergelijkbaar niveau en affiniteit met techniek.
 • Je bent in staat bedrijfsprocessen te doorzien en vanuit jouw discipline het “keten denken” binnen de organisatie te versterken.
 • Je bent gemotiveerd je verder te verdiepen in contract- en leveranciersmanagement.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord- en geschrift.
 • Je bent een stevige persoonlijkheid. Jij ‘staat je mannetje’ in gesprekken met de opdrachtgever en opdrachtnemer.
 • Je werkt graag samen, bent communicatief vaardig klantgericht en resultaatgericht.

Aanbod

Er wordt in deze functie veel van je verwacht, maar jij mag natuurlijk ook wat verwachten:

 • Je ontvangt een salaris gebaseerd op jouw achtergrond en ervaring, in schaal 9 (max. € 5692,44 bruto per maand).
 • Je krijgt per jaar 20 vakantiedagen plus een FlexBudget. Je kan hiermee extra vrije dagen kopen, kiezen voor extra salaris of dit juist gebruiken als aanvulling van je pensioen. Het FlexBudget bedraagt minimaal 17,54% van je brutosalaris, met inbegrip van 8% vakantiegeld.
 • Je bouwt prima pensioen bij het ABP op, waarvan 70% van de premie wordt betaald door de werkgever.
 • Je hebt allerlei trainings- en opleidingsmogelijkheden, want ze investeren graag in jou.
 • Je gaat genieten van een fijne balans tussen werk en privé. Werk is belangrijk, maar thuis ook.
 • Je krijgt een laptop en smartphone, maar kan ook kiezen voor Bring Your Own Device. Dat is wat duurzamer.
 • Je mag onbeperkt reizen met het openbaar vervoer met een OV vrij-abonnement. Kom je met de auto, dan ontvang je een reiskostenvergoeding.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hierboven!