Consultant (Europees) Aanbesteden (bij AevesBenefit) – Nederland

18 jun 2020 Inkoop Publiek Nederland

Introductie

Publieke instanties besteden steeds vaker hun aanbestedingen uit; zij houden het overzicht terwijl een externe partij de aanbesteding (bege)leidt. Van markt consultaties tot het opstellen en afsluiten van de contracten, de externe experts voeren alles uit. Ons consultancy team voert aanbestedingen uit bij verschillende opdrachtgevers, toetst op rechtmatigheid en geeft (juridische) adviezen.

Ter uitbreiding van ons publieke consultancy team, zijn we op zoek naar een:

Consultant (Europees) aanbesteden (32-40 uur)

Organisatie

AevesBenefit is de marktleider op het gebied van inkoopadvies. We streven constant naar de beste match tussen de vraag van de opdrachtgever en de wensen van onze eigen medewerkers. Daarnaast is iedereen bezig met zijn/haar ontwikkeling en hebben we een eigen (inkoop) academy.

De eerste indruk van onze organisatie is wellicht wat strak en formeel, maar als je even binnen bent merk je hoe energiek, betrokken en vooruitstrevend we zijn. Plezier is ook zeker niet onbelangrijk; we houden van een vrijdagmiddag borrel of een sportieve activiteit en hebben voldoende zelfspot.

Het consultancy team bestaat momenteel uit veertien professionals, van juridische trainees tot ervaren juristen en aanbestedingsconsultants.

Functie

Als Consultant (Europees) aanbesteden adviseer je klanten over de inrichting van aanbestedingen en ben je verantwoordelijk voor het van A tot Z uitvoeren, procesmatig begeleiden en bewaken van (Europese) aanbestedingen. Het is een dynamische functie waarbij je, gevraagd en ongevraagd, voorlichting en advies geeft aan klanten

Je bent van begin tot eind betrokken bij het aanbestedingsproces; je bent procesbegeleider én sparringpartner. Je voert deze projecten zelfstandig uit of in de rol van projectleider samen met een van onze junior aanbestedingsconsultants als projectsecretaris.

Bij iedere opdrachtgever vertaal je de behoeftestelling naar een concreet plan van aanpak met een toetsbaar resultaat. Daarbij borg je de rechtmatigheid én doelmatigheid. Het resultaat verlies je ook niet uit het oog; daar geven wij een garantie op af aan onze klanten.

Je voert meerdere aanbestedingen tegelijkertijd uit bij verschillende (semi-)publieke instanties. Het is een landelijke functie waardoor je zowel een ziekenhuis in het hoge noorden en een gemeente in het zuiden als opdrachtgever kan hebben. Je hebt zelf de verantwoordelijkheid over jouw agenda en maakt afspraken met de opdrachtgever wanneer je waar bent. Plannen is dan ook jouw tweede natuur.

Functie-eisen

Je vindt het leuk om de beste oplossing te leveren voor jouw business partner(s) en je weet eenvoudig te bewegen binnen de wet- en regelgeving omtrent het (Europees) aanbesteden. Je bent goed in het organiseren en (tijdig) bijsturen van de aanbesteding, zodat de resultaten tijdig bereikt worden.

Daarnaast zien we graag het volgende in jouw profiel terugkomen:

 • Minimaal een afgeronde hbo- of wo-opleiding, aangevuld met NEVI 1 en (bij voorkeur) NEVI 2;
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring met inkoop binnen de publieke sector en Europees aanbesteden.

Aanbod

Wij bieden een zelfstandige werkomgeving, waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Je komt terecht in een enthousiast, jong team, met een drive om de beste inkoop consultancy organisatie te zijn.

Daarnaast bieden wij jou:

 • Contract voor onbepaalde tijd;
 • Marktconforme primaire arbeidsvoorwaarden;
 • Bonus (gemiddeld één maandsalaris);
 • 25 vakantiedagen en 5 collectieve dagen;
 • Lease auto of volledige mobiliteitsbudget;
 • Laptop van de zaak of “Bring-Your-Own-Device” regeling;
 • Telefoon vergoeding van €45 netto;
 • Pensioen regeling via AEGON;
 • Opleidingsmogelijkheden (zowel intern als extern);
 • Leuke bedrijfs- en teamuitjes.

Inlichtingen

Ben je enthousiast geraakt en ontvang je graag aanvullende informatie of heb je vragen? Neem dan contact op met Joanne Schouten (recruiter) via 06 21396126 / 020 311 6497. Je kunt uiteraard ook een mail sturen naar recruitment@aevesbenefit.com.

Ben jij op zoek naar een uitdagende functie binnen de inkoopsector, maar matcht deze functie niet helemaal bij jouw voorkeuren en ambities? Wij denken graag met je mee. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Vacaturenummer: 3118

Sollicitatie

Wil jij verschillende publieke instanties ondersteunen bij en adviseren over (Europees) aanbesteding?

Klik dan op de onderstaande ‘solliciteer’ knop.