Commodity Buyer – Arnhem

5 aug 2019 Inkoop Werving en Selectie Arnhem

Introductie

Wil jij werken bij een innovatief bedrijf met mooie groeiambities? Een bedrijf dat een voortrekkersrol neemt in de energietransitie, snel groeit en de komende jaren nog grotere stappen gaat zetten? Zoek jij een omgeving die resultaatgericht is en waar jij los kan gaan met jouw inzicht en initiatief? Wil jij pionieren en ben jij op zoek naar een functie waarbij je veel vrijheid krijgt?

AevesBenefit is voor haar opdrachtgever op zoek naar een:

Commodity buyer

Organisatie

Het is een jong bedrijf dat in 2013 is opgericht in Nederland. Ze focussen zich op het aanleggen en uitbreiden van het netwerk van laadpalen voor elektrische voertuigen. Ze zijn in 2018 overgenomen door een Franse onafhankelijke investeringsmaatschappij die zich richt op het ontwikkelen, financieren en beheren van duurzame infrastructurele projecten. Die overname heeft ervoor gezorgd dat er de komende jaren veel grotere stappen gezet kunnen worden op het gebied van elektrische mobiliteit.

Het doel is om een Europese laadinfrastructuur te creëren die toegankelijk is voor alle automerken en dus door alle elektrische rijders gebruikt kan worden. Ze werken samen met hun partners aan eenvoudige, betrouwbare en betaalbare laadoplossingen voor steden, bedrijven en consumenten in heel Europa. Het netwerk bestaat nu uit meer dan 12.000 laadpunten in heel Europa en zorgt ervoor dat er ook op veel plekken in het buitenland geladen kan worden. Ook in Nederland wordt er samengewerkt met verschillende soorten instanties en bedrijven. Daarmee zorgen ze voor een end-to-end dienstverlening; In de woonwijken kan er opgeladen worden, langs de snelwegen en op bedrijfsterreinen tijdens het werk.

De Inkoopafdeling valt onder de Supply Chain Manager, die weer onder de Chief Performance Officer valt. Verder bestaat de inkoopafdeling uit één Commodity buyer NPR, twee Commodity buyers “Installation and Services”, één Commodity buyer “Electronics and Equipment” en twee Junior buyers. De Commodity buyer functies worden op dit moment interim vervuld, maar de organisatie is op zoek naar een vaste invulling van deze rollen. Daarom wordt er voor de categorieën “Electronics and Equipments” en “Installation and Services” gezocht naar gemotiveerde en ondernemende Commodity buyers die op strategisch niveau acteren.

Functie

De komende periode wil de organisatie de inkoopafdeling verder professionaliseren en het werk inzichtelijker gaan maken. Om dat voor elkaar te krijgen moeten de processen en het huidige beleid in kaart gebracht worden, zodat het algehele niveau omhoog gaat. Verder is het belangrijk dat toekomstige, en al gemaakte, afspraken met leveranciers goed geborgd gaan worden in contracten.

Als Commodity Buyer ben je verantwoordelijk voor het scouten en contracteren van nieuwe leveranciers en het verbeteren en ontwikkelen van de banden met de al bestaande leveranciers. Je hebt sterke leiderschapskwaliteiten en zorgt ervoor dat de inkoopdoelen worden gehaald.

 • Je bouwt mee aan de professionalisering van de inkoopafdeling, door verbetervoorstellen te doen en de toegevoegde waarde van de afdeling te laten zien;
 • Je bent medeverantwoordelijk voor het maken en onderhouden van strategische relaties met de juiste leveranciers;
 • Je bent goed op de hoogte van markt- en prijsontwikkelingen en weet deze te vertalen naar concrete acties en inkoopplannen;
 • Het sourcen, contracteren en borgen van nieuwe en bestaande leveranciers;
 • Je bent een gedegen gesprekspartner voor jouw interne klanten en weet goed te doorgronden wat er bij hun speelt;
 • Het onderhandelen met leveranciers om de kwaliteit en prijsverhouding te borgen.
 • Je bent iemand die zaken tot afronding drijft en deze zorgvuldig documenteert.

Functie eisen

Je bent een verbindende factor, analytisch ingesteld en organisatiesensitief. Daarnaast kan jij goed onderhandelen en beschik je over uitstekende communicatievaardigheden. Jij hebt een sterke intrinsieke motivatie en kan toewijding creëren bij interne stakeholders en externe partijen.

Daarnaast zien we graag het volgende terug in jouw profiel:

 • Afgeronde opleiding op hbo of academisch niveau;
 • Minimaal 7 jaar relevante ervaring in een vergelijkbare werkomgeving;
 • Ervaring met relationship management;
 • Kennis van zowel elektrotechniek als mechanica is een pré;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als in geschrift;
 • Bereid om te reizen.

Aanbod

Bij deze organisatie krijg je de kans om een bijdrage te leveren aan de energietransitie. Het salaris is markt- en functieconform. Het salaris wordt aangevuld door interessante arbeidsvoorwaarden, zoals een volledige reiskostenvergoeding en een persoonlijk opleidingsbudget.

 • Aantrekkelijke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Pensioenregeling.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Annabelle van der Vossen – 06 46 31 76 55 – a.vandervossen@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Heb je interesse? Solliciteer dan via onderstaande knop.

Solliciteren