Category Manager – Zuid Holland

8 nov 2021 Inkoop Werving en Selectie Zuid Holland

Introductie

Word jij enthousiast van een leidende inkoopfunctie als Category Manager, van waaruit jij de mooiste schepen helpt bouwen? Ben jij op zoek naar een inkoopcarrière bij een internationale marktleider, met volop ruimte voor initiatief en ondernemerschap? Wil jij, dankzij jouw vakkundigheid en verbetervoorstellen, inkoop naar een hoger niveau tillen?

AevesBenefit is voor een opdrachtgever op zoek naar een:

Category Manager (Zuid-Holland)

Organisatie

Het bedrijf is een gespecialiseerde scheepsbouwer en opereert wereldwijd met ongeveer 12.000 werknemers. Na een moeilijke periode zijn ze nu klaar voor de toekomst. De orderportefeuille is flink gegroeid, waarbij de groeiende vraag naar energievriendelijke schepen past in de strategische koers om de meest duurzame scheepsbouwer ter wereld te worden. Drie pijlers zijn hierin leidend: duurzaamheid, digitalisering en operationele uitmuntendheid. De groep is opgedeeld in 8 divisies, die zich allemaal richten op verschillende marktsegmenten met een klein corporate hoofdkantoor met algemeen management en expertisecentra. Een van die expertisecentra is Procurement and Supply Chain Management.

Elke divisie heeft haar eigen supply chain managementafdeling en is vrij om haar eigen aankoopbeslissingen te nemen. Het expertisecentrum is verantwoordelijk voor het beheer van de relatie met de gezamenlijk gebruikte leveranciers en richt zich op de categoriestrategieën die het meest relevant zijn voor de toekomst, voortstuwing en elektriciteit, automatisering en digitalisering. Zij coördineren ook de afstemming van de processen en zorgen ervoor dat het netwerk van inkoop- en supply chain professionals goed functioneert.

De afdeling is op zoek naar twee enthousiaste Category Managers die bij kunnen dragen aan het onderhouden en uitbouwen van een innovatieve supply base die past bij het maken van de volgende stappen, om de strategische ambitie te realiseren. Het gaat hierbij om de categorie Electrical, Automation and Digitization en Propulsion.

Functie

Als category manager ben je verantwoordelijk voor één van de categorieën, waarbij er nauw wordt samengewerkt met de stakeholders in de divisies. Samen met de divisievertegenwoordiger ontwikkel en implementeer je de categorie- en sourcingstrategieën van de categorie, zodat aan alle zakelijke vereisten wordt voldaan. Verder ben je verantwoordelijk voor:

 • Het beheer van het stakeholderlandschap om de juiste inzet van de categoriestrategie te waarborgen.
 • Periodieke prijsonderhandelingen.
 • Een actieve deelname aan de interne supply chain netwerk.
 • De ondersteuning van de divisies en R&D bij projecten.
 • Leveranciers management; samen met de divisies over logistiek, kwaliteit, digitalisering, etc.
 • Het opstellen van verbeter roadmaps.
 • Het stimuleren van partnerschap en samenwerking met innovatiepartners, om wereldklasse te worden op het gebied van duurzaamheid en digitalisering.
 • Het voorbereiden van eigen taken en zorgen voor een realistische planning van het eigen werk.
 • Escalatiebeheer.

Functie-eisen

Jij bent een deskundige en ambitieuze inkoper met gevoel voor commercie en met een flexibele,servicegerichte en proactieve instelling. Je bent enthousiast, analytisch en een resultaatgerichteonderhandelaar. Je weet verbinding te maken en zoekt graag het contact op met collega’sen stakeholders. Je hebt een passie voor jouw vak en drukt graag jouw stempel in een organisatie. Je hebteen sterke persoonlijkheid en je bent overtuigend, waardoor jij je omgeving kan motiveren te bewegenzonder hiërarchische macht.

Voor deze functie zien we daarnaast graag het volgende terug in jouw profiel:

 • Afgeronde hbo- of wo-opleiding;
 • 5+ jaar relevante ervaring binnen de commerciële- en technische sector op senior niveau;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Aanbod

Aantrekkelijke primaire arbeidsvoorwaarden aangevuld met secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 40dagen jaarlijks verlof. Trainings- en opleidingsmogelijkheden, afhankelijk van jouw persoonlijkheid enervaring.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!

Solliciteren