Category Manager (W&S) – Alliander – Arnhem

22 mrt 2021 Inkoop Werving en Selectie Alliander - Arnhem

Introductie

Zoek jij een inkoopfunctie op strategisch niveau? Heb jij het inzicht en het vermogen om mee te bouwen aan een nieuwe en vooruitstrevende ‘greenfield’ inkooporganisatie? Weet jij optimaal samen te werken met de business om inkoop maximaal te laten bijdragen aan de doelstellingen?

AevesBenefit is voor netwerkbedrijf Alliander op zoek naar een:

Category Manager (Arnhem)

Organisatie

Alliander is een vooruitstrevend en innovatief netwerkbedrijf en bereidt zich voor op haar rol en taak als netwerkbedrijf van de toekomst; door via innovatie snel slimme oplossingen te ontwikkelen en te implementeren. Oplossingen waarmee de maatschappelijke kosten van onze energievoorziening beperkt worden en waarmee iedereen onder gelijke condities toegang houdt tot betrouwbare, bereikbare en duurzame energie. Alliander is een organisatie met ruim 100 jaar ervaring en rond de 6000 medewerkers. Dagelijks houden zij zich bezig met het beheren en aanleggen van kabels en leidingen, die stroom en gas leveren aan miljoenen Nederlandse woningen en bedrijven in de regio’s Noord, Oost en West.

Alliander staat voor grote uitdagingen die nauw met elkaar samenhangen: de energietransitie, kostenbesparingen en een grote hoeveelheid werk aan de netten met een tekort aan technici en schaarste in de leveranciersmarkt. De Inkoopafdeling speelt hierin een sleutelrol door alle uitgaven bij derden te beïnvloeden; op jaarbasis is dat ruim meer dan € 1,5 mld. Inkoop trekt vanuit een centrale rol samen op met de business richting de markt, om de doelen van Alliander te realiseren. Hiervoor heeft Alliander een world-class inkoopfunctie ontwikkeld die de huidige en toekomstige behoefte van de business begrijpt, de markt kent, commercieel acteert en excellent is in de uitvoering.

Functie

Als Category Manager kom je te werken in een nieuw team van Category Managers en werk je nauw samen met de Inkoop Business partners en de Inkopers uit de Inkooppool. Je bent eindverantwoordelijk voor het end-to-end categoriemanagement voor de toegewezen categorie (ongeveer €100 miljoen spend per jaar). De focus ligt op directe categorieën op het gebied van primaire diensten en materialen (aannemerij en componenten) Je ondersteunt de CPO en het Inkoop MT bij het bepalen van de inkoopstrategie en het -beleid. Samen bouwen jullie een nieuwe, verfrissende afdeling en een betere Alliander-brede inkoopfunctie.

 • Je vormt multifunctionele categorieteams binnen inkoop en de business om invulling te geven aan de categoriestrategie;
 • Je coacht jouw collega’s uit het inkoopteam en die in de business;
 • Je bent op de hoogte van ontwikkelingen in de markt, bij leveranciers, trends en innovaties en richt je op data gedreven kwalitatieve en kwantitatieve inzichten;
 • Je bouwt aan en ontwikkelt succesvolle relaties met de betrokken stakeholders en borgt de partnerships met leveranciers;
 • Je stuurt inkooptrajecten aan, zoekt de samenwerking met partners op en weet uitstekend de interne behoeften in kaart te brengen;
 • Je bent eindverantwoordelijk voor het beheren van een portefeuille van aantal strategische leveranciers en bindt deze aan Alliander voor de lange termijn.

Functie-eisen

Je bent in staat in deze veranderende inkooporganisatie een leidende rol te spelen. Je werkzaamheden zijn strategisch en commercieel van aard en daarom is het belangrijk dat je een goed overzicht hebt van alle ontwikkelingen in de organisatie. Je krijgt energie van complexe onderhandelingen en weet je, op een prettige manier, staande te houden. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en change management skills. Verder:

 • Beschik je over aantoonbaar academisch werk- en denkniveau. In ieder geval in het bezit van een afgeronde hbo opleiding.
 • Kennis van de energiesector.
 • Uitstekende kennis van en inzicht in techniek en commercie.
 • 5-10 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Is jouw inzet om continue te willen verbeteren belangrijk in de uitdagingen die de komende tijd zullen komen.

Aanbod

Jij hebt de energie, Alliander biedt je de ruimte. Ruimte om het beste uit jezelf te halen, daar worden jullie immers allemaal beter van. Jij, Alliander en de eindklanten. En er is meer. Voor deze vacature kan je rekenen op (o.b.v. een 38-urige werkweek):

 • Een bruto salaris tot € 7061,- (schaal 11) per maand.
 • Een vast contract na 1 jaar.
 • Op fulltime basis een Persoonlijk Budget van 18% van het jaarsalaris. Je kunt dit laten uitbetalen, er extra verlofdagen van kopen of storten in je pensioen.
 • Een vergoeding van 70% van het wettelijk minimum loon over de ouderschapsverlofuren. Dit geldt bij het opnemen van ouderschapsverlof na 1 jaar dienstverband.
 • Elk jaar 36 uur (4,5 dag) extra spaarverlof. Dit verlof kan je opnemen of maximaal 10 jaar sparen voor bijvoorbeeld een sabbatical.
 • Een duurzaam inzetbaarheid budget van € 500,-. Deze kun je inzetten voor bijvoorbeeld loopbaanontwikkeling, een sportabonnement en/of arbo-proof thuiswerkmeubilair.
 • Een ABP-pensioen waarvan Alliander 70% betaalt.
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 5,94%.
 • Alliander biedt veel ruimte en mogelijkheden voor jouw ontwikkeling. Daarvoor werken we samen met de beste opleiders van Nederland. Je kunt kiezen uit een breed aanbod aan trainingen, workshops, opleidingen, studieboeken, webinars en E-learningmodules.
 • Een NS Business Card of als je met de auto reist een kilometervergoeding.
 • Een bruto bijdrage van € 360 en kortingen bij afname van een aanvullende verzekering als je een collectieve ziektekostenverzekering bij Zilveren Kruis Achmea hebt.
 • Een laptop en mobiele telefoon, anders: Bring Your Own Device.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!