Category Manager – Utrecht

15 feb 2019 Inkoop Werving en Selectie Utrecht

Introductie

Een ambitieus bedrijf met mensgerichte cultuur, dat werkt aan innovatieve inrichting. Een uitdagende functie met vrijheid en ondernemerschap. Brede verantwoordelijkheid van inkoop tot en met de eindklant. Complexe inhoudelijke uitdagingen en een sterk verandermanagement aspect. Interesse?

AevesBenefit is voor Baars & Bloemhoff op zoek naar een:

Category Manager


Organisatie

Baars & Bloemhoff brengt de nieuwste en meest innovatieve materialen van over de hele wereld samen. Met een jonge club mensen (gemiddelde leeftijd 35!) inspireert zij makers, ontwerpers en interieurarchitecten met de laatste ontwikkelingen op het gebied van decoratieve materialen. Als koploper binnen de branche blijven zij innoveren om hun positie niet alleen te behouden, maar ook nog verder te versterken. Met ruim 40 jaar ervaring, een uitgebreid assortiment en de nodige expertise in huis, voorziet Baars & Bloemhoff zowel makers als ontwerpers van persoonlijk materiaaladvies en als leverancier zorgt zij dat de door hen bestelde materialen op tijd en in goede orde worden geleverd. En daar blijft het niet bij. Om interieurprofessionals te blijven verrassen, ondersteunen en adviseren heeft Baars & Bloemhoff ‘Broeinest’ in het leven geroepen, dé materialenbibliotheek en ontmoetingsplek die een breed scala aan faciliteiten, materialen en producten biedt om interieurs in Nederland nóg mooier te maken en waar ruimte voor ideeën ontstaat.

Het bedrijf typeert zich door een warme familiecultuur gecombineerd met ondernemerschap. Een open, onafhankelijke, deskundige en vernieuwende werkwijze is kenmerkend voor de organisatie. De medewerkers werken met passie en gedrevenheid en de cultuur is te omschrijven als mensgericht.

Baars & Bloemhoff is een van de onderdelen van de gezonde Stiho Groep (220 mln. omzet en 550 FTE). Met een autonome werkwijze en de grootte van 70 medewerkers is de flexibiliteit en ondernemerszin een groot voordeel. Baars & Bloemhoff kent ieder jaar gezonde groei en groeit daarmee ruim sneller dan de markt. In deze specifieke markt worden er zo min mogelijk commodity’s verkocht en wordt er vooral gelet op onderscheidende merk gebonden producten. Baars & Bloemhoff stelt zich steeds onafhankelijker op en maakt steeds meer haar eigen keuzes.

Als uitbreiding van het team wordt er een Category Manager gezocht die de verbetermogelijkheden binnen inkoop analyseert en effectief implementeert.

De Manager Purchase & Productmanagement richt zich met een team van 5 fte op inkoop en category management. Hij is ambitieus en heeft een duidelijke visie op de verdere professionalisering van de afdeling. Ter uitbreiding wordt er een Category Manager gezocht die hier een sleutelrol in speelt.

Functie

De Category Manager is verantwoordelijk voor het samenstellen en onderhouden van productcategorieën. Je werkt intensief samen met de interne organisatie en hebt daardoor een goed beeld van de behoefte van de klant. Je vormt hiermee een specifieke visie op bestaand én nieuw assortiment en denkt twee stappen vooruit. Vanuit deze actieve rol naar de klant weet je te stimuleren en inspireren. Je hebt medezeggenschap over de ontwikkeling, “productie” en marketing van de producten. Je begeleidt het product van begin tot eind en bent op de hoogte van alle product specifieke eigenschappen en kenmerken om deze optimaal te kunnen vermarkten. Hiernaast draag je bij aan de professionalisering van de afdeling, zodat de interne organisatie mee kan met de sterke groei van het bedrijf. Een brede, uitdagende commerciële functie met een grote mate van vrijheid, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid!

Verder is het belangrijk dat je het leuk vindt om:

 • Te zorgen voor optimale samenstelling van het assortiment, rekening houdend met omzet, volume, marge, beschikbaarheid en prijsontwikkeling;
 • Nauw samen te werken met de Supply Chain Analist en te zorgen voor optimale beschikbaarheid;
 • De markt actief te verkennen naar alternatieve en nieuwe producten, om meer waarde toe te kunnen voegen voor de klant;
 • Te investeren in leveranciersrelaties om deze op te bouwen, te versterken en samenwerking te bevorderen;
 • Huidige contracten te verbeteren door middel van betere KPI’s en SLA’s;
 • Contractmanagement effectief toe te passen;
 • Een meer strategische, lange termijn werkwijze toe te passen;
 • De interne samenwerking met o.a. sales, marketing en finance verder op te bouwen om processen te verbeteren;
 • Te reizen naar beurzen in binnen en buitenland;
 • De Manager en het team op de hoogte te houden door middel van rapportages en verslaglegging van activiteiten;
 • Te onderhandelen en (inkoop) resultaat te bereiken!
 • In teamverband te werken.


Functie eisen

De ideale kandidaat heeft ervaring met ‘slow moving’ producten in de retail of groothandel. Ook een kandidaat met ervaring binnen een productiebedrijf (en daarmee ‘aan de andere kant van de tafel’ heeft gezeten) zou een waardevolle bijdrage kunnen leveren.

Voor deze functie dien jij te beschikken over de volgende kwaliteiten:

 • Een afgeronde HBO- of academische opleiding;
 • Meer dan drie jaar ervaring in een dergelijke functie bij een commerciële organisatie;
 • Kennis van logistieke processen;
 • Kennis van en ervaring met Excel;
 • Je beheerst Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift. Duits is een pré;
 • Aanvullende opleidingen op het gebied van inkoop (Nevi), category management, productmanagement en onderhandelingen zijn een pré;
 • Kennis van SLIM4 is een pré;
 • Je bent sensitief maar toch assertief en weet verandering in het bedrijf te omarmen en stimuleren;
 • Communicatie is jouw kracht en je beseft je hoe verschillende stakeholders benaderd moeten worden;
 • Je bent gedreven en hebt een sterke mate van verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Je bent ervan overtuigd dat samenwerking essentieel is om tot goede resultaten te komen;
 • Je bent analytisch ingesteld en weet vanuit data en feitelijke onderbouwing systemen en processen te verbeteren.


Aanbod

Baars & Bloemhoff is niet alleen een ambitieus en ondernemend bedrijf met sterke commerciële drive. Het bedrijf neemt ook maatschappelijke verantwoordelijkheid door middel van jaarlijkse bouwreizen naar ontwikkelingslanden, in samenwerking met Habitat for Humanity. Medewerkers krijgen ieder jaar een kans mee te gaan. De beloning voor deze functie wordt gebaseerd op achtergrond en ervaring. Je valt binnen de Hibin CAO met o.a. 25 vakantiedagen en 12 ATV, bonus en de mogelijkheid tot deelnemen aan collectieve ziektekostenregeling.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!

Solliciteren